The Championship dominerar Stryktipset

Publicerades den 8 oktober 2022

En fräck hockey-fredag gick av stapeln igår när Bomben med Rullpott avgjordes. Bland vår andelslag satt två system med full pott och 3 rätt när Hesa Fredrik ljöd. Kul att se både stort och smått sitta inne i ombudet. Respektive vinnande system kostade 825kr/andelen och 53kr/andelen vilket resulterade i 18 500 kr respektive 8 500 kr per andel. Grattis till er som var med!

Efter fredag kommer lördag – denna klassiska speldag. Dagen till ära är inget undantag. Trots att vi inte har någon Jackpot på Stryktipset så är kupongen riktigt inbjudande. The Championship dominerar kupongen med hela 9 matcher efter de fyra inledande PL-kamperna. Vi ska såklart försöka följa upp vår 13-rättare från förra helgen då ett av våra populära R-system landade över 800 000kr.

Just R-systemen är ett system som spelas med otroligt stor ram och där man kan vara med för i sammanhanget mindre peng. Det finns en 12-rättsgaranti när ramen sitter men med chans på 13 rätt. Och där har vi hamnat flera gånger, att få fira högvinster med andelsköpare av R-systemen.

Två av systemen ligger dessutom sedan tidigare ute med bestämd systemram för dig som vill se hur ramen ser ut innan du klickar på köpknappen.

Miljongängets 4-manna för 536 kr – spelas på 4 andelar och med en ram på 7-3-3

1 spik R-system – kostar bara 80 kr/andel och spelas, som namnet antyder, med enbart 1 spik

Vill du själv styra dina reduceringar och hur dina tecken ska fördelas är det ett annat verktyg som gäller än R-systemen. I vår värld finns då bara ett alternativ och det är reducering.se reduceringsverktyg. Arbetsredskapen är överlägsna och det går att använda precis så lite eller så mycket som du själv önskar. Verktygets flexibilitet gör det möjligt att för nybörjaren enbart använda kanske 1 reduceringssätt samtidigt som den mer avancerade spelaren använder fler funktioner.

Har du aldrig tidigare använt verktyget är det just nu ett ypperligt läge att göra det. På reducering.se hemsida pågår Reducering-SM. Deltagare bygger under 5 veckor varsitt Stryktipssystem på max 1000 rader och den som efter fem veckor spelat in flest kronor står som segrare. Förutom äran fås 10 000 kr som presentkort på fotbollsresa. För att deltaga behövs heller inte systemet lämnas in, utan du kan få möjlighet att bygga ett reducerat system och vara med i kampen mot många andra spelprofiler. Och då tävlingen inte avgörs på antal rätt så spelar det ingen roll att du missat första veckan. Leder gör man på under 3000 kr inspelat. Det tar vi ifatt i ett nafs redan idag… Läs mer om tävlingen inne på reducering.se

Här på sidan ska vi nu bygga ett reducerat spelförslag. Först görs en systemram på 1296 rader som även kommer finnas tillgänglig som system inne i vårt ombud för 96kr/andelen. 

Därefter reduceras systemet ner för att få ner systemkostnaden, men framförallt för att reducera bort sämre radkombinationer som vi, om vi nu har möjlighet, gärna vill göra.

Spikförslag

Det är Championship som dominerar urvalet av våra spikförslag. Förutom Chelsea, som är kupongens mest troliga vinnare och absolut funkar att använda en sådan här runda, hämtas resten av spikförslagen från den engelska andradivisionen.

WBA är kanske ett av The Championships lustigaste lag. Enligt all den data som finns är man laget som ligger mest fel i tabellen. Laget har skapat mycket offensivt och dessutom inte släppt till speciellt mycket. Men på ngt sätt har detta inte synts i resultatraden. Visst, det krävs kvalitet på spelarna som får de offensiva lägena – bollen ska in. Men detta är något som kommer att komma. Då tabellpositionen nu inte är så smickrande så har vi förhoppning om att streckprocenten kommer hålla sig runt 55%. En vettig spik att ta till i knepiga the Championship. Det ska dock sägas att Luton också är ett mycket bra lag och kanske inte heller de fått full utdelning inledningsvis. Sticker % uppåt på WBA beror det på att svenska folket tänker som vi och det är då, som vi bruka skriva, inte fel att tänka om.

Middlesbrough är ett  annat lag från samma serie vi tycker är intressanta. Visst, bortamatch i denna serie är aldrig tacksamt men här har vi en helt jämn kamp på förhand och då det skiljer nästan 20% på streckningen mellan hemma och bortalag är den givna vägen för oss Middlesbrough. Även Middles har fått oförtjänt lite poäng inledningsvis. Ett av seriens vassaste lag och trots en tuff bortamatch mot Millwall så är allt under 30% hyperintressant.

Två lite mer överstreckade lag vi gillar i Championship denna runda är Watford och Burnley. Watford är i våra ögon ett av lagen som ska slåss om uppflyttning/playoffplatser. Spelet har sett fint ut inledningsvis men man hade garanterat önskat några fler poäng som utfall. Blackpool är ett lämpligt motstånd för att komma in på 3-poängsspåret.

Burnley möter Coventry och det är en motståndare som det går att luras av tabellplaceringen ngt eftersom laget inte spelat mer än 9 matcher denna säsong. Men, det har trots detta bara blivit 1 seger på dessa 9 matcher och spelet har inte imponerat. Burnley däremot är ruggigt svårslagna och har bara 1 torsk på sina 12 spelade. Ett grisigt Burnley tror vi har vettig chans att manövrera ut Coventry, trots bortaplan. Håller sig 2:an under 50% så är det inom det acceptabla då vi letar spikar.

Halvgarderingar/reduceringar

Vi har nu några spikförslag som streckas lite för hårt. Detta behöver kompenseras med våra halvgarderingar och även kommande reduceringar. Leicester, Tottenham och Blackburn åker samtliga i soporna i matcher där den andra halvan (1X eller x2) har nästan eller betydligt större chans att slå in.

Med dessa vaskningar är vi på ”rätt sida” och kan fokusera på att vässa systemet ytterligare med reducering.se verktyg.

Idag gör vi detta genom att enbart använda ett reduceringskrav, nämligen en färgreducering.

Vi markerar 4 tydliga streckfavoriter som alla har lite för mycket streck på sig. Kravet blir att minst 1 av dessa, men max 2 får vinna. På så sätt jagar vi inte allt för svåra rader där samtliga ska fällas, ihop med våra vaskningar. Men vi vill heller inte betala för samtliga dessa i kombination med våra spikar, där flera har några % för mycket på sig.

Det reducerade spelförslaget ses i sin helhet här på 896 rader. 

Vi passar också på att deltaga med det i Reducering-SM . Häng på tävlingen och visa att du är vassare än oss…

 

 

 

Skrällen
  • Bournemouth 1X
team-skrallen
Spiken
  • WBA
team-spiken
Draget
  • Middlesbrough
team-draget
Miljongängets andelsspel