Stryktipsets dag – 13 miljoner JP

Publicerades den 13 maj 2023

Lördagen den 13:e och det innebär Stryktipsets dag – dessutom med 13 miljoner i Jackpot. Låt oss hoppas att det för en del av oss, gärna oss, ger motsatsen till fredagen den 13:e. En stor fet Jackpot-smäll hade smakat mumma, eller hur!?

Onekligen en välkommen dag och framförallt jackpot. Har du inte redan gjort det så rekommenderar vi att du lyssnar eller tittar på veckans avsnitt av Stryket. Den sedan tidigare fina podden, där vi går igenom veckans matcher och försöker lotsa dig till 13 rätt, finns nu även att vila ögonen på via Youtube.

Den engelska ligafotbollen går mot sitt slut på säsongen. Play-off-matcher spelas från divisionerna under Premier League, som ännu inte är färdigspelat. Fyra play-offmatcher ser vi också på kupongen – kul! I PL får vi väl konstatera att City har ett stryptag om Arsenals hals i kampen om ligatiteln, medan det i botten är betydligt öppnare. Främst Nottingham, Everton, Leicester och Leeds är de som slåss om 2 platser för att hänga kvar och övriga två får vackert tacka för sig denna säsong. Av nämnda lag är det endast Nottingham vi har på kupongen, då de möter Chelsea borta. Ett hårt streckat Chelsea som säkrade nytt kontrakt förra omgången öppnar upp för skräll till låg streckprocent?

Vi har i vårt ombud hos Svenska Spel  flera olika varianter på system att köpa in sig i denna lördagen. Stora och små, billigare och dyrare, matematiska och R-system – ja vi hoppas att du ska hitta något som passar tycke och smak om du inte orkar ta jobbet själv denna soliga dag. Dessutom får du ett starkare system för mindre peng och kanske istället kan köpa in dig på några olika system istället för ett eget. Vi önskar dig Lycka Till om du väljer att spela med oss idag.

Här på sidan ska vi bygga ett spelförslag som har grunden i ett system på 3888 rader. Ett system som finns att köpa in sig i för 98kr/andelen.

Vi ska även visa er möjligheten att reducera sitt egna system och då använder vi denna systemram för att visa prov på enkla och smarta reduceringar som får ner systemkostnaden. Detta gör vi såklart med Sveriges vassaste reduceringsverktyg – Reducering.

Spikförslag

Ingen extrem-favorit denna lördag även om United (kupongens mest troliga vinnare) streckas rätt hårt. Vinstchansen runt 70% är hög såklart, men det skaver lite att se streckprocenten på runt 80%. Vi tycker dock att detta är en spik att hålla i handen på denna typen av systemstorlek. Med dagens Jackpotpengar och förväntade höga omsättning gör det inget att i detta läge ta en liten enklare väg på någon eller några av spikarna. United har mycket att spela för och på hemmaplan ska man vara ett nummer större än Wolves. Men visst, bollen är rund.

Av Premier League-matcherna gillar vi även spiken på Aston Villa hemma mot Tottenham. Kan vi få inleda kupongen med två spikettor så sitter vi fint på det. Matchen gäller en hel del i kampen om de sista Europaplatserna och blickar vi tillbaka hur vi hade sett på detta möte inledningsvis av säsongen hade troligen Tottenham hållits högre än vad de gör nu. Villa har ett fint flyt nu och hemma går man som tåget. Kan vi hålla oss en bit under 50%, vilket vi tror att den gör, så är detta en vettig spik att använda.

Vandrar vi ner på kupongen hamnar vi i Playoff-finalen till League Two. En final är just en final men att Notts County är det bättre laget här hoppas vi tillslut ska fälla avgörandet. Under säsongen plockade man betydligt fler poäng än dagens kombattanter och kvalitetsskillnaden hoppas vi håller i oss.

Matchens sista kupong, match 13 så skippar vi det hederliga gubbsnacket om att ”det alltid blir X i match 13”. Vi trotsar skrocken och spikar Villarreal rakt ut, trots viss överstreckning. Riktigt starka på hemmaplan och formen får anses vara strået vassare än dagens motståndare Bilbao.

Halvgarderingar/reduceringar

Två, eller kanske tre offensiva halvgarderingar när vi främst vaskar bägge bortalagen Milan och Norrköping. Bägge har en ungefärlig vinstchans på ca 50% men streckas högre än så. Sannolikhetsmäsigt har vi minst lika stor chans på 1X för Varberg respektive Spezia. Då vi tror att strecken kommer stå passar vi på att vaska. Dags för Varberg nu och speciellt på hemmaplan ska poängchansen kunna vara fin.

Även Bolton lämnas utanför som knapp favorit i Playoff. En jämn match med få mål tror vi på. Underlinan på antal mål är klar favorit och då väljer vi den mer attraktiva x2-sidan än hemmasidan på över 40%.

Våra reduceringar väljer vi att placera i två olika färgkategorier.

Blå reducering: Tre tydliga streckfavoriter markeras och vårt krav för att hitta en bra balans väljer vi kravet minst 1, max 2. Detta krav reducerar ensamt ner systemet med 33% och ger som nämnts en fin balans där vi får möjlighet att fälla minst 1 av dessa lite större favoriter.

Gul reducering: I de tre garderade playoffmatcherna är det inte en oväntad gissning att det blir tighta möten. Kryssen är på inget sätt jättefina men heller inte fula. Rent sannolikhetsmässigt är det inte orimligt att tro det blir minst ett kryss. Då de inte är superattraktiva rent streckmässigt och trots allt det minst sannolika tecknet i respektive match väljer vi dock även på denna färgreducering minst 1, max 2.

Totalt är radantalet nu nedreducerat med över 50% och systemkostnaden har gått från 3888 kr till 1872 kr.

Systemet är klart för inlämning men går också att redigera och sätta din egen touch på. Kanske lägga till ytterligare ett reduceringskrav eller ändra någon spik – valet är ditt.

Systemförslag – 1872 kr