V64 tips Halmstad & Rättvik jackpot 4.5 miljoner kr

Publicerades den 3 maj 2024

Hej!

V64 Xpress ikväll där omgången delas mellan Halmstad och Rättvik. Francesco Zet ska göra årsdebut och det är givetvis kul att se honom på banan igen. Ni finner mina tips och tankar kring omgången här. Jackpot 4.5 miljoner kr kryddar omgången lite extra.

Vill ni vara med på en andel hittar ni våra via länken nedanför. Vi erbjuder andelar i olika priskategorier och ni kan välja den som passar er bäst.

Gå med i vårt andelslag!

V64-1: Halmstad 2140 m voltstart

10 Tug Of War är van att möta tuffa hästar och ställs den här gången mot lite enklare motstånd. Han står dock med 20 m tillägg och det kan såklart bli jobbigt att runda konkurrenterna. Han gynnas däremot av det lilla fältet och borde hamna vettigt på det. Det ser ut att vara en vettig uppgift på papperet och med rätt resa blir han förmodligen tuff att stå emot. Tänkbart singelstreck i nuläget då 20% känns lockande.

3 Röde Orm tycker jag är främsta motbudet och det vore intressant att se honom i ledningen. Det är en öppen spetsstrid på förhand och helt otänkbart är det inte att Adrian lyckas sno åt sig ledningen. Hästen fick en snäll resa senast och var inte trött i mål.

7 Azzuro har springspår och det är sällan dåligt. Vi får se hur bra han kan komma iväg därifrån men Lövgren har säkert siktet inställt mot ledningen. Det är inte givet att man når den positionen men helt borta är han inte med en ryggresa. Hästen fungerade inte riktigt senast med barfota fram och man återgår till skor runt om. Lövgren är annars nöjd med sin häst och ser det som sin bästa chans på V64.

Ranking: A: 10   B: 3-7-9   B/C: 11-8-5-1   C: 4-2-6

V64-2: Rättvik 2140 m voltstart

10 Melinda tycker jag är ett intressant speldrag här. Hon såg ut att ha gott om krafter sparade senast men var väldigt pigg i rygg. Känslan är väl att Jill kör upp i vagn och att hästen galopperade utav det. Nu får hon Örjan Kihlström i sulkyn och det är inget minus. Hon möter tuffare motstånd den här gången men som skräll är hon given att betala för.

8 Moalva C.G. var betydligt mer spelad än t.ex. Teknopuma i det senaste loppet. Man testade att rycka alla skorna och det föll inte riktigt väl ut. Hästen galopperade även gången innan med skor runt om, så balansen är nog inte hela sanningen. Man säger från stallet att hon har varit lite stressad och man vet inte riktigt vart man har henne för dagen. Kapacitet och farten finns där men hon behöver också hålla sig lugn. Hon stod 20 m före Teknopuma senast och gör det även den här gången. En av flera som skulle kunna vinna loppet.

14 Teknopuma gjorde ju ett jättebra lopp senast och fick dra fram värsta konkurrenten under slutrundan. Hon har alltid visat fin kapacitet och fart men har också galopperat en hel del. Hon är inte helt att lita på men har nu gått felfritt i två raka starter. Hon lär bli hårt betrodd och med tanke på hennes galopphistorik söker vi efter mindre betrodda hästar. Felfri är det givetvis hästen att slå.

Ranking: A: 10-8-14   B: 13-15-1-3   B/C: 2-7-6-5-12   C: 4-11-9

V64-3: Halmstad 1640 m autostart

9 Pure Joy lyfter jag fram som speldrag i det här loppet. Senast var han ute mot klart bättre hästar i ett uttagningslopp till Kungapokalen. Han gjorde det helt klart godkänt och nu är motståndet enklare. Det är ett lärlingslopp och det brukar kunna bli en del körning och positionsbyten. Blir det lite tempo i loppet, kommer hästen säkert fälla många till slut. Enklare motstånd denna gång och han är given på min kupong.

3 Henessi Jubilee gick i mål senast med krafter sparade efter en resa på innerspåret. Nu fick man ett bra läge och kusken Wilma Karlsson står sig bra i det här lärlingsloppet. Hästen kanske inte är aktuell i någon spetsstrid men kan gå även i ryggar. I ett relativt öppet lopp tycker jag att man ska betala för att strecka henne.

5 Slave To Love Cal hade jag som drag senast och förhoppningen var att han skulle leda runt om. Han gjorde det helt okej utan att glänsa och ser ut att ha en intressant uppgift. Han är dock ingen blixt bakom bilen men det kan nog bli ledningen här efter en bit. Det är dock 1640 m och lärlingar, vilket kan betyda en del körning. Just nu storfavorit till över 75% och då måste jag försöka att fälla honom.

Ranking: A: 9-3   B: 5-4-10   B/C: 6-7-11   C: 1-2-8-12

V64-4: Rättvik 1640 m autostart

1 Francesco Zet ska göra årsdebut och ladda upp inför kommande Elitlopp. Daniel har säkert vässat hästen en del utan att det på något vis är toppform. Man förväntar sig säkert en bra prestation och att hästen ska gå i mål på ett bra sätt. Nu möter han endast fem konkurrenter och det är klart att de har respekt för honom. Örjan kan nog lägga upp loppet lite som han vill men lär knappast riskera att bli fast på innerspåret. Örjan lär högst troligt sitta i tät efter en bit och då blir han såklart svårslagen. Vinstchansen bör vara mycket god från alla positioner och det är klart att han är en spik. Inte det roligaste loppet spelmässigt men otroligt kul att se honom på banan igen!

6 Hustle Rain fick avsluta fjolåret med en seger och det var nog skönt för både tränare och kretsen kring hästen. Hästen vann Sprintermästaren men floppade rejält i sitt uttagningslopp till Svenskt Travderby där hästen inte var helt kurant. Slutet på säsongen blev nog inte vad man hade tänkt sig och hästen har säkert fått träna på en hel del. Spännande att se hur han har utvecklats och visade i sin senaste start att 3140 m fungerar det med. Ska man gardera så är han givetvis det främsta motbudet.

Ranking: A: 1   B: 6    B/C:    C: 4-5   D: 3-2

V64-5: Halmstad 2140 m voltstart

10 Nikki Lane är en häst som jag gillar och hon ska nu göra årsdebut. Det är anmält med barfota runt om för första gången och jag räknar med att hästen är i ordning direkt. Hon står förvisso 20 m tillägg men lär hamna vettigt på det. Skulle rapporterna vara goda är jag inte främmande för att spika henne. Jag håller henne rätt så högt och kan se mig henne runda det här gänget.

7 Sweet Day fick spår 11 senast i ett uttagningslopp till Drottningens Pokal. Hon gjorde det helt okej men det är tufft att plocka längder på konkurrenterna när man ligger sist. Nu är motståndet enklare och hon fick springspår. Hon har visat sig vara kvick i volt tidigare och ledningen vore intressant. Hon vann från just ledningen för tre starter sedan och tvåa den gången var Caddie Skott. Given vid gardering.

2 Caddie Skott är ett fint sto som inte var helt kurant vid den senaste starten. Hon har visat fart och kapacitet och spår 2 bör hon lösa. Markus tror att formen ska vara bra men det har gått ett tag sedan den senaste starten. På kapacitet ska man räkna henne tidigt.

Ranking: A: 10   B: 7-2   B/C: 9-4-1-5-6   C: 8-3

V64-6: Rättvik 2140 m voltstart

Öppet lopp på förhand där jag nog kommer att plocka fram den breda penseln.

1 Stop The Count fick ett intressant läge och Magnus har säkert planen klar. Han siktar nog på att leda hela vägen men jag har svårt att riktigt greppa det här loppet. Det kan bli tufft att stå emot hästarna på 20 m tillägg men skulle han få fuska bort en del, är det knappast omöjligt. Hästen satt fast senast och det är svårt att veta hur mycket sparat det fanns. Rankas först p.g.a. läget och att flera av de värsta konkurrenterna drog sämre spår.

7 Udine Celeber har jag som skräll i loppet. Hon hade varit sjuk inför starten senast och man förväntar sig en vassare prestation de här gången. Dessutom är planen att testa köra barfota fram för första gången. Hon behöver förmodligen en resa i ryggar men det tror jag de flesta behöver i det här loppet. Skulle det stämma för henne är jag inte främmande för att det skulle kunna räcka hela vägen.

12 Ajlexes Hans är anmäld barfota runt om till den här starten men det låter lite tveksamt ifall det blir så. Man fick inte riktigt det läget man hade hoppats på och hästen har galopperat de två gånger som man testat barfota runt om. Han går bra med skor och gjorde kanske sitt livs bästa lopp senast. Han fick trava först utvändigt och det har väl inte riktigt varit hans melodi tidigare. Hästen ser ut att ha fin form men läget blev inte det bästa. Kommer nog behöva en del tur ifall det ska räcka till seger. En av flera.

Ranking: A: 1-7   B: 12-9-8-13-3   B/C: 10-6-14   C: 2-5-11-4

Spelförslag till V64
V64 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V64 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [900 rader] = 900 kr
Skrällen
  • V64-2:
    #10 Melinda
team-skrallen
Spiken
  • V64-4:
    #1 Francesco Zet
team-spiken
Draget
  • V64-3:
    #Pure Joy
team-draget
Gå med i vårt andelslag!