V75 tips Solvalla lördag 25/5

Publicerades den 23 maj 2024

Hej!

Elitloppshelgen är snart här och vilka lopp vi kommer att få se. Jag är väldigt nöjd med startlistorna även om man kanske hade förväntat sig lite mer i något enstaka lopp. Det lyser rött på flera ekipage och det gäller att hålla utkik. Det sägs olika saker i intervjuer och hästarna är anmälda med annan utrustning. Ska man säga något negativt borde tränarna vara mer tydliga vad som egentligen gäller och anmäla hästarna med rätt balans.

Annars ser jag fram emot den här helgen väldigt mycket och kommer befinna mig på plats som vanligt. Jag hoppas att flera tar sig till banan och vi ser ut att få njuta av ett väldigt fint väder. Bra väder, bra sport och trevligt sällskap låter väl inte helt dumt?

Vi erbjuder som vanligt andelar till V75 och ni hittar dessa via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V75-1: Solvalla 1640 m autostart

1 Felicia Zet landar jag i som förstahäst p.g.a. läget. Hon är startsnabb och jag tror att hon håller ut 2 Aurelia Express sida vid sida den här gången. Dessa två möttes tidigare i år då Felicia Zet hade spår 4 och Aurelia Express hade spår 5. Den gången tävlade Aurelia Express med ett helstängt huvudlag och planen är att man återigen ska utrusta henne med ett liknande huvudlag den här gången.

Anledningen till att jag tror Felicia Zet håller ut Aurelia Express den här gången är för att hon inte fick aktionen att flyta senast in mot första sväng. Det såg ut som att hon skulle ta hand om ledningen men började sjabbla med sin aktion. Felicia Zet har hittat formen på slutet och avslutade ruskigt bra senast. Känslan är att hon leder det här loppet länge.

8 Zeudi Amg kommer från en seger i sin årsdebut. Hon kördes till ledningen efter en bit och vann väl på ett okej sätt. Det slog inga gnistror kring hästen men lär vara vassare med det loppet i kroppen. Gocciadoro låter väldigt nöjd med sitt fina sto och hon hade uppvisning i det  här loppet förra året. Hon kommer behöva göra ett lika bra lopp den här gången ifall det ska räcka till seger. Möjligt att Gocciadoro testar att köra fram från början men det kan kosta en del. Det är sagt öppet huvudlag på förhand men hon gick med någon form av halvstängt huvudlag förra året när hon vann det här loppet på Solvalla. Om jag inte minns fel gick hon med samma även på Jarlsberg och det verkar höja henne ett snäpp. Värt att hålla utkik efter.

5 Mellby Korall är min skräll i loppet. Hon spurtade ruskigt bra senast i sin årsdebut via open-stretchen. Hon avslutade sista 200 meterna i 1.08 fart och lär ha gått framåt med det loppet. Hittar Johan ned i en vettig position bör hon kunna få en fin resa. Det kommer säkert bli tempo i loppet och då har hon en vass avslutning att tillgå. Hon möter klart tuffare motstånd den här gången men jag är säker på att hon kommer att växa in i klassen. Lär krävas en smygresa men kommer från en fin årsdebut.

Ranking: A: 1-8   B: 5-10-2  B/C: 7-3   C: 9-4-6

V75-2: Solvalla 2140 m autostart

7 Kingen Mearas är väldigt tidig för mig i det här loppet. Det känns som ett öppet lopp på förhand och det är svårt att sia om loppscenariot. Flera startsnabba hästar och frågan är vem som sitter i tät efter 500 meter? Kingen Mearas är inte beroende av någon ledning och han har varit väldigt fin på slutet. Nu rycker man alla skorna igen och man har ännu inte behövt rycka tussarna som han gått utrustad med på slutet. Hittar Daniel bara ned i banan kan de nog vinna loppet från olika positioner. Svårt lopp!

6 Lexus B.R kanske ska vara favorit då han har chans att komma till ledningen. Man ska även köra honom barfota runt om för första gången och med rycktussar för första gången. Spännande ändringar ifall det faller väl ut. Man har testat barfota i träning och det kändes bra enligt stallet. Vi har sett senaste tiden att lättning i balansen inte alltid faller väl ut men oftast ger det en extra kick. Hästen är relativt startsnabb och känslan är att de flesta invändigt skulle kunna tänka sig att ta hans rygg. Alessandro Gocciadoro lär köra 1 Eolo Wise L i ledningen ifall han lyckas hålla upp sitt innerspår men övriga är nog sugna på en rygg. Har man vunnit 7 av 8 lopp ska man nog vara betrodd.

5 Emerald Island känns spelvärd i nuläget men lär trenda en del på spelet skulle jag gissa. Hästen är startsnabb men har kvicka konkurrenter invändigt om sig. Bästa för hans del vore att komma till spets och kanske släppa till 6 Lexus B.R. Det är dock inte givet att han tar sig förbi 3 Frodo de Castella eller 1 Eolo Wise L. Hästen tycker jag är bäst i ryggar och det borde kunna lösa sig. Han var bra senast men höjer sig minst en nivå när han kan tävla barfota runt om och så blir det den här gången. Anmäld med en amerikansk sulky för första gången också!

12 Antognoni fick sämsta spåret och det kan givetvis bli problem därifrån. Han var snuskigt bra senast men har inte varit lika vass när han har fått tävla på bakifrån. Är anmäld med en amerikansk sulky för första gången men det är sagt vanlig vagn i intervjuer.

Ranking: A: 7-6   B: 5-1-12   B/C: 10-4-9-3    C: 2-11-8

V75-3: Solvalla 2140 m autostart

10 Winterburn lär nog bli en hel del spelad trots att han står med bakspår. När man tittar på loppet så förstår man att det skulle kunna bli bra kört för hans del ändå. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och det kommer köras för fullt första biten. Många som vill till ledningen och hitta en bra position. Örjan kommer inte behöva lägga någon speed från början och hästen tål att göra en hel del grovjobb. Känslan är att Winterburn hade varit gynnad vid jämnt högt tempo och det skulle det kunna bli. Har man prickat formen lika bra till den här starten som man gjorde till Bronsfinalen för tre starter sedan, blir han nog mycket farlig.

7 Jerka Sting fick spår 7 vilket är lite långt ut på vingen. Han är startsnabb och Claes kommer säkert att ladda från början och se vart man kan ta vägen. Han har riktigt kvicka konkurrenter invändigt om sig och det luktar dödens här. Hästen verkar vara bättre än någonsin och imponerade minst sagt senast. Nu blir det dessutom barfota runt om och visst ska han ses med vinstchans. Han riskerar en dryg inledning men kapacitet och fart finns.

1 Triton visade upp enorm startsnabbhet för tre starter sedan på Romme. Hästen var helt fantastisk den dagen och han fick ett intressant läge här. Han bör få det svårt att hålla ut 2 Combat Fighter och 5 Amazing Player från början. Mats har inte lyckats få hästen att öppna lika bra som Erik Adielsson fick men kanske kan man få ryggledaren här. Med en vilsam resa och lucka till slut, är jag inte främmande för att det skulle kunna räcka till seger.

Ranking: A: 10-7   B: 1-2-3   B/C: 11-9-5   C: 4-6-8

V75-4: Solvalla 2140 m autostart

6 Urbina Southwind är en tänkbar spik för mig just nu. Hon är startsnabb och Erik Adielsson vet verkligen hur man skickar från start. Hon har värsta konkurrenten invändigt om sig men jag tror nog att man tar en längd på 5 Dutchess Sun. Urbina Southwind fick det lite ryckigt kört senast och hon kan nog bättre än vad hon visade den gången. Man hänger på en amerikansk sulky som hon bara tävlat med en gång tidigare. Plan A är att leda runt om men Torbjörn Simberg låter sugen på att testa 3 Honey Dun Girl i ledningen och det skulle kunna förändra loppscenariot. Jag tror att den hästen får det tufft från ledningen och det är Victor Rosleff som kör hästen. Värt att lyssna in senaste snacket där. Skulle Urbina Southwind nå ledningen ser det ut att vara en bra vinstchans.

5 Dutchess Sun är kvick och kanske kan hon öppna bättre än vad hon visat. Hon trivdes med den amerikanska sulkyn näst senast och det blir samma den här gången. Hon tål att göra en del grovjobb och Mats E Djuse lär göra ett försök att hålla ut 6 Urbina Southwind från början. Kan vinna från olika positioner.

8 Vilja T.Y.C är min miljonskräll i loppet ifall man garderar brett. Jag tycker att hon gjorde sin bästa prestation i karriären senast då hon tidigare har varit i behov av smyglopp. Senast körde Erik Adielsson offensivt och blev av med ryggen under slutrundan. Vilja T.Y.C höll jättebra till en tredjeplats och står nu 20 m bättre till på 1 Mellby Lion. Hon fick dessvärre spår 8 och det är ett långskott. Hon hade varit behandlad inför den senaste starten och man tror att hon ska ha gått framåt med det loppet. Skulle hon ha hittat en växel till, blir hon farlig här med lite tur på vägen. Varningen i loppet som rankas rätt så högt.

Ranking: A: 6   B: 5-15-9-8   B/C: 1-3-10-14-4-13-11   C: 12-7-2

V75-5: Solvalla 2140 m autostart

2 Portofino visade verkligen hur bra han är senast och redan i årsdebuten såg man att hästen har tagit både ett och två kliv under vintern. Jag trodde inte att han skulle plocka ned Mellby Knekt senast men han motbevisade mig rejält. Spåret blev perfekt igen och han känns mer stabil bakom bilen än vad han gjorde under fjolåret. Hästen tål att göra grovjobb men ingen som jag kommer att spika. Det löste sig bra senast genom att Fredrik B Larsson bara kunde styra på rakt fram och hamna utvändigt om Mellby Knekt. Den här gången kanske fler hästar väljer att köra i andraspår och tar sig förbi första biten. Vi får se hur det löser sig med positionerna men det är klart att han ska vara favorit.

5 Mellby Knekt jagar revansch efter senast och kanske får han den direkt. Han fick återigen spår 5 och visade att han enkelt tar sig förbi 2 Portofino första biten. Han fick däremot regelrätt stryk senast och det kanske inte blir ledningen den här gången. 3 Need’em kan öppna och frågan är hur Santu Raitala tänker där. Skulle man vilja ha Jormas rygg så ökar givetvis segerchansen för Mellby Knekt som eventuellt ska tävla i en amerikansk sulky för första gången. Den ändringen skulle kunna ge lite effekt även om Jorma kanske inte är den bästa kusken att köra i just jänkarvagn. Jorma är bra på mycket men att lägga sig ned i biken a la Peter Untersteiner eller Carl-Johan Jepson är inte riktigt hans grej. Hästen föll med flaggan i topp senast och får den här gången tävla på hemmaplan.

3 Need’em är min skräll i loppet. Han var tidigare i Daniel Redéns regi men befinner sig nu i Finland. Det här är en bra häst i grunden och loppet som han gjorde senast på Vermo vittnar om att hästen är på helt rätt väg. Santu Raitala vinner nog loppet ifall han får chansen att köra om det. Hästen fick dåliga ryggar men avslutade ruskigt bra ute i vida spår. Hästen har visat sig vara startsnabb och skulle kunna komma till ledningen initialt här. Troligtvis väljer man kanske att släppa ledningen men med tanke på hur fin han såg ut senast, skulle jag inte bli förvånad ifall Santu väljer att testa i ledningen. Pass upp!

Ranking: A: 2-5-3   B: 10-7-4   B/C: 1-9-6   C: 11-12-8

V75-6: Solvalla 2140 m autostart

3 Never  Mind’em är min bästa spik i omgången just nu. Det är extremt svårt att sia om var procenten kommer att hamna på lördag och därför ser det kanske ut att finns flera spikförslag i nuläget. Just nu står Never Mind’em i 18% och det kommer han givetvis inte göra på lördag. Han lär dock inte bli favorit då flera lär hamna på Gocciadoros Dany Capar då han troligtvis är ledaren i loppet. Jag gillade dock hur Never Mind’em såg ut i årsdebuten och hade stor tilltro på honom då. Han bara tuggade på i ledningen och gick undan tillsynes okörd. Han lär nog ha gått framåt med det loppet och känslan är att han kommer stå för en ruskigt bra insats nu på lördag. Hästen kan öppna men lär nog inte ta sig till ledningen den här gången. Jag tror att Magnus kontrollerar det här loppet från dödens. Spik!

5 Riet Hazelaar har varit väldigt bra och stod för en stark prestation senast. Hon skulle kunna få loppet här ifall Gocciadoro och Magnus kör för hårt mot varandra. Hästen är startsnabb men har kvicka konkurrenter invändigt om sig. Får hon en vettig resa så lär hon vara med i segerstriden på nytt. Tre hästar höjer sig väl lite över mängden nu när de fick så pass bra lägen.

1 Dany Capar var redan en snackhäst innan han ens hade gjort sin första start på svensk mark. Det var en häst som Gocciadoro lyfte fram i den berömda Gocciadorokollen i Travpodden med Emil Persson. Hästen var väl bra i debuten och lär nog vara bättre till den här starten. Han hade rest långt och man var inte helt nöjda med uppladdningen inför senast. Hästen är väldigt startsnabb och ser ut att kunna försvara sitt innerspår. Den här gången möter han dock klart tuffare motstånd och vi får se ifall han är redo att tackla det. Skulle givetvis kunna spåra runt om.

Ranking: A: 3   B: 5-1   B/C: 7-10-2   C: 6-12-9-4-11

V75-7: Solvalla 3140 m autostart

11 Izoard Vedaquais låter det väldigt bra kring och man är helt nöjda med uppladdningen inför det här loppet. Han är lite svår att sätta in i loppet såklart men det är väl egentligen bara starten som skulle kunna vara ett litet problem. Benjamin Rochard ska leda volten på 40 m tillägg och hästen har inte varit helt enkel i voltstart. Man har velat ta en lugn start och helst vara långt ute i volten nere i Frankrike. Det finns kanske en galopprisk och det är nog det största hotet mot honom. Kapacitetsmässigt känns hästen överlägsen det här gänget trots att det finns ett par bra hästar på start som han ska plocka 40 m på. Man kommer att vara offensiva när möjligheten ges och det ser ut att vara en bra segerchans på förhand. De två senaste åren har Eric The Eel och Diable de Vauvert vunnit loppet och de har tävlat mycket på fransk mark. Nu kommer Izoard Vedaques som är en bättre häst än bägge dessa. Det går inte undkomma att hästen skulle kunna vara totalt överlägsen här. Just nu står han i 40% men den lär stiga. Får man honom runt 50% så är det nog en bra spik. Han slog t.ex. Idao de Tillard och Hohneck senast och hade förmodligen kunnat startat i Elitloppet ifall de velat.

15 High On Pepper är väl kanske vårt största svenskhopp att vinna Harper Hanovers i år. Intressant att man ska rycka alla skorna till den här starten och det har gett effekt på honom tidigare. Han var grymt bra senast och visade att formen är fortsatt på topp. Nu är motståndet helt annorlunda men det skulle kunna bli passande kört för hans del. Han gynnas ifall det blir jämnt högt tempo i loppet och det kommer det nog att bli. Får han någon bra rygg att gå, kommer han säkerligen vara med långt framme. Svårt att veta ifall han kan rå på favoriten men vi hoppas att han kan ge honom en match.

12 Horchestro är en fransk häst som inte har varit lika bra som Izoard Vedaquais. Däremot tror jag att han är lite väl underskattad här bland konkurrenterna bakom. Skulle favoriten ha en sämre dag eller galoppera bort sig, är loppet mer vidöppet och då skulle 12 Horchestro kunna vinna. Man är väldigt nöjda med hästen men är lite oroliga över voltstarten. Får han ett lopp i ryggar, kommer han nog avsluta riktigt bra.

6 Swish The Cash tycker jag är mest intressant på startvolten. Hästen har haft springspår en gång tidigare och öppnade då väldigt bra. Adrian lär försöka att skicka honom till tät efter en bit och dra på i ett hyfsat högt tempo. Man har givetvis siktat hit och barfota runt om för första gången är en spännande ändring ifall det skulle falla väl ut.

Ranking: A: 11   B: 15-12-6-1   B/C: 8-13-14-9   C: 2-3-5-7-4-10

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3456 rader] = 1728 kr
Skrällen
  • V75-1:
    #5 Mellby Korall
team-skrallen
Spiken
  • V75-6:
    #3 Never Mind'em
team-spiken
Draget
  • V75-5:
    #3 Need'em
team-draget
Gå med i vårt andelslag!