V75 tips Bergsåker 13/4

Publicerades den 12 april 2024

Hej!

Ny fonderingsstruktur för V75 kommer att gälla framöver. Jag nog touchade ämnet efter Spring Race och ser inte något positivt med nyheten som ATG släppte under måndagen. Förut samlade man till multijackpots i olika perioder men nu kommer det att gälla året om. Ifall det blir jackpot på en ordinarie V75 omgång (oftast lördagar) så lägger ATG undan 20%. Ifall det blir jackpot en extra V75 omgång lägger ATG undan 100% av jackpotpengarna. ATG kommer att fortsätta med multijackpots men väljer själva hur mycket pengar man kommer att portionera ut. De kan även välja att skapa egna jackpots vid vissa V75 omgångar som t.ex. Elitloppet eller någon annan stordag inom travet.

Som jag sagt tidigare köper jag att man kan samla till en multijackpot på nyårsafton men jag tror knappast det här samlandet året om stärker varumärket V75 som ATG tycker att det ska göra. Hade jag fått bestämma skulle jag hellre flytta pengarna mellan poolerna och betala ut alla pengar varje omgång. Blir det t.ex. ingen utdelning på 5 rätt flytta upp de pengarna till 6 och 7-rättspotten. Skulle ingen ha 7 rätt flytta då ned pengarna till 6 och  5-rättspotten och belöna de som spelat bra just den omgången. Ett annat sätt att höja utdelningen på V75 hade varit att öka radpriset till 1 kr precis som på GS75. Det finns säkert för och nackdelar med alla olika alternativ men att ATG ska konfiskera pengar i ännu större utsträckning, tror jag inte är rätt väg att gå.

Nog om det och vi blickar fram emot en intressant V75 omgång på Bergsåker. Daniel Wäjersten selar ut typ hela stallet känns det som och han blir nyckelperson för mig den här omgången.

Förra veckan satte Daniel Domeij och Oskar Jörnevik 7 rätt på varsitt system. Vill ni vara med i jakten på 7 rätt finner ni våra andelar här

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Bergsåker 2640 m autostart

9 Luca Di Quattro tycker jag är ett intressant speldrag i det här loppet. Jag tycker att loppet är väldigt öppet och jämnt. Dessutom är det lång distans och jag tror att det skulle kunna skrälla lite här i inledningen. Hästen tävlade i en amerikansk sulky senast och de gånger som han har gjort det, har han vara lite vassare. Han mötte tufft motstånd senast och gick i mål med krafter sparade. Han tål att göra en del grovjobb och jag hoppas att han körs lite mer offensivt den här gången. Jag tycker att motståndet ser enklare ut den här gången och han känns tidig för mig.

4 The Flying Eagle är startsnabb men det är inte säkert att man kommer förbi 1 Mellby Knekt. Kanske kan Magnus få chansen att gå ned i rygg och på så sätt få en fin resa över den långa distansen. Min känsla är att hästen kanske är bäst med en ryggresa. Han har gjort det bra i ledningen också men inte lyckats sätta nosen först på slutet. Han var lite lugnare i den senaste starten och han går upp en klass till den här starten. Jag tycker ändå inte att motståndet ser tuffare ut än det han mötte senast i klass två finalen. Lång distans känns däremot inte som något plus. Han har startat över distansen fyra gånger och galopperat i två av dessa, vilket gör det hela svårbedömd. Hästen är bra nog att vinna och bör få en position i den främre träffen.

7 Mellby Kaliber imponerade inte alls på mig senast men jag tror att hästen inte hade sin bästa dag. Han vann loppet och det är ju starkt gjort ifall han inte var på topp. Han var seg när det skulle avgöras och han hade fått bestämma tempot helt. Distansen tror jag inte är några problem och jag förväntar mig en bättre prestation den här gången. Barfota fram för första gången är intressant och hästen besitter ju hög kapacitet. Spår 7 är inte optimalt men han har en vass avslutning att tillgå och han är given på min kupong.

1 Mellby Knekt ska göra comeback. Han är startsnabb och höll ledningen enkelt från spår 1 på Solvalla näst senast. Han har dock galopperat två gånger bakom bilen tidigare och kanske är lite pigg nu i comebacken. Felfri kan han vinna loppet men som favorit är han ingen jag vill gå fullt ut på.

Ranking: A: 9-4-7   B: 1-5-2   B/C: 6-12-11-10   C: 3

V75-2: Bergsåker 1640 m autostart

4 Kingen Mearas har jag som spik just nu. Han var inte alls bra senast i Norge och svek rejält den gången. Man har gått igenom hästen utan att hittat några fel och kanske var det resan som satte ned honom. Till den här starten har man fått ett bättre spår och man går lite all-in på utrustningen. Han ska tävla barfota runt om och i en amerikansk sulky båda för första gången. Dessutom utrustar man honom med rycktussar för första gången. Dessa ändringar kan såklart slå åt båda hållen men det är intressant på förhand. Han ska ut över kort distans för första gången och det känns kanske spontant inte som något plus. Jag är väl ändå inne på att Daniel Wäjersten åker till dödens och vinner därifrån. Från den positionen kan han dirigera tempot som han vill och jag bankar in spiken!

2 Spike M.M lär väl bli favorit här. Hästen är startsnabb och får ses som spetsfavorit. Han är obesegrad från den positionen på fyra försök och det är en fin häst. Han fick trava utvändigt om Relevant Stride senast och höll helt klart godkänt. Skulle kunna leda runt om men känslan är att han kommer behöva vara minst två snäpp bättre den här gången för att det ska räcka till seger. Skulle Kingen Mearas göra bort sig med galopp lär han bli svårslagen, annars ser jag fram emot en härlig duell.

9 J.J Detgårbranu gör skäl för sitt namn och hästen är obesegrad efter fem starter. Känslan är väl att första förlusten skulle kunna komma här då de värsta konkurrenterna har fått bättre spår. Han möter hela tiden tuffare motstånd och stod t.ex. 20 m före 11 Patton i den senaste starten. Hästen har en fin inställning och nu ska man testa att köra honom i en amerikansk sulky för första gången. Är givetvis inte borta men det kan bli tufft att ta sjätte raka.

Ranking: A: 4   B: 2-9-5    B/C: 10-11-3-1     C: 7-6-12-8

V75-3: Bergsåker 2140 m autostart

8 Icon Mearas galopperade senast men visade efter galoppen att formen sitter där. Hade tre raka segrar innan dess och har toppform för dagen. Nu fick man spår 8 och det är såklart inte något positivt. Men att hästen just nu står i 2% köper jag inte. Han kommer säkert inte bli speciellt mycket spelad med tanke på utgångsläget. Löser det sig med positionerna är jag dock inte främmande för att han skulle kunna vinna. Som skräll är han jätteintressant här.

3 Riet Hazelaar står ju väldigt bra inne i det här loppet då det är fördel ston. Hon har tjänat nästan dubbelt så mycket som övriga konkurrenter förutom 4 Mahala som är det andra stoet i loppet. Hon ska debutera för Daniel Wäjersten och hästen har visat hög kapacitet i tidigare regi. Det ska bli spännande och se ifall Daniel kan förbättra henne. Hästen kan öppna hyggligt men nu i debuten kanske Daniel väljer att ta en liten lugnare start. Hästen är säkert tillräckligt bra för att vinna direkt och kan göra det från olika positioner.

5 No Limit Express tycker jag har varit fin på slutet och hästen är rätt så startsnabb. Han har dock ett par kvicka konkurrenter invändigt om sig men Erik Adielsson vet hur man skickar från start. Inte alls omöjligt att han skulle kunna komma till tät och då leder han nog loppet länge. Har fått två lopp i kroppen och börjar säkert närma sig toppformen. Han har däremot galopperat ett par gånger och är väl inte helt att lita på.

Ranking: A: 8-3    B: 5-12-10-4   B/C: 1-6   C: 11-9-7-2

V75-4: Bergsåker 2140 m voltstart

6 Blomsterprinsen är rätt favorit och en tänkbar spik. Han besitter hög kapacitet och fina fartresurser för den här klassen. Spår 4 i volten är kanske inte optimalt och risken finns att man tappar lite från start. Det kittlar lite att gardera men risken är att han tar femte raka segern. Mats känner hästen väl och han startar med högst vinstchans.

13 Sol Storm är en jättefin häst som har varit bra på slutet. Förlusten näst senast kom mot Tekno Jerven och det är inget att skämmas över. Han är dock lite vassare när han får gå i den amerikanska sulkyn och missgynnas av att inte kunna göra det nu. Han besitter såklart kapacitet för att vinna ett sånt här lopp och är given vid gardering.

5 Brageson har sett fin ut på slutet och man har kört väldigt snällt med honom. Han var tycker jag lite vek i sin tidigare regi ett par gånger när man körde honom i ledningen. Nu vore det spännande att se honom få ett litet mer offensivt upplägg även om jag tycker att han ska smygas en bit i ryggar. Man planerar att rycka alla skorna till den här starten och det känns intressant. Litet minus med vanlig vagn då det är voltstart. Streckas utanför de två mest betrodda.

Ranking: A: 6-13  B: 5-12-8-14   B/C: 7-9-11-4     C: 3-2-15-10-1

V75-5: Bergsåker 2640 m autostart

2 Jerka Sting är väl förstahästen här och Claes siktar givetvis på att leda runt om. Hästen är startsnabb och jag tror att man sitter tidigt i spets. Han trivs i den positionen och har vunnit över distansen tidigare. Barfota runt om är ett plus och hästen skulle kunna bli svårslagen ifall han får bestämma en del i tät. Högst troligt får han väl 6 Winterburn utvändigt om sig som kommer från en mycket stark prestation. Winterburn plockade ned Moses Boko senast från dödens och den är nog inte rolig att ha utvändigt. Jerka Sting blir dock mitt förstastreck.

6 Winterburn var ruskigt bra senast på Solvalla och visade mycket bra styrka och inställning. Det ser ut att kunna bli dödens här igen och det kan bli tufft att vinna då. Örjan brukar sällan förhasta sig och risken är att han och Claes låser loppet i tät. Jag blir inte förvånad ifall han är starkast till slut och distansen ser jag inte som något minus. Nedstruken till spår 5 nu.

8 H.C.´s Crazy Horse hade jag som drag senast och det kändes bra hela vägen. Lisa Gilljam körde perfekt och hästen avgjorde mycket enkelt. Nu fick han ett dåligt spår och lär hamna illa på det. Jag tycker dock att distansen är ett plus och hästen ska tävla i en amerikansk sulky för första gången. Form och kapacitet finns för att vinna tror jag men läget kan såklart ställa till det. Vid gardering tycker jag ändå att man kan betala för honom.

Ranking: A: 2   B: 6-8-3–9   B/C: 5-10-1    C: 7-12

V75-6: Bergsåker 2140 m autostart

2 Mellby Jinx känns som en spik och han bör ha god vinstchans här. Deltävling till Paralympiatravet och förra veckan vann Önas Prince. Mellby Jinx är väldigt startsnabb och det gäller att hålla ut 4 Castor The Star. Jag är inne på att han lyckas med den bedriften även om han kanske är lite snabbare med spår längre ut bakom bilen. Når man ledningen bör han bli väldigt svårslagen och jag är redo att banka in spiken.

4 Castor The Star är startsnabb men det borde bli tufft att ta sig förbi 2 Mellby Jinx. Castor The Star var fin i sin årsdebut även om man hade en hel del flyt på vägen. Hästen trivs i spets och hans chans att vinna loppet är att ta sig dit. Jag tror att det blir svårt att ta sig dit men det är långt ifrån omöjligt. Missar man spets finns kanske chansen att krypa ned i rygg på 2 Mellby Jinx och då är man inte helt borta ifall luckan skulle uppstå.

1 Kentucky River hade spår 1 senast och var totalt chanslös på att hålla ledningen. Det skulle förvåna mig ifall han skulle lyckas öppna tillräckligt bra för att få ledningen här trots att spår 1 på Bergsåker är bra. Hästen såg fin ut men loppet sa inte speciellt mycket då han kördes väldigt passivt. Tål att göra grovjobb och Örjan bör väl leta sig ut i ett andra spår ifall han vill göra match av det hela.

Ranking: A: 2   B: 4-1-8    B/C: 5   C: 7-6-3

V75-7: Bergsåker 2140 m voltstart

Öppet stolopp och man får försöka spara streck till avslutningen. Jag tycker loppet är svårt att läsa och hur det kommer att bli kört. Jag tar fram den stora penseln.

3 Conrads Anette kan jag tycka är intressant i det här loppet. Det är som sagt väldigt öppet men hon har spår 3 och helt otänkbart att komma till ledningen är det nog inte. Hon var bra näst senast men fick också en väldigt snäll resa på innerspåret. Hon ska antingen köras i ledningen eller ha en smygresa för att prestera som bäst och känns som en outsider.

7 Never To Young ser ut att ha en lämplig uppgift här men har ställt till det för sig själv ett flertal gånger. Hon är inte helt att lita på och har galopperat ett flertal gånger. Hon har öppnat bra i volt tidigare men är inte helt enkel att vända rund. Skulle hon vara i fas kanske hon kan köra sig till tät och då tror jag att hon blir svårslagen. Svårbedömd men formen och kapaciteten finns där.

5 Mercedes Hall spikade jag senast och hon var riktigt bra den gången. Hon vann rätt så enkelt från ledningen och kan nog vara lite vassare till den här starten. Litet minus med vanlig vagn men hon har gått bra med den tidigare. Hon går från olika positioner och ska ses med vinstchans här.

Ranking: A: 3-7   B: 5-9-14-10-2    B/C: 15-12-11    C: 4-13-1-6-8

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #8 Icon Mearas
team-skrallen
Spiken
  • V86-6:
    #2 Mellby Jinx
team-spiken
Draget
  • V86-8:
    #3 Conrads Anette
team-draget
Gå med i vårt andelslag!