V86 tips Åmål jackpot 15 miljoner kr

Publicerades den 4 juni 2024

Hej!

V86 Xpress tar nu ett uppehåll och ny starttid är alltså 19.20! V86 kommer arrangeras av en enskild bana och det är ett upplägg som jag egentligen föredrar även om Xpress har sina fördelar.

Först ut är Åmål där vi dessutom fick med oss en jackpot. 15 miljoner kr till en potentiell ensam vinnare. Åmål är en 800 meters bana och upploppet mäter endast 105 m. Nytt för i år är att det finns ett open-stretch spår men det gäller att ha en snabb häst ifall man ska kunna växla tempo över det korta upploppet. Spår mitt bakom bilen brukar vara fördelaktigt men det går att hålla ledningen från spår 1 även om det är lite sämre.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Åmål 2480 m autostart

5 Västerbo ImtheMan ser ut att ha en passande uppgift här nu när man fick spår 5. Hästen trivs allra bäst i ledningen och därifrån släpper han sällan någon förbi sig. Han fick kanske värsta konkurrenten invändigt om sig i form av 4 Marre’s Dreamboy men jag tror nog att man tar en längd på den direkt i starten. Spår 5 på Åmål är väldigt bra och Björn Goop vet vi kan skicka från start. Jag tror att han sitter i tät efter en bit och då blir han väldigt svårslagen. En spik just nu.

4 Marre’s Dreamboy öppnade bra från spår 2 näst senast och kunde enkelt svara ut 3 Xanthis Hilton första biten. Han var dock chanslös att svara Triton som kom flygandes förbi med Erik Adielsson. Hästen är medelsnabb men bör få tufft att hålla ut 5 Västerbo ImtheMan. Skulle man lyckas att komma till ledningen ökar givetvis hans segerchans markant. Starten blir väldigt avgörande precis som i de flesta travlopp.

2 Special Major är skrällen i loppet. Det är lite hans förutsättningar den här gången med ett bra spår på Åmål. Kanske hade han föredragit kort distans men han ser ut att kunna få en fin position. Hästen är väldigt startsnabb och jag tror att man tar sig förbi 1 Zenato relativt enkelt. Sedan vill man nog ha rygg på 4 eller 5 här i loppet. Open-stretch finns ju numera tillgå på Åmål och man lär få en fin resa på innerspåret. Skulle det bli hårt tempo i loppet är det inte omöjligt att man skulle kunna skrälla sista biten. Hästen verkar vara i form men kanske ett litet minus med vanlig vagn.

Ranking: A: 5   B: 4-2-9   B/C: 11-3-1   C: 10-7-6-8

V86-2: Åmål 2080 m autostart

4 Ben Hogan har tävlat tidigare på Åmål och har fungerat bra med svängarna. Nu fick han spår 4 bakom bilen som är väldigt bra. Han är dessutom väldigt startsnabb och lär kunna hålla ut övriga konkurrenter. 2 Sjaman är kvick och den brukar de vilja köra i tät med då han tävlar bäst i den positionen. Nu låter man lite mer defensiva även om man inte utesluter att köra i tät. Det finns dock open-stretch och jag lutar väl åt att man kanske släpper ledningen ifall Crebas ställer en allvarlig fråga tidigt. Man sätter på en amerikansk sulky för andra gången och man vill leda från start till mål. Tidig för mig!

9 King Only the One fick ett bra spår för hans del. Bakspår på Åmål är kanske inte att föredra men han är inte speciellt kvick från början och därför passar nog spår 9 honom bra. Han fick en bra startrygg och borde kunna hamna vettigt på det. Hästen är i form och har säkert en stark avslutning att tillgå. Det är tufft att vinna bakifrån på Åmål men det är långt ifrån omöjligt.

11 Giant Laser hade nog gärna velat haft ett framspår med tanke på hans startsnabbhet. Ett jämnt lopp på förhand och jag tror att det kan bli bra tempo i loppet. Flera hästar som kommer med form och det kan nog bli ett sevärt lopp. Hästen kommer med tre raka segrar och lär dyka upp i segerstriden på nytt vid minsta klaff.

Ranking: A: 4-9   B: 11-6-1    B/C: 7-5-10-12    C: 3-2-8

V86-3: Åmål 2080 m voltstart

6 Victory Apollo är startsnabb i volt och skulle kunna ta hand om ledningen här. Ole Johan Östre är kanske inte den vassaste kusken från springspår på Åmål men hästen kan nog hjälpa till en del. Värsta konkurrenten står nog utvändigt och lyckas man hålla ut den ser det ut att kunna bära av till spets. Hästen är inte helt att lita på men besitter kunnande när han väl fungerar. Ska räknas tidigt.

7 Koriander Sisu öppnade väldigt bra senast från spår 5 och satt i ledningen efter en bit. Öppningen kostade en del och han blev lite trött sista biten. Han höll ändå väldigt bra till en andraplats och verkar trivas över distansen. Skulle André lyckas volta sig förbi Östre är såklart mycket vunnet. Han gör ofta fina prestationer och verkar gå framåt för varje lopp.

8 Sara J.E är kanske bästa hästen i fältet men hon står lite krångligt till. Hon lär i alla fall inte fastna på innerspåret men kommer säkert ha en del konkurrenter att runda. Crebas kan nog säkert välja ett offensivt upplägg ifall möjligheten ges. Jag gillar den här hästen och tycker att hon besitter fina fartresurser. Skor runt om är kanske inte plus men hon har tävlat bra på den balansen tidigare. Ser ut att bli lite väl hårt spelad av de tidiga spelarna men vi får se hur procenten ligger närmre spelstopp.

Ranking: A: 6-7   B: 8-9   B/C: 1-5   C: 3-2-4-10

V86-4: Åmål 1680 m autostart

2 Sorbet trodde man karriären var över för när man sa att hästen skulle gå i pension. Men sedan gjorde man en oväntad comeback där han sprang 1.09.8 i sitt första tävlingslopp efter drygt två års frånvaro. Det är minst sagt anmärkningsvärt och efter det har han ju verkligen kommit tillbaka i gott slag. Han är givetvis inte lika bra som när han var på toppen av sin karriär men hästen är 13 år och håller fortsatt hög klass. Han har fyra raka segrar och är fortsatt väldigt startsnabb bakom bilen. Han har väldigt kvicka konkurrenter utvändigt om sig men det är inte många som har lyckats ta en hel längd på honom i starten. Skulle han komma till ledningen blir han förmodligen väldigt svårslagen men det är inte helt givet.

4 Four Guys Dream kan verkligen lägga iväg bakom bilen men det är fler som kan i det här loppet. Skulle Stefan lägga lasset från början kanske man lyckas att ta sig förbi 2 Sorbet men jag är inte helt säker på det. Missar man ledningen känns hästen helt klart sårbar och han lär bli favorit. Bra vinstchans från ledningen men jag kommer att gardera då spetsstriden är aningen klurig för mig. Han fick trava utvändigt om ledaren hela vägen senast på Charlottenlund och höll således bra till en andraplats.

6 Charmant de Zack var rent sagt usel senast i sin comeback. Starka ord men vi har också höga förväntningar på hästen men framförallt Gocciadoro som annars brukar ha hästarna i ordning. Jag tror och hoppas på en bättre prestation nu men läget blev såklart inte optimalt. Spännande med Erik Adielsson och det skulle kunna bli högt tempo i loppet. Kommer nog bli lite bortglömd efter den sämre prestationen senast.

Ranking: A: 2-4   B: 6   B/C: 5-3-9   C: 1-8

V86-5: Åmål 2480 m voltstart

6 Keiser C.K ska göra debut på svensk mark och det blir spännande. Han står med springspår och kusken Per Oleg Midtfjeld lär försöka att lotsa honom till ledningen efter en bit. Hästen är rätt kvick i volt och nu får han ett körspö på sig för första gången och det kanske kan ge lite effekt. Hästen ska ha tränat i Norge utan det och kanske kan det skärpa till hästen lite extra. Skulle kunna leda runt om och jag har honom som en tänkbar spik.

12 Arding står ensam på 40 m tillägg och visst har jag respekt för den här. Han var grym senast på V75 och vann efter ett tufft lopp. Han är stark och tål att göra en hel del grovjobb. Det är dock inte bara att runda klabbet på Åmål och raksträckorna är kortare. Skulle han dessutom få några hästar framför sig, riskerar han att få en dryg resa. Det kan bli långt fram men kapacitet för att vinna har han.

9 Ask Viktor står på 20 m tillägg. Han galopperade senast vid starten och tappade en hel del mark. Han gick bra efter galoppen och har fin form för dagen. Han står nu 20 m bättre till på 12 Arding och det kanske kan tala till hans fördel. Given att plocka med vid gardering.

Ranking: A: 6  B: 12-9-4   B/C: 5-11-7-3-1   C: 2-10-8

V86-6: Åmål 2480 m autostart

3 Gibraltar möter klart enklare motstånd den här gången kontra det han mötte senast på Solvalla. Han öppnade förbättrat senast och fick nu ett spår längre in. Planen är att Mika ska vara offensiv och man verkar inte vara rädd för dödens här. Han är van att möta tuffare motstånd och ska ses med vinstchans här. Rätt favorit men ingen som jag vill spika.

11 Ready West fick inte det spåret man hade velat haft på Åmål. Uppgiften ser kanske tuff ut på förhand men det är lång distans och det ser ut att kunna bli körning från början. Han har gjort bra prestationer på slutet och känslan är att han tillhör de bättre hästarna i loppet. Skulle han kunna smyga med i ryggar, tror jag att han fäller många under slutrundan. Risken är såklart att det blir för långt fram. Men kapacitet och fart finns.

10 Imperial Wine kanske är skrällen i loppet. Han har fått två lopp i kroppen och har inget emot längre distanser. Han fick ett bakspår och behöver såklart en del tur och tempo i loppet ifall det ska bli en framskjuten placering. Jag är inne på att det kan bli en del körning mellan 2 och 5 första biten och sedan kör nog Mika Forss offensivt. Han ska inte nonchaleras trots läget.

Ranking: A: 3-11   B: 10-9-2   B/C: 5-6-4-8   C: 1-7-12

V86-7: Åmål 3280 m voltstart

12 Mahala var en stor besvikelse senast och man är inne på att hon är bäst med ett lopp i ryggar. Jag kan köpa det och hon ska väl vara favorit här. Det känns däremot inte som någon jag vill spika och jag kommer att gardera rätt så brett. Hon har blivit behandlad efter den senaste starten och lär avsluta vasst med rätt resa. Jag anser att hon startar med högst vinstchans i loppet men kommer från en sämre prestation och det är många att runda.

1 Proud Mary har gjort det bra på slutet även om det inte har blivit någon seger. Ledningen på Åmål är mycket värt och hon ser ut att kunna få en väldigt fin resa här. Kaj kanske är sugen på att testa i tät ifall chansen ges men rygg ledaren behöver kanske inte vara fel heller. Det är lång distans och det kommer säkert vara många trötta ben under slutrundan. Open-stretch finns att tillgå och det känns klart hetare över lång distans när hästarna är lite sega sista biten.

8 Ziva gör ofta bra lopp men har bara 1 seger på 43 starter. Det är knappast någon slump även om kusken kanske inte alltid har kört helt perfekt. Jag gillar hästen och det känns verkligen inte som någon icke-vinnare. Däremot kan man inte blunda för statistiken och när hon är rätt så betrodd är hon bara en i mängden. Hon är stark och tål att göra grovjobb men frågan är ifall hon kan sätta nosen först.

Ranking: A: 12-1-14   B: 8-13-3     B/C: 7-6-4-2   C: 11-9-10

V86-8: Åmål 1680 m autostart

1 Jo Black kommer från en jättebra prestation under Elitloppshelgen och hade lite sparat i mål. Man försökte att ta sig förbi 1 Jimbaran Zon från början men var aldrig riktigt nära att komma förbi. Det hade varit intressant att se honom i ledningen för känslan är att han hade blivit svårslagen. Malte var jättenöjd med sin häst och säger att han kändes finare än någonsin. Han hade även tussarna kvar i mål så den växeln fanns sparad. Nu fick man spår 1 på Åmål och det är inte det bästa spåret. Han har kvicka konkurrenter utvändigt om sig men jag lutar ändå att han ska kunna hålla ledningen. Nyckeln blir såklart att svara ut 2 Hipster K som kan öppna väldigt bra och Erik Adielsson kan ju skicka hästar från start på ett fantastiskt sätt. Men de står sida vid sida och det talar till Jo Blacks fördel. Skulle man få ryggledaren kan han bli farlig sista biten på open-stretchen också. Viktig spetsstrid men jag lutar åt att spika här ifall procenten inte sticker iväg alltför mycket.

2 Hipster K trivs över distansen och kommer från två raka segrar från ledningen. Erik körde honom näst senast när han var ruskigt bra på Örebro. Han var med i en snabb öppning men kunde ändå kliva undan till en säker seger. Det är starka papper att vinna loppet efter en öppning på 1.06.5 första 500 meterna i ett lopp. Det är inte givet att man tar sig till ledningen men chansen finns. Han bör få en resa i den främre träffen och ska givetvis räknas tidigt.

5 Natural Mine trivs i ledningen och dit lär han väl inte komma den här gången. Han lär få göra mer grovjobb den här starten och då känns han som en sårbar favorit. Han har varit bra på slutet med tre raka segrar men han möter ett tufft motstånd den här gången. En av flera för mig.

Ranking: A: 1   B: 2-5-6    B/C: 4-8-9   C: 3-10-7

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [4480 rader] = 1120 kr
Skrällen
  • V86-2:
    #4 Ben Hogan
team-skrallen
Spiken
  • V86-1:
    #5 Västerbo ImtheMan
team-spiken
Draget
  • V86-7:
    #1 Proud Mary
team-draget
Gå med i vårt andelslag!