Svårjobbad men BRA Jackpotrunda på Stryket

Publicerades den 14 januari 2023

Lördag och en 15 miljoners Jackpott på Stryktipset står för dörren. Omgången, eller kupongen, beroende på hur du vill tolka – är ruskigt svårjobbad. Men för den delen också väldigt fin att spela.

En vanlig runda på Stryktipset brukar vi ha en hel del mer eller mindre tydliga favoriter på kupongen. Det innebär i samma veva att det finns lag på kupongen som inte har lika stor vinstchans och således ett högre odds i förhållande till sin sannolika vinstchans. Att vi har ett gäng tecken på kupongen som ger mellan 5-6 ggr i odds och kanske ngt ännu högre är saker som gör att det finns, som vi skriver ibland – ”sjuka radkombinationer”. Vi brukar förklara och ibland skriva att det gäller att inte spela allt för många av de absolut svåraste radkombinationerna då sannolikheten för dessa utfall är ytterst små och i kombination med att utdelningen då inte säkert kommer räcka till.

Idag har vi inte så hemskt svåra kombinationer rent sannolikhetsmässigt hur vi än gör på kupongen. Väldigt många matcher är  jämnspelade och det innebär att vilka kombinationer du än spelar så kommer  det innebära att svårighetsgraden kommer att vara svår – men framförallt  inte allt för svår.  Alla möjliga kombinationer kommer att vara svåra att hitta, oavsett utgång i matcherna.

Idag kommer hela svenska folket bli tvungna att ta obekväma beslut och spika lag med förhållandevis, mot vad de kanske bruka, låg vinstchans. Lag med odds en bit över 2.0 kommer få agera spika på de flesta system. Oavsett system och systemstorlek ute i landet så måste spikar hamras in och folk kommer att falla bort. Den som kommer rätt kommer bli rikligt belönad, tro oss!

I vårt ombud hos Svenska Spel finner du system i olika prisklasser och av olika karaktär. Vi har matematiska system men även många R-system som byggs med en större systemram och fångar upp fler tecken i grundramen. Något som mycket väl kan vara framgångsreceptet just denna lördagen.

Exempelvis har vi vårt system Miljongängets Extra R-system för 713kr/andelen (12 st). Splas med 7 hel, 5 halv och endast 1 spik i systemramen.

Kupongens största streckfavoriter idag är Brentford (78%). Vanligtvis brukar ett lag (inte sällan Man City) med denna streckningen ligga på odds runt 1.25-1.30. Brentford spelas på oddset till strax över 1.60, vilket indikerar en vinstchans  på runt 60%.

Den näst största streckfavoriten på kupongen har vi i Middlesborough. Streckade på 69% i nuläget men med vinstchans på under 50% då oddset faktiskt står marginellt över 2.0 för seger för de rödkladda.

Visst, det är också dessa lagen som är de mest troliga vinnarna på kupongen denna lördag, vi har inga ”lätta” vägar att gå. Naturligtvis vore det extremt tråkigt om alla dessa favoriter vinner denna lördag. Risken för underbetalt hänger då i luften, men samtidigt är det ett svårt paket att sy ihop även med dessa vinnare. Förutom att bygga och följa systemen idag ska det faktiskt bli sjukt intressant att se vad utdelningen hamnar på och även vilka olika möjligheter det finns inför den sista kvällsmatchen, som faktiskt är just Brentford – Bournemouth.

Här på sidan bygger vi ett reducerat spelförslag via reducering.se där inspiration även tas till två olika matematiska andelssystem som går att köpa in sig i.

Miljongängets Lilla ST – 96kr/andelen och Miljongängets Lilla ST Jackpot – 98kr/andelen.

Spikförslag

En omgång som denna är det mycket svårt att komma med spikförslag. Det finns faktiskt en argumentation för väldigt många vägar att ta. Faktum är att det i en och samma match i våra ögon kan vara vettigt att spika både hemma respektive bortaseger. Kan låta sjukt, det förstår vi, men idag är en speciell runda.

Dagen får naturligtvis utvisa vad och vilka vägar vi tar, men att det finns många alternativ denna dag, det är ett som är säkert. Det går nog faktiskt att leta efter spikmöjligheter i precis samtliga 13 matcher på kupongen…

Här på detta spelförslag spikas iaf följande lag:

Liverpool
Bristol City
Hull
WBA
Preston

Av dessa lag är det endast Hull som enligt oddsmarknaden bedöms ha högre än 50% vinstchans. Tre av de övriga spikarna är favoriter i sina matcher och sitter på en streckning strax över 50%, trots att de i sina matcher inte har så stor vinstchans. Detta är något vi får ta idag och det handlar om att hålla nere variansen så mycket som möjligt, utan att spela allt för överstreckade kombinationer.

Preston är underdog i sin hemmamatch mot Norwich. Strecken lutar åt Norwich håll just nu och vi har en känsla för att det kommer att stiga där under dagen. Vi tar ett fräckt beslut att spika Preston här med en vinstchans som korrelerar bra med streckprocenten. En sådan spik funkar en dag som denna. Men, som vi skrev ovan –  på samma sätt som faktiskt Norwich skulle funka…. Svårjobbat, JA!

Halvgarderingar/reduceringar

Vi väljer en kombination av gubbgarderingar (1-2) och halvor där vi viktar åt både värdehållet men även sannolikhetshållet.

I Brentford får vi med krysset men skippar för sannolikheten och variansen 2:an. Även om den är fin och kan betalas för utan argumentation. Men, det är kupongens minst sannolika tecken och på ett mindre system som detta kan det vara smartare att betala för andra, mer sannolika tecken.

Som reduceringar i ramen sätter vi ut två olika krav:

Gul reducering: Tre av kupongens mest troliga vinnare, men även rejält överstreckade. Kravet blir att minst 1 av dessa ska vinna, men max 2.

Röd reducering: Fina tecken enligt oss som vi ställer krav på att minst 1 ska sitta.

Vår systemram är nedreducerad med 40% och färdig att lämna in i jakten på 13 rätt!

Färdigt spelförslag på 780 rader ses här

Stort Lycka Till idag och hoppas att marginalerna är på just din sida!