Tisdagens Europatips

Publicerades den 7 februari 2023

Inte längesedan det var helg men redan idag tisdag står vi inför en ny 13-rättersutmaning. Hungriga? Ja!

Ur ett sportsligt perspektiv rätt kall kupong där majoriteten av matcherna hämtas från de lägre divisionerna på brittiska öarna. Kompletteras med bland annat Salernitana – Juve. Streckmässigt ser dock kupongen rätt inbjudande ut. Lagom många favoriter och det verkar kunna finnas många intressanta vägar att gå för att roffa åt sig en del av insatserna som svenska folket puttar in i potten denna vintriga tisdag.

Som vanligt bygger vi ett reducerat spelförslag via Reducering och deras reduceringsverktyg. Utgår från en grundram på 1296 rader som sedan reduceras ner med smarta reduceringar. Ett enkelt sätt att optimera sitt system samtidigt som du håller nere insatsen utifrån din grundram.

Spikförslag

Det finns ett par gäng som i nuläget bedöms ha vinstchans på runt 65%. Att spika av något av dessa är inte fel då du annars riskerar att hamna i ett läge då allt för många av dina radkombinationer viktas mot för lågt sannolika utfall. Där en pott på Europatipset idag inte räcker till att täcka utfallet.

Vi spikar här på detta förslag n3dan lag i fallande skala enligt sannolik vinstchans:

Sheffield U
Frankfurt
Heerenven
Leyton O
Tranmere

Sheffield U med högst sannolik vinstchans ner till Tranmere som i nuläget endast är streckat på 35%. Vinstchansen bör dock vara runt 40% enligt oddsmarknaden och som ”sista-spik” funkar den med tanke på nuvarande streck.

Garderingar/reduceringar

Vi väljer att spela utan gubbgarderingar på detta spelförslag. Halvorna i form av 1X eller X2 tycker vi funkar bra då det finns ett par tecken i några matcher som är rätt oattraktiva. Streckprocenten är helt enkelt inte tillräckligt fin, eller i vissa fall till och med rätt ful, för att vi ska plita ner ett streck.

Reduceringar i form av två olika reduceringskrav gör att vi minskar systemstorleken i samma veva som vi viktar systemets inlämnade rader mot ett utdelninsgintervall vi önskar denna runda.

Gult reduceringskrav: Tre medelstora favoriter markeras. Kravet blir ett klassiskt ”minst 1, max 2”. Vi sållar bort favorittrippeln men håller nere variansen med att kräva minst en seger.

Blått reduceringskrav: Tre halvgarderade matcher markeras där kravet även här blir att minst 1 men max 2 ska sitta. Att alla desa tre markerade lagen ska segra är ingen bra kombo för vårat system. Samtliga kommer nog finnas med i folks spik-val. Genom att jobba in minst 1 kryss i ngn av dem kommer garanterat kasta bort några motståndare.

Färdigt spelförslag är nu reducerat med 50% och har gått från 1296 till 648 rader.

Systemet ses här och är färdigt att lämnas in

Önskar du köpa andelar i våra (Miljongänget) Europatips-system – en spelform där vi tagit hem årets hittills största 13-rättsvinst i landet – gör du det inne i vårt Svenska Spel-ombud. Välkomna!