V75 tips Jägersro 20/4

Publicerades den 19 april 2024

Hej!

Jägersro har försökt att fixa till en riktigt festlig V75 omgång med flera voltstartslopp och två lopp med 15 hästar. Dessvärre tycker jag att en del lopp ser rätt så skiktade ut och det finns ett par starka favoriter. Vi hoppas att jag har fel och att det skräller till ordentligt i vissa lopp. Jag har grävt fram en del skrällar som jag varnar lite för och ni hittar mina tips som vanligt här nedanför.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt hittar ni våra andelar här.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Jägersro 2640 m voltstart

6 Emerald Island har jag som en spik i nuläget. Hästen har fyra raka segrar och han svepte konkurrenterna senast på ett par steg. Han var långt ifrån slutsåld i mål och har öppnat väldigt fort i volt tidigare. Nu står han med springspår och prickar Jepson starten någorlunda, tror jag att han blåser till tät. 1 King Of Sand med Erik Adielsson är även det ett kvickt ekipage men jag säger ändå fördel Jepson här. Når man ledningen kör man såklart i den positionen och känslan är att han bör bli svårslagen då. Han möter tuffare motstånd den här gången men känslan är att han ska kunna matcha dessa. Lång distans för första gången är såklart ett litet frågetecken men jag hoppas och tror att han leder runt om.

1 King Of Sand trodde jag på senast men han fick regelrätt stryk från ledningen. Han möter lite tuffare motstånd här men kan nog ha gått framåt med det senaste loppet. Han får förmodligen tufft att leda runt om men skulle han kunna få rygg på 6 Emerald Island, så är han nog inte helt borta. Hästen är förvisso mer stark än snabb men borde gynnas av distansen. Från ett perfekt spår ska man inte nonchalera honom helt.

5 Vanquish tävlade barfota bak för första gången senast och det gav en växel till. Nu fick han spår 5 i volten och det är väl inte helt optimalt. Han går kanske bäst i ledningen och dit lär han knappast komma den här gången. Han testade även lång distans senast för första gången och det var inget minus. Hittar man en bra position, kan han nog vara med i segerstriden.

Ranking: A: 6   B: 1-5-3  B/C: 8-4   C: 2-10-12-9

V75-2: Jägersro 2640 m voltstart

6 Ohh Tooma får gälla som förstahäst och blir säkerligen svårslagen ifall ledningen skulle nås. Hon var väl helt okej senast utan att det slog några gnistor kring hästen. Daniels hästar verkar dock vara på gång ordentligt och detsamma kanske gäller den här. Hon står ensam på springspår och Örjan lär försöka sända henne till spets. Lång distans känns inte som något minus och hon lär vara vassare den här gången. Hon har i tidigare starter kunnat vara lite het men inför senast hade man gjort en del ändringar som föl väl ut. En tänkbar spik.

14 Urbina Southwind är förmodligen den bästa hästen i fältet för dagen men står lite illa till. Hon står med bakspår på 20 m tillägg och det kan bli många att runda. Hon är vassast när hon får smyga med i ryggar men visade senast att hon tål att göra en del grovjobb. Hon har toppform och lär dyka upp i segerstriden vid minsta klaff. Given vid gardering.

2 Emma Jet är skrällen i loppet. Hon har fått två lopp i kroppen och bör närma sig toppformen. Hon har inte startat i volt tidigare, vilket såklart är ett litet frågetecken. Spår 2 i volten tror jag att hon kommer klara av men frågan är vilken position det blir. Fartmässigt tror jag inte att konkurrenterna springer ifrån henne.

Ranking: A: 6    B: 14-2-10-9  B/C: 12-4-1-13-11   C: 8-7-3-15-5

V75-3: Jägersro 2140 m autostart

1 Catullo Jet lär bli betrodd och det ska han väl vara. Spår 1 är väl det som kan fälla honom då hästen har 2 Hidalgo Heldia utvändigt om sig. Gocciadoro kommer säkert försöka hålla ledningen men jag tror att det blir svårt. Kanske kan han hitta ut i ett andra spår och då blir han tuff att stå emot. Det finns ändå på kartan att han skulle kunna bli fastlås på innerspår och därför är gardering given. Jag tror att han är bästa hästen i loppet men spår 1 kan som sagt bli en fälla.

7 Global Dubhe är en riktigt bra häst som ska göra årsdebut. Lite svårt att veta vart ha står för dagen formmässigt men han ska vara rejält förberedd. Läget är som det är men hästen kan öppna fort ifall Johan skulle vilja det. På kapacitet tycker jag att han ska räknas direkt och skulle favoriten bli fastlås på innerspåret, är loppet enligt mig vidöppet.

11 Midnight Special är skrällen i loppet för mig. Han kommer säkert inte att bli så hårt spelad och då kanske man kan ta betalt på honom. Han gick en ruskig speed senast men det blev stumma ben över upploppet sista biten. Jag tycker att hästen såg fin ut men kanske hade man förväntat sig lite mer. Jag är väl inne på att den lång distansen nog gjorde att han blev trött sista biten. Nu möter han stenhårt motstånd men det ser också ut att kunna bli körning från alla håll och kanter. Många startsnabba hästar och det lär gå undan första 500 meterna. Kör konkurrenterna för hårt emot varandra, är det väl inte helt otänkbart att den här 1% skulle kunna slå till.

Ranking: A: 1-7   B: 11-5-3-8   B/C: 2-9    C: 4-6-10-12

V75-4: Jägersro 3140 m voltstart

15 Under Armour vann direkt senast i årsdebuten och såg otroligt fin ut. Han fick dra fram Even Steven men bara lämnade konkurrenterna sista biten. Nu har han fått det loppet i kroppen och stallet låter väldigt nöjda med sin häst. Han kommer gå med en vanlig vagn nu när det är voltstart och det är ett litet minus. Han möter tuffare motstånd den här gången men kommer säkert få en del ryggar att gå i. Blir det inte för långt fram, kommer han säkert fälla många med sin spurt.

13 Harpy trivs över distansen och ska göra årsdebut nu. Berghs hästar tycker jag har gått bra på slutet och det känns som att han är på väg in i form. Harpy är mer stark än snabb men dagsformen är aningen svårbedömd. Kapacitetsmässigt tillhör han de bättre hästarna i loppet och ska med på min kupong.

1 Luca Barosso är svårbedömd men den Untersteiner häst som jag finner mest intressant p.g.a. läget. Jag hade inte blivit förvånad ifall han ledde det här loppet runt om men hästen är allt annat än enkel. Flera galopper i raden och han kommer säkert bli synad ifall han skulle lyckas ta hand om ledningen. Man låter ändå positiva från stallet och jag hoppas att han får visa upp sin kapacitet på lördag.

Ranking: A: 15-13   B: 1-14-6   B/C: 12-5-3-7    C: 9-4-11-10-8

V75-5: Jägersro 1640 m autostart

5 Leandro Boko är min förstahäst här och han borde väl bli mer påpassad än vad han är spelat till nu (5%). Hästen är väldigt startsnabb och jag tror inte att man missar ledningen här. Man vill köra i tät och hästen kommer från en mycket enkel seger från just ledningen. Distansen är optimal och han skulle kunna leda loppet länge. Han möter förvisso tuffare motstånd den här gången, men hästen är given för mig.

3 Global Difference har nu äntligen fått ett bra läge. Han kan inte vara med i någon spetsstrid men har alltid en stark avslutning att tillgå. Han skulle gynnas ifall det blev körning i loppet. Distansen är kanske inte hans bästa men formen sitter där. Det ser ut som att tempot i loppet skulle kunna bli uppskruvat och då ska man inte glömma bort honom.

6 Boreas är förmodligen den bästa hästen i fältet och har nu blivit nedstruken till spår 5. Skulle han komma till ledningen är loppet högst troligt över men det vankas svar invändigt. Han glänste i sin årsdebut och snacket kring den här är riktigt bra. Hästen är startsnabb och bör få en position i den främre träffen. Det finns dock risk för dödens här och kanske kan man fälla honom då. Rätt favorit men vi försöker att fälla honom.

Ranking: A: 5-3   B: 6-1-9    B/C: 4-7-10    C: 11-12-8

V75-6: Jägersro 2140 m autostart

8 Dany Capar har det varit väldigt mycket surr om och det ska bli intressant att se honom på banan. Min gissning är att det kommer bli relativt jämnt mellan honom och 3 In Love Mearas på strecken. Känslan är också att de sticker ut i det här loppet. 3 In Love Mearas kommer väl högst troligt att sitta i ledningen och då är det upp till Gocciadoro att göra tävling av det hela. 8 Dany Capar är väldigt startsnabb och jag skulle bli förvånad ifall han inte sänder framåt från start. Det skulle kunna bli en klassisk Gocciadoro kross men han möter en bra motståndare.

3 In Love Mearas var väldigt bra i sin årsdebut och då fick han attackera bakifrån som kanske inte är hans bästa gren. Han trivs bäst på innerspår i ledningen och dit ser han väl ut att komma nu. Han är kanske vassast över 1640 m men medeldistans borde fungera. Han har säkert gått framåt med det loppet och han är ju startsnabb. Örjan kommer säkert försöka komma till ledningen och leda runt om.

4 Pingis är ju bra men fick spår utvändigt om 3 In Love Mearas. Han kan öppna hyggligt bakom bilen men ska inte vara någon faktor i spetsstriden. Nu är det årsdebut och det gör att formen är svårbedömd. Hittar Erik en vettig position och de två favoriterna duellerar för hårt, kanske man skulle kunna överraska.

Ranking: A: 8-3   B: 4-6-2  B/C: 1-5-7   C: 12-11-10-9

V75-7: Jägersro 2140 m autostart

5 Indy Rock fick spår utvändigt om 4 Bengurion Jet men det kanske kan lösa sig ändå. Eftersom samtliga hästar från Tomas Malmqvist är strukna är det nu endast 10 hästar med i loppet. Örjan borde kunna få en vettig position och chansen finns att Bengurion Jet kan få trava utvändigt om ledaren. Gocciadoro brukar sällan ta en lugn dödens och sitter då Örjan bra placerad, kan han mycket väl blåsa ned samtliga. Indy Rock tål att göra en del grovjobb och hästen har en hög högsta nivå.

3 King Schermer är en häst som jag verkligen gillar och nu har han fått ett bra spår bakom bilen. Man vill försöka komma till ledningen men det tror jag blir svårt. Hästen är oöm för positioner och har gått ett fint kvallopp inför den här starten. Ständigt underskattad tycker jag att den här blir.

4 Bengurion Jet blir favorit och jag tycker att han lever lite farligt. Han fick spår invändigt om den värsta konkurrenten men Gocciadoro har ofta valt en lugnare start med honom. 1 Unico Broline sitter högst troligt i spets efter ett par hundra meter och det är inte givet att man vill släppa ledningen med honom. Skulle Gocciadoro inte komma med en ordentlig fråga direkt kan det bli så att han får vandra först utvändigt. Från dödens tycker jag absolut att hästen är sårbar och jag ska försöka fälla den här favoriten.

Ranking: A: 5-3   B: 4-1-2   B/C: 9-10   C: 6-11-12

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-3:
    #11 Midnight Special
team-skrallen
Spiken
  • V75-1:
    #6 Emerald Island
team-spiken
Draget
  • V75-5:
    #5 Leandro Boko
team-draget
Gå med i vårt andelslag!