V86 tips Åby & Solvalla dubbeljackpot 20 miljoner kr

Publicerades den 23 april 2024

Hej!

Förra veckans V86 omgång var otroligt färglös och det blev den lägsta utdelningen genom tiderna. Dubbeljackpot således till den här veckan som jag tycker ser klart mer intressant ut. Det finns såklart ett par starka storfavoriter men det finns också ett par öppna lopp där jag hoppas att det ska skrälla. Tyvärr har vi haft favoritomgångar den senaste tiden på alla spelformer och vi hoppas att den trenden bryts.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni klicka på länken nedanför. Vi erbjuder andelar i alla olika priskategorier.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åby 2140 m autostart

10 Queen Of America är bästs hästen i fältet och hon är van att möta de bästa i kullen. Nu fick hon förvisso bakspår men hon skulle kunna runda det här gänget. Man ska testa henne barfota runt om som man gjort en gång tidigare. Den gången stämde det inte riktigt men Flemming tror att det kommer gå bättre den här gången. Hon fick ett snällt lopp i årsdebuten och avslutade okej sista biten. Löser det sig från bakspåret blir hon säkert tuff att stå emot men risken för strul finns också. Som hårt betrodd lutar jag åt gardering.

4 Rouge Tile hade varit mycket intressant att se i ledningen här. Hästen är startsnabb men det är årsdebut och formen är således lite svårbedömd. Hon har också 3 Amazone O.C invändigt om sig som kan bli svår att ta sig förbi. Det finns dock open-stretch på Åby och Adrian Kolgjini kanske kan vara nöjd med en ryggresa. Man maxar balansen direkt och hon ska räknas direkt.

6 High Hope Lee fick aldrig chansen senast och satt fast hela vägen in i mål. Nu fick hon spår 6 och Stefan Persson får försöka hitta ned i ett vettigt slagläge. Hästen gick helt okej näst senast efter en snäll resa och hon ska inte nonchaleras. Behöver nog få sig en smygresa ifall hon ska blanda sig i segerstriden men det kanske Stefan kan lösa.

Ranking: A: 10-4    B: 6-2-9   B/C: 3-7-5    C: 8-11-12-1

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

5 Victory Caelus fick ett spår mitt bakom bilen och han kan öppna rätt så bra. Senast var han chanslös på ledningen och Ulf laddade nog inte allt som gick. Hästen har dock galopperat bakom bilen och det är en balansgång hur mycket kusken vågar att ladda. Nu har han några kvicka konkurrenter runt omkring sig men jag är inne på att han skulle kunna nå ledningen här. Hästen trivs allra bäst i den positionen och Svante säger att han i princip bara går i ledningen. Kort distans är inget minus och vi får se ifall han lyckas komma till spets den här gången.

8 Kill Posin fick spår 8 men är väldigt startsnabb. Mika lär väl knappast att backa från start då det är kort distans. Chansen finns nog att ekipaget kan ta sig förbi en del konkurrenter och skulle det inte kosta allt för mycket, kan hon nog vara med i segerstriden. Har mött tuffa konkurrenter på slutet och hästen har visat form. Trots läget vill jag inte spela utan henne.

2 Perfect ser ut att dra en del streck och det kan jag väl köpa. Däremot tror jag inte att hon kan utmana om ledningen här, även fast hon är medelsnabb ut från början. Hon är inte beroende av den position och kan vinna på olika sätt. Hon har en vass spurt och ska ses med vinstchans.

Ranking: A: 5-8   B: 2-7-10    B/C: 6-12-9-1   C: 4-3-11

V86-3: Åby 2640 m autostart

6 First To Fight hade jag som drag senast och hästen fick ett för tufft lopp. Insatsen var ändå bra och jag varnar för honom igen. Efter den senaste starten har han varit struken men enligt stallet ska hästen kännas precis som vanligt i träning. Man förväntar sig en bra prestation och är lite optimistiska inför den här starten. Han tål att göra en del grovjobb och är given på min kupong.

11 Mister Twister storskrällde näst senast till drygt 50 ggr degen med Wilma Karlsson i sulkyn. Nu får han Tino Keväänranta i sulkyn som har börjat köra en hel del lopp åt Jerry Riordan den senaste tiden. Hästen kommer från en bra insats i Klass 2 finalen på Solvalla. Han möter betydligt enklare motstånd den här gången och lång distans är nog inga problem. Han ska smygas i ryggar och riskerar såklart en del strul från sitt spår 11. Skulle det bli lite tempo i loppet, är jag inte alls främmande för att han skulle kunna spurta hem det här loppet till slut.

2 Credityuan fungerade inte senast på Klosterskogen och den banan är ju speciell. Nu fick man ett perfekt spår och hästen kan öppna bakom bilen. Bergh kommer säkert att vara offensiv och försöka att ta sig till ledningen. Jag tror att han kommer sitta i tät efter en bit och då kan han bli svår att nå. Hästen är anmäld med en amerikansk sulky men det är sagt vanlig vagn. Skulle han nå ledningen och få bestämma, kan han leda runt om.

Ranking: A: 6-11-2  B: 5-12-9   B/C: 4-1   C: 8-10-3-7

V86-4: Solvalla 2140 m voltstart

4 Global Eyecatcher har jag som tänkbar spik. Hon ska göra årsdebut nu men det är positiva rapporter inför då hästen ska vara väl förberedd och Conrad tror att hästen har utvecklats. Hon visade prov på kapacitet förra året där hon i sista starten vann trots galopp. Hon blev dock diskad för trängning men insatsen var såklart bra. Det finns kunnande i henne och tror att Conrad kommer vara offensiv här. Inte omöjligt att han sitter i spets efter en bit men hon kan nog vinna från olika positioner. Conrad säger att hästen är travsäker och att han inte är orolig över starten.

10 Sun´s Ambitious är en häst som jag håller rätt så högt. Han har dock ställt till det för sig själv med en del galopper och men kapaciteten finns där. Han tål att göra en del grovjobb och borde kunna få en vettig resa. Spår 4 i volten borde han klara av och nu rycker man framskorna. Man ska även tävla med ett norskt huvudlag som han har gått med tidigare men som aldrig ryckts. Vid gardering ska han med på lappen.

9 Nordic Star Tooma vann senast trots en resa utvändigt om ledaren. Känslan är att hästen kanske har tuffat till sig lite och han går även bra i ryggar. Hästen är kvick i volten och Peter hoppas kunna plocka några meter på starthästarna direkt från början. Formen är fin och han ska räknas på nytt.

Ranking: A: 4   B: 10-9-12-8   B/C: 14-6-7-5   C: 13-4 11-2-3-1

V86-5: Åby 1640 m autostart

4 Lozano Di Quattro är omgångens bästa spik. Han fick ett bra spår och han är hygglig ut från början. Han tar nog inte ledningen av egen kraft men känslan är väl att konkurrenterna gärna tar hans rygg trots att det är kort distans. Open-stretch finns att tillgå och jag har svårt att se någon svara ledningen. Tobias J Gustafsson kommer säkert kunna köra sig till tät efter en bit, annars är nog hästen tillräckligt bra att vinna ändå. Han vann enkelt i sin årsdebut och behövde inte bruka några krafter senast heller. Spik på storfavoriten!

3 Yuvaraj har inte den där riktiga toppformen och jag har faktiskt varit besviken på honom i årets starter. Nu har han fått två lopp i kroppen och kanske är hästen på gång. Man sätter i alla fall på den amerikanska sulkyn till den här starten och kan ju verkligen spurta när han har form. Det lär väl bli ett lopp i ryggar och förhoppningvis spurtar han lite vassare den här gången.

9 Born In Bergen skulle man nog inte släppt ledningen med senast för han gick i mål med alla krafter sparade. Nu har han fått två lopp i kroppen och borde närma sig formen. Han hade nog gärna tagit ett framspår och det blir nog svårt att vinna loppet. Skulle favoriten ha en sämre dag är han väl en av de som skulle kunna vinna. Han vann det Norska Travderbyt i fjol och ska bli intressant att följa i år.

Ranking: A: 4   B: 3-9   B/C: 10-5-7   C: 2-6-8-1

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

3 Heartbeat Thunder är väl rätt favorit med tanke på att han fick spår invändigt om de värsta konkurrenterna. Han är ingen blixt från start men kan nog hålla ut de från början och då ser ju uppgiften passande ut. Han satt fast i sin årsdebut och är säkert nu redo för ett mer offensivt upplägg. En bra häst som ska räknas tidigt och han är en tänkbar spik.

6 Hell Patrol gjorde sin första start senast efter drygt 10 månaders tävlingsfrånvaro. Han kördes väldigt lugnt från början och i loppet. Han gick över mål med gott om krafter kvar och man var väldigt nöjda med sin häst. Nu hoppas man på att kunna vara med i segerstriden och då krävs nog ett mer offensivt upplägg. Hästen kan öppna hyfsat men jag tror att han får svårt att nå ledningen. Går bra i ryggar och åker nog med på min kupong.

4 Friend of Elves hade varit intressant att få till ledningen här. Agnes Larsson får chansen att köra den här fina hästen och hon kommer nog testa för att nå ledningen. Det kan dock bli tufft att ta en hel längd på 3 Heartbeat Thunder och misslyckas man med det, blir det nog tufft att vinna. Formen är nog annars på gång och helt borta är han absolut inte.

Ranking: A: 3   B: 6-4-9   B/C: 8-5   C: 1-7-2

V86-7: Åby 2140 m autostart

7 Steady Victory har jag som en liten idé här. Hästen är startsnabb och jag hoppas verkligen att Hanna kör fram istället för att hon ska försöka backa från början. Hästen är i toppform och kommer från en mycket stark prestation. Litet minus att Hanna kör kontra Kevin senast men vi hoppas att hon inte är defensiv. Min tanke är att 3 All In Face ska snuva favoriten på spets. Jag tror att 7 Steady Victory absolut kan plocka ned 3 All In Face utvändigt och kör Hanna ett perfekt taktiskt lopp kan det bli tufft för 1 Great Time Trot att hinna fram via stretchen. Såklart mycket som ska stämma för att det ska gå vägen men jag hoppas i alla fall.

1 Great Time Trot är en berättigad favorit som såklart startar med högst vinstchans i loppet. Han har spår 1 och är startsnabb. Det är inte alls otänkbart att han skulle kunna hålla ledningen här och då är loppet över. Risken finns dock att 3 All In Face skulle kunna blåsa förbi första biten och då är man lite utelämnad. Man har open-stretch att tillgå och han borde kunna vinna ifall 3 All In Face skulle hålla in mot upploppet. Summa summarum så är det en stark favorit.

3 All In Face var inte som bäst senast och han kommer behöva vara klart bättre till den här starten ifall han ska kunna utmana om segern. Hästen är väldigt startsnabb och han bör ju få spets eller ryggledaren här. Nu sätter man även på den amerikanska sulkyn och Bergh lär gasa det som går från start. Kan bli tufft att vinna loppet med 1 Great Time Trot antingen i rygg eller framför sig. Kanske skulle Bergh kunna få stjäla loppet framme i ledningen och vinna på speed sista biten.

Ranking: A: 7-1    B: 3-6-2   B/C: 11-8   C: 12-9-10-4-5

V86-8: Solvalla 2140 m voltstart

2 Jimbaran Zon har ju hög kapacitet men har varit aningen ojämn i sina prestationer. Ibland har han blivit lite för het och gjort av med för mycket krafter under vägen. Nu är det årsdebut och man kör barfota runt om direkt. Hästen är startsnabb och man spetsade från spår 2 näst senast i voltstart. Jag är faktiskt lite inne på att han kan komma till ledningen igen här. Han kanske inte tar spets initialt men han kan nog öppna tillräckligt bra för att få överta den. Från ledningen hade han varit intressant att se och det är ett givet streck för mig.

3 Edelweiss såg väldigt fin ut i sin årsdebut och det här är en riktigt bra häst. Han bör gått framåt med det loppet även om det blir lite tätare starter den här gången. Han har öppnat bra i volt tidigare men det var längesen han startade i ett voltstartslopp. Spår 3 bör han lösa och han aspirerar på ledningen efter en bit. Hästen kan vinna från olika positioner och ska med på lappen.

4 Destiny Effe kommer säkert att bli hårt betrodd här efter Gocciadoros show i lördags. Det finns dock faktorer att tänka på den här gången även fast hästen såklart kan vinna. Vi har sett henne förut här i Sverige och det är ju utan tvekan en bra häst. Nu är det dock voltstart och Alessandro har bestämt sig för att köra själv, vilket han tidigare år i princip har vägrat. Spår 4 är inte helt enkelt och det lär väl knappast bli någon jättesnabb start. Hon har fortsatt för lite pengar på sig sett till sin kapacitet men står kanske inte sådär jättebilligt inne i klassen som flera av hans andra hästar gör som är ostartade på svensk mark. Jag tycker att hon skulle kunna vara sårbar här och som favorit är hon given för mig att gardera.

Ranking: A: 2-3   B: 4-7  B/C: 9-5   C: 6-8-1

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-2:
    #5 Victory Caelus
team-skrallen
Spiken
  • V86-5:
    #4 Lozano Di Quattro
team-spiken
Draget
  • V86-8:
    #2 Jimbaran Zon
team-draget
Gå med i vårt andelslag!