V75 tips Åby 4/5

Publicerades den 3 maj 2024

Hej!

Vi har en mycket härlig V75 omgång framför oss som körs på Åby! Flera kanonlopp där bl.a. Drottnings Silvias Pokal, Konungens Pokal och Paralympiatravet ska avgöras. Vi har även flera intressant inslag från Nederländer som nog kan sätta lite extra färg på tillställningen.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Åby 2140 m autostart

1 Larry Wood tycker jag känns intressant i V75-1. Han fick ett perfekt läge och förhoppningsvis kan man få ryggen på 2 Jerka Sting. Han gjorde comeback senast och Lövgren valde ett snällt upplägg. Hästen var inte vässad inför den starten och Lövgren tror att han kommer ha gått framåt med det loppet. Hästen såg ut att ha gott om krafter sparade senast och är vass med en smygresa. Kan bli farlig via open-stretch!

2 Jerka Sting är väl en berättigad favorit med tanke på att han troligtvis sitter i ledningen. Hästen är startsnabb och trivs i den positionen. Senast vann han från ledningen och nu är det medeldistans, som jag tror inte är något minus. Får han fuska bort en del blir han förmodligen tuff att plocka ned. Skulle han få tryck av 5 Moses Boko kanske någon har fart att ta sig förbi sista biten och jag kommer att gardera.

5 Moses Boko trodde jag skulle vinna senast när han kom till ledningen men Winterburn var ruskigt bra den dagen. Nu lär han inte komma till ledningen och det gör givetvis uppgiften tuffare. Hästen är dock riktigt bra och tål att göra en del grovjobb. Det är tufft att begära seger från dödens men helt förvånad hade jag inte blivit. Är han lika bra som senast kommer han i alla fall ge 2 Jerka Sting en rejäl match.

Ranking: A: 1-2   B: 5-4    B/C: 3-6-7   C: 8-9-11-12-10

V75-2: Åby 2140 m autostart

5 Karaboudjan är min förstahäst och hon är ett riktigt fint sto. Erik kör och stall Kolgjini har tre hästar med i finalen. Hon har båda stallkamraterna innanför sig och det är väl inte otänkbart att hon är den som sitter i spets efter en bit. 2 Countess Face är startsnabb och spetsar nog initialt sedan är både 4 Xia Lloyd och 5 Karaboudjan kvicka från början. Jag skulle bli väldigt förvånad ifall man väljer att köra 2 Countess Face i ledningen men kanske kör man 4 Xia Lloyd där. På så vis skulle man kunna låsa loppet med spets, ryggledaren och dödens. Bara en spekulation från min sida och man ska inte glömma bort 8 Kinglet Bird som skulle kunna vara en faktor i startrusningen, ifall Örjan väljer att skicka henne från start. Jag tror att Karaboudjan kan vinna från olika positioner och barfota runt om är en intressant ändring. Men loppet känns öppet på förhand.

10 Staro Raili tycker jag var grym i det senaste loppet när hon blev tvåa bakom Willa Explosive. Hon fick öppna första 500 meterna efter 1.08.8 och första varvet gick på 1.11.9. Hon höll således riktigt bra trots en tuff öppning och krigade hela vägen in i mål. Skulle det bli körning går hon bra bakifrån också.

6 Ninetta Boko gjorde det bra senast och Örjan körde henne knappast i botten. Nu fick hon spår lite långt ut på vingen men klaffar det med positionerna blir hon nog farlig här. Uppladningen inför senast hade inte varit optimal då man hade velat gett henne ett lopp i kroppen men loppet tror jag blev inställt. Istället körde man ett kvallopp och hon lär vara vassare till den här starten.

Ranking: A: 5-10-6    B: 8-2-11    B/C: 3-1-4    C: 7-9-12

V75-3: Åby 2140 m autostart

4 Lexus B.R är en spik för mig i nuläget då 3 Maroon Day har blivit struken. Nu ser uppgiften väldigt passande ut och han bör ha toppchans från ledningen. Han gjorde årsdebut senast och vann totalt överlägset. Tuffare motstånd denna gång men jag tror att han leder det här loppet runt om. Eventuellt rycker man bakskorna för första gången.

1 Esteban Bar ha rjag respekt för då det är en riktigt bra häst. Däremot är nog spår 1 för hans del inte optimal. Jag tror inte att man kan hålla någon ledning och det kan nog bli svårt att få ryggledaren också. Skulle Björn kunna få honom att öppna bättre och få ryggen på favoriten, ökar hans vinstchans markant. Känslan är dock att han behöver sökas sig ut i ett andraspår och då ska man inte nonchalera honom.

8 Modric Renka ska göra debut på svensk mark och visst är han svår att sätta in i loppet. Gynnas av att ha blivit nedstruken till spår 7 och han är ingen blixt från start. Hästen är dock stark och tål att göra en hel del grovjobb. Att vinna från dödens borde bli tufft men konkurrenterna lär knappast springa ifrån honom. Lite svårbedömd men vid gardering ska man nog plocka med honom på lappen.

Ranking: A: 4   B: 1-8-6  B/C: 2-5-11   C: 9-7-12-10

V75-4: Åby 2140 m autostart

1 Holcombe Zet slog favoriten Kilmister senast och gjorde det enkelt. Nu var Kilmister inte helt kurant den dagen men Holcombe Zet är också en riktigt bra häst. Rätt favorit och Örjan valde spår 1. Hästen kan öppna bra men jag är inte hundraprocent säker att han kan svara ut 6 King Of Twilight. Jag tror i alla fall inte att Örjan blir fast på innerspåret och han bör ha möjligheten att överta ledningen ifall 6 King Of Twilight blåser förbi honom första biten. Holcombe Zet ska gå med rycktussar och ett norskt huvudlag som aldrig dragits. Det finns växlar sparade och han är en tänkbar spik för mig.

2 Baron Tilly kom med mäktiga kliv senast och Örjan som satt i spets med Herakles Zet funderade på att rycka tussarna men ångrade sig sedan när han såg att det var lönlöst. Hästen är riktigt bra och fick ett perfekt spår. Han kan inte vara med i någon spetskörning men har en stark avslutning att tillgå. Hästen tål att göra en del grovjobb och man fortsätter med barfota bak och bike som minst sagt föll väl ut senast.

6 King Of Twilight tycker jag är intressant bakom. Man låter positiva från stallhåll och hästen är väldigt startsnabb. Jag tror kanske inte att man kör i ledningen då open-stretch finns att tillgå. Han fick en fin ryggresa senast och vinner förmodligen loppet ifall hästen inte sjabbla till med aktionen i sista sväng. Jepson gjorde ett bra jobb att hålla hästen i trav och han kan nog vara lite vassare till den här starten.

Ranking: A: 1   B: 2-6-9-4  B/C: 3-5-11   C: 8-10-12

V75-5: Åby 2140 m autostart

7 Celiaz hade en mycket fin säsong i Sverige förra året. Hon skördade fina framgångar och mötte tuffa konkurrenter. Nu ställs hon mot lite enklare motstånd men fick spår 7. Det finns även två jokrar i det här loppet som jag kommer lyfta fram som intressanta motbud till henne. Gocciadoro kommer säkert att vara offensiv från början men hon skulle kunna få en dryg inledning. Hon kommer från en mindre lyckad sejour i Frankrike och jag är inne på att gardera henne.

10 Luciano Lobell kommer hit från Nederländerna och gör en spännande start. Han var här 2022 och testade en start på Åby som renderade i en galopp. Hästen är annars travsäker och har utvecklats en hel del sedan dess. Jag har inte stenkoll på hästen men snacket är att det är en riktigt bra häst och känslan är att han har för lite pengar på sig. Nu fick han bakspår men hästen tål att göra grovjobb. Ska räknas direkt.

4 Giant Design kommer från Frankrike men har tävlat i Sverige och även i Danmark. Jag tycker att han känns lite intressant i det här loppet även om han är lite svår att sätta in. Hästen har visat sig vara startsnabb bakom bilen och Erik Adielsson är inte rädd för att skicka hästarna från start. Bra läge bakom bilen och jag plockar med honom på min kupong.

Ranking: A: 7-10   B: 4-6-3  B/C: 1-12-5   C: 9-2-11-8

V75-6: Åby 2640 m autostart

3 Charron var riktigt fin i sin årsdebut men åkt på en lite förkylning efter det. Man blev struken till en tilltänkt start men man tror att formen ska vara bra för dagen. Lång distans är kanske inte plus och han möter klart tuffare motstånd den här gången. Hästen är startsnabb ifall kusken vill ladda och Örjan lär sikta på att nå ledningen. Jag håller honom som knapp spetsfavorit och då leder han nog loppet länge.

9 Emma Jet imponerade senast även om de värsta konkurrenterna gjorde bort sig med galopp. Kusken valde en annorlunda taktik då han släppte ledningen för att sedan ta dödens med drygt 1.5 varv kvar. De vann i alla fall loppet och hon visade både styrka och snabbhet. Nu kan man sätta på en amerikanska sulkyn och det är knappast något minus. Hon möter hingstar och valacker denna gång men visst ska hon räknas tidigt igen.

7 Wishful Order fick ett drömlopp senast och vann väldigt enkelt. Det såg ut att finnas mycket krafter sparade och de kan nog komma till användning här. Hästen är väldigt startsnabb och Magnus lär ladda för att försöka få en position. Det är inte omöjligt att man skulle kunna komma till spets ifall Örjan skulle ta en liten lugnare start med 3 Charron. Distansen är kanske inget plus men han har hanterat den tidigare.

Ranking: A: 3-9  B: 7-10-6  B/C: 11-5-4  C: 2-1-12-8

V75-7: Åby 2140 m autostart

2 Castor The Star är min förstahäst och vinnare av Paralympiatravet. Han öppnade ruskigt snabbt senast och var inte långt ifrån att ta en längd på Mellby Jinx. Nu har han spår 2 och jag är helt inne på att han sitter tidigt i tät. Hästen trivs ypperligt i den positionen och han blir nog svårslagen därifrån. Han hade krafter kvar senast och Jörgen har försökt att vässa hästen så att han ska vara på topp på lördag. Barfota runt om till den här starten är ett plus och jag är inne på att vi kan få se en ruskig prestation. Det som oroar lite dock är att Per Nordström kommer ladda järnet med 7 Önas Prince och ifall den skulle få på sig ett helstängt huvudlag. Då kan det bli ruskigt tempo loppet igenom och då vet vi alla vem som lurar i vassen. Jag hoppas dock att Mats tar spets direkt och sedan får dämpa lite. Tänkbar spik!

9 Kentucky River var riktigt bra senast när han plockade ned Mellby Jinx sista biten. Det fanns krafter kvar i mål och han lär vara bättre i den här starten. Han fick en perfekt startrygg och lär hamna vettigt på det. Blir det tempo i loppet kommer han givetvis bli livsfarlig. Hästen kommer att avsluta vasst men frågan är hur långt fram det blir.

5 Beartime kommer från en enkel seger på Momarken och hästen har verkligen växt in i eliten. Han har förbättrat sin startsnabbhet markant och är numera väldigt startsnabb. Däremot kan han nog inte hålla ut 7 Önas Prince och han kan inte heller ta sig förbi 5 Castor The Star. Jepson kommer säkert att ladda det som går för att komma ned i rygg på Castor The Star. Hästen är anmäld med barfota runt om för första gången i start 88! Spännande värre och han måste med vid gardering.

Ranking: A: 2   B: 9-5-1   B/C: 10-7-8   C: 6-4-3

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-6:
    #9 Emma Jet
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #4 Lexus B.R
team-spiken
Draget
  • V75-1:
    #1 Larry Wood
team-draget
Gå med i vårt andelslag!