Topptipset med extrapengar och Allsvenskan i fokus!

Publicerades den 29 april 2024

Viktor Gyökeres två sena mål för Sporting igår kväll hjälpte systemet Miljongängets Big R att nå 13 rätt, drygt 57 000 kr där! Lite för favoritbetonat annars för vår smak, men vi får i vart fall en jackpot på torsdag i och med ingen utdelning på 10:orna igår. Vi gnuggar på!

Denna måndag är det full fart i Allsvenskan, fyra matcher spelas och alla är givetvis med på kvällens boostade Topptips. 250 000 kr extrapengar i potten och en totalt sett lurig lapp. Det finns en större favorit på kupongen (Barcelona) men deras hemmamatch mot Valencia är långt ifrån en given viktoria på förhand. Även andra favoriter som Leicester (redan klara för PL), Hammarby (möter ett Västerås som äntligen fick utdelning senast) och Elfsborg (hur står det till där i år?!) ser bräckliga ut. Låt oss snickra ihop ett vinnande spelförslag!

Spelförslag

Systemramen vi använder idag är den kraftfulla 972-an, det vill säga en spik, två halv och fem helgarderingar. Spikvalet var relativt lätt. Mjällby ringas in som en läcker sådan hemma i ”derbyt” mot Kalmar. Mjällby inledde säsongen suveränt, både poängmässigt och spelmässigt. Men åkt på två riktiga bakslag via 1-2-förluster mot båda nykomlingarna GAIS & Västerås. Helt klart läge att studsa tillbaka och då är det perfekt att få möta Kalmar som inte alls ser bra ut i år. Naiva passningsspelet är redan omtalat och det är mycket annat som brister med. Kan bli en svettig kväll i Blekinge!

Vidare tar vi två försiktiga halvgarderingar. Försiktiga? Ja, det kanske ser chansartat ut att spela hårdrocksnävar (1-2) men rent sannolikhetsmässigt är kryssen inte särskilt hotande, runt 70-75 % chans att överleva har vi när ett kryss står i odds 3,40-3,60 som dessa två kryss gör. Matcherna som gäller är Elfsborg-Sirius och Trelleborg-Degerfors. Luktar målkalas på Borås Arena ikväll? 3-2 till Elfsborg ish? Trelle-Degen kanske inte blir en sådan klang & jubel-föreställning men faktum är att vi har stor chans att ducka krysset ändå.

Grundramen är klar och vi ska trimma systemet. Det behövs verkligen i detta skede då det är spretigt, allt från rader som bara ger korvören tillbaka till smått osannolika rader som har totalodds på sexsiffriga nivåer.

Reduceringar

Två färgreduceringar används. En av defensiv karaktär och en offensiv sådan.

Grön färgreducering: Ett krav som lugnar ner den hysteriska delen av bygget; BP och Elfsborg markeras och krav sätts att minst en ska gå in. Två hemmafavoriter som vi tror kan landa in på hyfsad streckprocent ikväll och båda har goda segerchanser.

Röd färgreducering: Här ska vi höja golvet, källar-raderna som inte ger vettigt betalt ska i papperskorgen när vi tuffar till oss rejält; Hammarby, Barcelona & Leicester markeras och det roliga kravet ”exakt 1” sätts ut. Vi tvingar alltså fram två favoritfall här bland kupongens tre största favoriter! Samtidigt balanserar vi upp via kravet att minst en faktiskt ska vinna.

Det blir en tilltalande balans i bygget där vi har många rader med totalodds runt 2000-6000 men ser samtidigt i utdelningsprognosen att vi har massvis med rader som spelas mot utdelningar över 10 000 kr – mumma!

Spelförslaget för 288 kr här!

Rygga spelförslaget genom att klicka på länken ovan och därefter på den röda ”lämna in-knappen”!

En trettonrättare för Miljongänget igår och idag tar vi sikte på gröna åttor till bra pengar. System i alla prisklasser och varianter finns i butiken – välkomna!

Köp en andel av Miljongänget!