Stryktipset vecka 47

Publicerades den 26 november 2022

Att spela Stryktipset och andra poolspel innebär en enormt hög varians. I tuffa tider blir det extra dåligt och vinstfattigt medan i bra tider kan man flyga ordentligt. Senaste perioden har varit det senare för oss där högvinsterna avlöst varandra i ombudet. Förra veckan fick vi 4 st sexsiffriga 13-rättare på Stryktipset och i torsdags satte vi pricken över i:et med 1,1 miljoner på VM-tipset. Det gäller att passa på att njuta i goda tider samtidigt som vi blickar mot nästa utmaning på Stryktipset. 

Även om man såklart alltid vill fortsätta vinna så påverkar det inte vårt sätt att arbeta. Vårt fokus ligger på att borra ned huvudet och “gnugga på”, dvs skapa så bra andelssystem till Stryktipset som det bara går. Förutsättningarna inför Stryktipset är intressanta. Det är en kupong som är spretig och det är svårt att sia hur folket kommer ta emot kupongen. Troligtvis kommer inte omsättningen bli jättehög men samtidigt finns alltid 10 miljoner kronor till ensam vinnare som garanteras av Svenska Spel. Dessutom många skeva streck att ta tillvara på. 

Som vanligt ska ett tidigt spelförslag på Stryktipset att jobbas fram hos Reducering.se. Gillar man tankarna och bygget så går det att köpa en andel till den matematiska ramen här.

Spikar

Det är inte enkelt att hitta spelvärda favoriter i skrivande stund, det är i princip nästan uteslutande överstreckade favoriter över hela kupongen. Som tur är dock inte Stryktipset något singelspel utan ett kombinationsspel av 13 matcher och då kan vi leva med några sämre tecken på vägen. Argentina hade en tung premiärmatch mot Saudi och nu är det uppförsbacke för andrahandsfavoriten (på förhand). Vi tror det kommer vara ett klart bättre Argentina i denna match och kan leva med nuvarande streckfördelning – Argentina spikas!

Bakom Argentina ratar vi Portsmouth, Sheffield W & Japan som spikalternativ och väljer istället att plocka in Frankrike (59%), Petersborough (43%), Chesterfield (25%) och Spanien (42%). En relativt tuff kombination men balansen och det totala spelvärdet tycker vi är tilltalande. Framförallt Peterborough och Spanien är två spelvärda drag denna omgång. Chesterfield är desto tuffare men till 25% blir det ett utmärkt drag att spela mot strömmen. 

Överlag en välbalanserad start på bygget. 

Garderingar

Fyra halvgarderingar ska ut. Vi ser inga riktiga anledningar att vaska i alltför hög grad i den matematiska ramen utan kommer nyttja det smarta reduceringsverktyget i nästa skede. Det blir två “lyxkryss” på Sheffield W & Japan. Nästan 10% understreckade kryss tar vi gärna med men att helgardera båda riskerar vi att göra ett för svårt bygge sett till prispotten. 

Vi avslutar med att ta ställning för Harrogate (x2) och kliva ett överstreckat kryss i Walsall – Carlisle. Den matematiska ramen är stabil men det förbättringspotential. Det ska vi fixa till hos Reducering.se

Reduceringar

Vårt mål med systemet är att vikta mot spelvärde och inte betala för utfall som riskerar att ge för lite.  Därför behöver vi aktivt ta ställning mot svenska folket via tre färgreduceringar.

Röd – Vi förväntar oss att Portsmouth (67%), Sheff W (79%) och Japan (77%) kommer spikas frekvent ute i stugorna. Som ett motdrag till detta ställs villkoret in att minst 1 max 2 av dessa får vinna. Det betyder att vi säkerhetsställer minst 1 skräll men samtidigt tycker att tre skrällar kan bli för tufft. En bra mellanväg helt enkelt. 

Gul – Oxford, Belgien och Kroatien är brutalt överspelade av de tidiga pengarna. Belgien är närmare 20% överstreckade trots att de knappast är topp 5 största favoriterna. Detta måste bestraffas. Max ett av ovanstående lag får vinna

Blå – som en avslutande åtgärd vill vi ta med oss minst en vinst från antingen Harrogate eller Carlisle. 

Systembygget är klart. Oddsprognosen landar på mellan 60 – 700 000 vilket känns perfekt för omgången. Vi har utlagda fällor men en sund balans och idé med våra val. 

Spelförslag för 540 kr (58% reducerat)

Skrällen
  • Marocko
team-skrallen
Spiken
  • Spanien
team-spiken
Draget
  • Chesterfield
team-draget
Köp en andel