V64 tips Färjestad jackpot 26/2

Publicerades den 26 februari 2024

Hej!

Mitt namn är Kim och jag kommer framöver skriva tips för Dagens Bästa Spel. Främst kommer det att gälla V86/V75 men även vissa V64 och GS75 omgångar. Tipsen kommer att finnas att läsa här på hemsidan och mina andelsspel finnas i DBS-ombudet!

Jag är en inbiten travspelare som lägger ned mycket tid på just trav och försöker ständigt utvecklas som spelare. Andelar har jag lagt under flera års tid och ni är välkomna att vara med ifall intresset skulle finnas. Ni finner mina andelar i laget och kan använda länken längst ned.

Värt att tänka på är att tipsen skrivs en bra bit innan spelstopp och ny utrustningsinformation eller strykningar kan komma att påverka rankingen. Jag lägger alltid ut preliminära system till mina andelsspel och brukar skriva i chatten ifall drastiska ändringar skulle ske. Går även bra att skriva frågor där kring systemet eller andra frågor.

Ikväll är det V64 på Färjestad där det ligger ca 1.4 miljoner kr extra i sexrättspotten. Ni finner mina tankar och idéer här nedanför.

 

V64-1: Färjestad 1640 m autostart

3 Lance B.R har fått ett lopp i kroppen där han gick bra till slut. Möter inte det tuffaste motståndet idag och jag är inne på att han skulle kunna vara vinnaren i loppet. Inte speciellt startsnabb men är inte heller beroende av ledningen. Debut över kort distans.

4 Make The Night vann senast efter att ha fått luckan ifrån ryggledaren och kan nog gått framåt lite med det loppet. Debuterade bakom startbilen för tre starter sedan och öppnade okej från sitt innerspår. Känslan är att hästen nog kan öppna lite bättre och möjligheten finns kanske att köra sig till tät efter en bit. Givet garderingsstreck.

8 Thell A Secret är skrällen i loppet. Debuterar i Thomas Dalborgs regi och man ska sätta på jänkarvagnen för första gången. Spår 8 över 1640 m är kanske inte optimalt och hästen har inte startat drygt 6 månader. Till låg procent i ett öppet lopp, känns han ändå intressant att plocka med.

Ranking: A: 3  B: 4-8-5   B/C: 6-1-10   C: 7-2-9

V64-2: Färjestad 2140 m voltstart Montélopp

10 What A Deal är rätt favorit och en tänkbar spik. Han har tre raka segrar nu i Monté och har sett formstark ut. Han står på springspår och bör kunna komma iväg hyggligt ifrån början. Procenten blir givetvis hög här men han har också slagit flera av konkurrenterna enkelt på slutet. Möter ett par jokrar som debuterar under sadel och det är alltid lite svårbedömd. Klar förstahäst!

5 Suarez kommer säkert dra en del streck då Jonathan Carré ska rida hästen. Hästen gör debut under sadel och ska ha gått ett banjobb som känts okej. Svårbedömd i debuten men hästen har visat kapacitet i travlopp och får ses som ett givet motbud.

3 J. Ann Bonanza vann senast i Norge och är en rutinerad Montéhäst. Står 20 m före favoriten och hon ska inte nonchaleras helt i det här loppet. Normalt sett tror jag att hon får svårt att hålla undan men garderar man, tycker jag nog att man kan plocka med henne.

Ranking: A: 10   B: 5-3   B/C: 6-8  C: 7-9-4-2-1

V64-3: Färjestad 2140 m autostart

2 Not So Secret gör en spännande årsdebut. Han öppnade väldigt bra i den senaste starten och fick vara med i en väldigt tuff inledning. Han blev trött in mot upploppet och galopperade som slagen. Öppnar han liknande den här gången är det inte omöjligt att han sitter i tät efter en bit. Kanske väljer man en lugn start nu när det är årsdebut men han är tidig för mig.

12 Executive Xit fick sämsta spåret och har inte startat på drygt 9 månader. Bästa hästen i loppet tror jag och man ska inte räkna bort henne trots läget. Man lär säkerligen köra ett mer avvaktande lopp men jag blir inte förvånad ifall hon är först i mål. Ska ha tränat på under fyra månaders tid och känns fin i träning.

4 Fancy Free ska även han göra årsdebut. Avslutade fjolåret med två raka segrar och det känns som att han har en hel del utveckling i sig. Startat en gång bakom bilen och öppnade då bara okej. Kanske kan köra sig till tät efter en bit men tål annars att göra en del grovjobb.

Ranking: A: 2-12   B: 4-1  B/C: 8-5-9-3  C: 6-7-11

V64-4: Färjestad 2140 m voltstart

3 Fröyde är min förstahäst trots att man ligger lite lågt från stallhåll. Hästen ska göra sin första start som valack och man vill ha ett snällt upplägg nu i comebacken. Man har kört ett banjobb inför detta och jag tror han kan vinna med rätt resa. Då man lutar åt ett snällare upplägg är det ingen att gå fullt ut på. Stämmer det med positionerna, skulle han kunna vara vinnaren till slut.

10 S.K´s Bukefalos är en kapabel häst som däremot inte är helt enkel med sitt humör. Man vill köra honom i ryggar så han håller sig lugn men tror att formen sitter där. Inte helt att lita på men fart finns det garanterat för att vinna ett sånt här lopp.

5 Ei Lita H.M var ute över lång distans senast och det kändes inte som något plus. Nu är det medeldistans och hon har en vass speed. Skulle hon få spara speeden och smyga med i ryggar, kan hon absolut blanda sig i segerstriden. Känns given på kupongen.

Ranking: A: 3-10-5  B: 4-2-8  B/C: 9-11-12-1-6-7

V64-5: Färjestad 2140 m autostart

4 Explode avslutade väldigt bra senast men hann inte riktigt fram till segern. Hästen visade i alla fall att formen sitter där och tränaren Tomas Eklund är optimistisk.

5 Jascal är en häst som man håller rätt så högt i stallet och han är väldigt startsnabb. Risken finns att han får överta ledningen här av 3 Honey Dun Girl och då kanske han vinner loppet. Det är dock årsdebut och hästen är mycket bättre barfota än med skor. Som storfavorit är han given att gardera och han skulle vara väldigt sårbar ifall ledningen inte nås.

3 Honey Dun Girl sitter väl lite på leken hur loppet körs. Hon är väldigt startsnabb men kanske väljer man att släppa till favoriten ifall den skulle komma tidigt. Hon förlorade senast från ledningen omen gjorde ändå ett helt okej lopp. Trivs i den främre träffen men vi får se vilken taktik Rosleff använder sig utav.

Ranking: A: 4   B: 5-3-2  B/C: 6-12-11  C: 9-1-10-8-7

V64-6: Färjestad 1640 m autostart

10 Jackson Avery är min bästa spik i omgången just nu. Han är ute över sin favoritdistans samtidigt som bakspår och skor är två minus. Han är däremot väl förberedd inför den här starten och så som jag läser loppet kan han få en mycket fin resa. 1 Sjaman och 5 Ikaros Di Quattro kommer säkerligen köra hårt om tät där jag håller 1 Sjaman som spetsfavorit. Den hästen går överlägset bäst utan rygg och därför tror jag knappast att man släpper till Ikaros Di Quattro. Hans Crebas är inte känd för att köra defensivt och tempot kommer nog kunna bli uppskruvat. Planen är då att Erlend Rennesvik enkelt rycker i högertömmen och spurtar hem segern under slutrundan. Min spik!

5 Ikaros Di Quattro ska vara betrodd men riskerar att få svar om ledningen här. Skulle han komma till spets är loppet förmodligen över men jag har svårt att se att man släpper med 1 Sjaman. Ikaros tål att göra grovjobb och är en berättigad favorit men ser ut att bli lite väl stor.

9 Lass Revenue är en hedershäst som nu har hunnit fylla 10 år. Han är fortsatt vass med en smygresa och det ser ut att kunna bli överpace i det här loppet. Kan nog spurta förbi många sista biten.

Ranking: A: 10   B: 5-9-1  B/C: 11-7-12  C: 6-4-8-3-2

Spelförslag
 • V64-1: 1 3 4 5 6 8 10
 • V64-2: 10 What A Deal
 • V64-3: 1 2 4 12
 • V64-4: Alla
 • V64-5: 2 3 4 5
 • V64-6: 10 Jackson Avery
 • 1344 rader, kostnad för systemet är 1344 kr
Skrällen
 • V64-1:
  #2 Not So Secret
team-skrallen
Spiken
 • V64-6
  #10 Jackson Avery
team-spiken
Draget
 • V64-5:
  #4 Explode
team-draget
Köp en andel till V64