Stryktipsets dag – 13 miljoner kronor i jackpot!

Publicerades den 13 april 2024

När den 13:e infaller på en lördag så är det Stryktipsets dag hos Svenska Spel. Det firar staten med att krydda potten på dagens kupong med 13 miljoner kronor – vi tackar och tar emot. Kupongen är dessutom utformad på det klassiska viset – 13 heta och svårtippade fotbollsmatcher från England. Med andra ord är allting som det ska vara!

Brentford och Southampton får finna sig i att bära de största favoritskapen i eftermiddag – med vinstchanser runt 70% om vi ska tro oddsmarknaden. Där bakom är det en supertuff kupong med få gömställen och Stryktipset kommer att ha mängder med olika radkombinationer inom prispotten intervall – det är verkligen kupong helt i vår smak. 

I vårt spelförslag till Stryktipset kommer som vanligt det smarta reduceringsverktyget hos reducering.se att användas. Strategin blir att hålla några favoriter i hand, plocka minst en dold spik och använda reduceringarna till att kapa motståndarrader bland våra garderingar. När det är jackpot behöver vi inte spela för svårt utan vi siktar in oss på sexsiffriga utdelningar, utan att totaltoddsprognosen sticker iväg!

Spelförslag Stryktipset

Så här på morgonkvisten står både Brentford (72%) och Southampton (75%) relativt vettigt när det kommer till streckvärdet. Några procent överstreck kan vi definitivt leva med om vi jämför med hur övriga lag på kupongen förhåller sig på odds kontra streckprocent. Som vi nämnt tidigare är strategin inte att bli ensamma vinnare utan istället sikta in oss på utdelningar med lägre svårighetsgrad, helt enkelt för att det är sund strategi när det är jackpot och spelvärdet går upp. Vi tar in båda storfavoriterna i båten!

Brentford och Southampton spikas!

Dagensbästaspel
DBs icon

I match 3 är det lagen med B som möter varandra, Burnley mot Brighton. Hemmalaget har flera gånger om visat att man är, tillsammans med Sheffield U, inte tillräckligt bra för att stanna kvar i Premier League. Det är sex poäng upp till strecket med sex matcher kvar att spela och man behöver en seger hemma på Turf Moor. Tråkigt nog för Burnleyfansen är de sämst på hemplan den här säsongen, med ett skrämmande facit på 2-3-11. Man kan utläsa från streckprocenten att många vill ta med Burnley, förmodligen på grund av motivationsfaktorn. Det leder till att streckprocenten går ned på Brighton- nuvarande 47% gör de till omgångens spik i vårt tycke. Vi väljer att spela mot Burnley och på Brighton!

På en kupong likt denna kan man bli rikligt belönad om man träffar lite udda och spelvärda spikar. Eftersom vi har defensiv inledning ger vi oss själva chansen att spela just så. Norwich (38%) och Stoke (25%) tror vi inte kommer vara speciellt många som vågar spika i kombination. Båda är värdemässigt fina, speciellt Stoke till 25% får munnen att vattnas. En offensiv och udda väg som bildar en bra helhet tillsammans med övriga spikar.

Garderingar

När vi har ett reduceringsverktyg till vårt förfogande måste vi inte vaska en massa lag på grundramen – ett par smarta villkor gör samma jobb. Vi nöjer oss med att kliva Bristol C. – 58% är uppåt väggarna för högt och Huddersfield är favoriter att plocka med sig minst en poäng hem. Ett inter alltför offensivt drag trots att vi spelar mot 58% av de inlämnade raderna.

På Millwall väljer vi ett lyxkryss. Värdet på krysset är i skrivande stund högt (7% understreckat) och tvåan är helt enkelt inget vi tycker är lockande att betala för. Avslutningsvis blir det dubbla hårdrocksnävar, bland annat på Bournemouth – Manchester United.  Det måste nämnas hur sjukt det är att Bournemouth är oddsmässiga favoriter mot United. Bortalaget har lite att jobba med inför nästa säsong. Vi tycker att en 1-2 spelas sig in fint här, United är ojämna och kan eventuellt skapa lite snedgunga om de lycka vinna.

Fyra helgaddar sätts ut på resterande matcher – med en offensiv baktanke. Nu ska vi med hjälp av reducering.se effektivisera och se till att alla våra skräprader kastas i papperskorgen!

Reduceringar 

På grundramen har vi bara klivit Bristol C av alla favoriter på kupongen. Det betyder att vi fortfarande betalar för en hel del iskalla utfall bland våra 1296 rader. Genom att använda ett reduceringsverktyg kan vi effektivt städa bort dessa och istället endast betala för rader vi tycker ser attraktiva ut.

Röd färgreducering – vi ringar in fem oddsmässiga favoriter med kallt spelvärde – minst 1 max 2 av dessa får gå in. Med andra ord tar vi med oss 3-4 skrällar här!

Gul färgreducering – Birmingham och Huddersfield halvgarderas just nu men vi vill öka vår vikt mot dessa än mer. Vi ställer in ett reduceringsvillkor att minst 1 av lagen behöver segra.

Sådär! Tack vare två färgreduceirngar har vi kapat bort 52% av grundramen. Systemet kostar nu 624 kr och totaloddsprognosen från 64 000 – 400 000 blir perfekt. Utdelningsprognosen visar att ca 90% av våra rader är från 100 000 kr och uppåt.

Se spelförslaget till Stryktipset här!

Skrällen
  • Hudderfield
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Stoke
team-draget
Köp en andel av Miljongänget

13 miljoner i jackpot på Stryktipset och vi är laddade till tusen. Har ni missat veckans avsnitt av ”Stryket” så kan vi varmt rekommendera att ta en kik innan omgången. Med vassa gäster som Daniel Söderberg och Oscar Block är det en perfekt som uppladdning för öka på kunskaperna inför denna härliga värdeomgång på Styktipset!