V75 tips Mantorp 1/6

Publicerades den 31 maj 2024

Hej!

V75 tåget rullar vidare och vi förflyttar oss till Mantorp. Vi får se en hel del fina lopp även om man kanske inte riktigt har hämtat sig ännu från Elitloppshelgen. Känslan är att vi kommer få se lite fler spetsvinnare den här V75 omgången och ni finner mina tankar kring omgången nedanför. Vi håller tummarna för att det blir fartfyllda lopp och att några skrällar hittar hem från bakspår!

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni köpa andelar av oss via länken.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Mantorp 2140 m voltstart

3 Vanquish var tanken att testa barfota runt om på men det blir barfota bak som tidigare. Hästen är väldigt kvick i volten och jag skulle inte bli förvånad ifall Jepson lyckas ta sig till ledningen här. Både häst och kusk trivs i den positionen och då kan han nog leda loppet länge. En av flera i ett öppet lopp som skulle kunna vinna.

11 Ready Star var jättefin senast på Solvalla och vann med tillsynes en del krafter sparade. Det känns som att hästen utvecklas för varje start och han ska räknas tidigt här. Spår 4 i volten är kanske inte optimalt men han bör nog kunna lösa starten. Med de rätta ryggarna lär han vara med i segerstriden på nytt.

12 Kendrick K.W är väl varningen i loppet. Han har gott om kunnande i sig men verkar väldigt osäker. Han har galopperat i tre raka starter och det är väldigt synd. Det finns bra styrka i honom och även snabbhet. Jag hade inte blivit förvånad ifall han vinner loppet vid felfri avgång och en del klaff. Förmodad stor galopprisk men får man 1-2 % kan jag tycka att han är värd ett streck.

2 Money Matters kommer få lite av sitt elddop här tror jag. Han har gjort det mesta rätt hittills i sin karriär och det är en rejäl häst. Han tål att göra grovjobb och har just nu styrkan som sitt vapen. Han är dock inte helt enkel att volta med och spår 2 är ett litet frågetecken. Han kommer nog att gå felfritt men riskerar en resa utvändigt om ledaren. Det är inte säkert att han bara vinner det här loppet från dödens och känns som en av flera bara.

Ranking: A: 3-11    B: 12-2-6-5   B/C: 8-4-7    C: 10-9-1

Missa inte tävlingen i vår facebookgrupp där du kan vinna 5 000 SEK!

V75-2: Mantorp 2140 m autostart

2 Dea Sprint Bar har fått ett bra utgångsläge nu efter att ha haft spår 12 och 8 tidigare på svensk mark. Hon lär bli hårt betrodd och startar väl med högst vinstchans. Hon är rätt så kvick bakom bilen utan att kunna öppna som en blixt. Skulle kunna sitta i tät efter en bit och då blir hon säkert svårslagen. Hon kan vinna från olika positioner och Gocciadoro har visat ha fin stallform för stunden. Rätt favorit och en tänkbar spik. Hon står extremt bra inne i loppet då hon har fördelen att vara sto och fick ett perfekt spår.

6 Utah Southwind gör ett jättebra lopp senast efter galoppen och formen verkar sitta där. Han var kanske lite sämre gången innan på Solvalla men då fick han trava i dödens och det var lång distans. Jag tror att medeldistans passar honom bättre och när han får gå i ryggar.  Senast var det vanlig vagn men nu hänger man på den amerikanska sulkyn igen. Han kan inte vara med i någon spetsstrid men har en vass avslutning att tillgå.

4 Marabou Brodda har också fördelen att kunna starta i Bronsdivisionen som sto trots att hon har tjänat över 900 000 kr. Dessvärre fick hon spår utvändigt om favoriten och det kan nog bli avgörande. Marabou Brodda kan öppna hyggligt bakom bilen men får nog svårt att nå ledningen här. Kommer från en seger efter att Boli You S.M snöpligt galopperat bort segern på upploppet. Hon har nu fått två lopp i kroppen och borde närma sig toppformen. Ska med vid gardering.

Ranking: A: 2   B: 6-4   B/C: 7-1-11-3-8   C: 9-5-10-12

V75-3: Mantorp 2140 m autostart

3 Herakles Zet ser ut att ha en passande uppgift här. Spontant känns det som bästa spiken i nuläget då de värsta konkurrenterna drog sämre spår. Han är startsnabb och ser ut att kunna komma till ledningen. Han vann från spets senast och gav ett mycket fint intryck över mål. Det såg ut att finnas en hel del krafter sparade och han bör kunna leda runt om igen nu på lördag.

6 Kuiper kan öppna väldigt fort, vilket vi såg i Kriteriet förra året. Hästen blev dock alldeles för pigg den gången och man har valt att köra lite lugnare med honom. Han gick barfota runt om senast för första gången och avslutade bra sista biten. Han mötte ett bra motstånd den gången och ska räknas här. Vi får se vilken taktik Daniel väljer från början. Given vid gardering.

7 Bicc´s Tobee har jag stor respekt för men nu drog man spår 7. Han har dessutom flera kvicka konkurrenter invändigt om sig och det ser ut som att han kan få problem från början. Jag gillar Dwight Pieters som kusk och han känner hästen väl. Han vann enkelt senast mot Boscha Diablo och nu får han på sig den amerikanska sulkyn igen. Löser det sig med positionerna är han garanterat tillräckligt bra för att vinna. Risken är dock att det blir strul på vägen eller att han får backa sig sist.

Ranking: A: 3   B: 6-7-11   B/C: 10-9-4-5     C: 2-1-8

V75-4: Mantorp 2640 m voltstart

2 S.G’s Alecta tycker jag känns mest spännande på startvolten. Hon var riktigt fin i sin årsdebut senast och det känns som att hon har potential till att klättra en bit upp i klasserna. Man testade barfota bak för första gången och det föll väl ut. Spår 2 i volten är inte optimalt och man ska testa lång distans för första gången. Går hon felfritt tror jag att hon kan vara med i segerstriden. Det vore väldigt intressant ifall hon lyckades ta sig till tät efter en bit.

12 Dirty Sweet är ett annat drag som jag väljer att lyfta fram här i loppet. Hon såg fin ut senast men sedan blev det konstigt på upploppet när hon skulle ned på open-stretchen. Hon sprang nästan upp i vagn på ekipaget framför och kusken fick ta tag i hästen. Man tappade såklart all fart på den manövern och det var synd. Hon avslutade bra i starten innan och distansen känns som ett plus för hennes del.

15 FriendofthePhantom trodde jag på senast men hon fungerade inte alls. Man säger från stallet att hon kvävde sig själv och att man testar lite olika balanser. När hon fungerar är det en väldigt bra häst men hon verkar kanske inte helt enkel. Nu står hon med springband på tillägg och det finns gott om fart i henne. Vanlig vagn nu när det är voltstart men det är kanske inte större minus.

Ranking: A: 2-12    B: 15-9-5-8  B/C: 10-6-7-14-13    C: 11-1-4-3

V75-5: Mantorp 2640 m autostart

12 Global Education tycker jag är en mycket fin häst när han fungerar. Det har strulat lite för honom men ibland blixtrar han till med ruskigt fina prestationer. Emilia känner hästen väl och han visade senast att det finns mycket kunnande i honom. Lång distans anser jag inte är något minus och han skulle absolut kunna vinna trots spår 12. Given på min kupong!

2 Cameron fick ett perfekt spår men det nalkas svar invändigt. Jag tror inte att man tar ledningen av egen kraft här och då är han nog aningen sårbar. Det finns givetvis på kartan att Jörgen skulle kunna få överta ledningen efter en bit och då är mycket vunnet. Skulle man nå ledningen blir han inte enkel att slå för övriga. Han var bra senast efter en tung resa och visst ska han vara betrodd här.

11 Savastano är drag nummer två för mig i det här loppet. Jag har ofta spelat honom och det börjar bli aningen dyrt. Kanske är det hans tur den här gången med lite intressanta förutsättningar. Bakspår är väl kanske inte speciellt bra men lång distans tror jag är ett klart plus. Senast hade han svårt att hänga med klungan i en tempoökning men gick ju jättebra över upploppet och hade krafter sparade. Hästen är i form och styrka finns det gott om. Passas!

Ranking: A: 12-2-11   B: 5-1-8   B/C: 6-9    C: 7-10-3-4

V75-6: Mantorp 2640 m autostart

9 Admiral As ska göra comeback. Han startade en gång tidigare i år nere i Frankrike som slutade med en galopp. Han är säkert väl förberedd till det här loppet och Örjan lär köra offensivt. Hästen tål att göra grovjobb och dödens lär vara ledigt. Det låter bra kring hästen och man sätter återigen på den amerikanska sulkyn. Startar med högst vinstchans i loppet och är rätt favorit.

6 Brother Bill har varit struken till en tilltänkt start då han hade lite problem med halsen. Han ska vara redo för en bra prestation nu och vi får se hur Magnus lägger upp taktiken. Det finns kvicka konkurrenter invändigt som kanske är sugna på att släppa ledningen. Det är lång distans och Santos De Castella har t.ex. inte startat på drygt fyra månader. Samtidigt är 5 Thereisnolimit anmäld med skor runt om och det är ju inget plus. Hästen är annars vass med ryggresa och vi får se hur Magnus väljer att lägga upp loppet. Han har gjort det bra över lång distans tidigare även om det kanske inte är hans favoritdistans då hästen har blivit het ett par gånger.

3 Santos De Castella har varit nere i Frankrike och skaffat sig lite hårdhet. Hästen är startsnabb och trivs väldigt bra i ledningen. Lång distans har han klarat tidigare men kanske vill man ha en ryggresa den här gången. Jörgen har nog inte låst sig vid någon taktik och vi får se hur det låter närmre start. Hästen lär få en resa i den främre träffen och vi hoppas att han ska ha utvecklats efter Frankrike sejouren.

Ranking: A: 9  B: 6-3-7   B/C: 1-10-2   C: 4-5-8-11

V75-7: Mantorp 2140 m autostart

1 Joe Dalton är väldigt startsnabb och har nu gått felfritt i fem raka starter. En positiv trend men han är ingen som jag vågar lita på ännu. Vi får se hur han öppnar från innerspåret men chansen finns att hålla upp ledningen. Skulle man hålla ledningen blir han förmodligen svårslagen från den positionen och han har visat fin form på slutet. Skulle man få rygg ledaren skulle det kunna gå också med lucka sista biten.

6 Don’t Say Gar fick spår lite långt ut på vingen men kan öppna rätt så bra. Det finns snabbare konkurrenter invändigt och vi skulle kunna få en snabb öppning här. Hon går bäst i ryggar enligt Gocciadoro och blev alldeles för het senast i ledningen. Blir det tempo i loppet och att det klaffar lite med positionerna, besitter hon fart för att kunna vinna det här loppet.

9 Great Skills hade en misslyckad sejour nere i Frankrike. Hon var fin i debuten som lovade gott inför framtiden men sedan blev resultaten sämre och sämre. Nu får vi se vilken form hon håller för dagen men hon står ju riktigt bra inne på pengarna som sto. Vi vet att hennes högsta nivå är otrolig hög men formen till den här starten är svårbedömd. Skulle kunna vinna på ren klass.

Ranking: A: 1-6   B: 9-2-7   B/C: 8-3-12-4   C: 10-5-11

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3600 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V75-1:
    #12 Kendrick K.W
team-skrallen
Spiken
  • V75-3:
    #3 Herakles Zet
team-spiken
Draget
  • V75-5:
    #12 Global Education
team-draget
Gå med i vårt andelslag!