V86 tips Bergsåker & Solvalla 1/5 jackpot 18 miljoner kr

Publicerades den 29 april 2024

Hej!

Jackpot även förra veckan på 6 rätt och favoriterna har varit svårstoppade. I söndags på GS75 lyckades däremot ingen ha alla 7 rätt så vi hoppas att det börjar skrälla till lite även på V86. Dessvärre har vi ett par starka favoriter även den här veckan men vi hoppas att det kan skrälla i övriga lopp. Ni finner mina tips och tankar som vanligt här.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt finner ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag! 

V86-1: Bergsåker 1640 m autostart

1 Kingen Mearas blir storfavorit och det kan man väl förstå. Jag trodde på honom senast och han gjorde mig inte besviken. Han är startsnabb och känslan är väl att han håller upp ledningen från spår 1. Daniel laddade inte med honom senast och det är väl innerspåret som kanske kan vara lite speciellt. Nu är ju spår 1 på Bergsåker väldigt bra och Daniel kanske söker sig ut i ett andraspår ifall möjligheten ges. En stark favorit som känns svår att fälla och visst är det ett tänkbart singelstreck. Han hade nog lite tur med spårlottningen att Bettle Hanover och Zätamustangen drog bakspår samt spår 8 för Icicle AM.

9 Bettle Hanover var fin i sin årsdebut och lär säkerligen gått framåt lite med det loppet. Nu är han missgynnad av att stå på bakspår då hästen är väldigt startsnabb. Han kan dock följa hästars rygg och Henrik kanske tar ryggen direkt på 1 Kingen Mearas. Skulle man då få ryggledaren kan man nog få en fin resa.

10 Zätamustangen hade nog även han gärna haft ett framspår här. Han kan såklart attackera bakifrån också men han är väldigt startsnabb. Kort distans gillar han och skulle favoriten göra bort sig eller bli fastlås, är loppet vidöppet.

Ranking: A: 1  B: 9-10  B/C: 2-8-4   C: 7-3-6-5

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

3 T.Wall´s Karma får Björn Goop upp i sulkyn. Hon kommer från en seger och är nu ute över 1640 m som nog tycker är hennes bäst. Hon är startsnabb och jag är inne på att hon sitter i ledningen initialt. Sedan får Goop bestämma taktiken och känslan är väl att man spänner bågen och kör i tät. Skulle Goop få fuska bort lite av loppet, kan han absolut leda runt om. Pass upp!

4 My Honky Tonk Man är en häst som jag alltid gillat men som har svikit för många gånger. Han har haft problem med galopp och är fortsatt inte att lita på. Nu är han dock felfri i två raka starter och han kommer från en fin seger. Kapacitet finns det och hästen är rätt så startsnabb. Skulle han nå ledningen här får konkurrenterna vara bra för att slå honom. Han behöver dock sköta sig och vi hoppas att han fortsätter att göra det. Risken är att såklart att han hamnar utvändigt om ledaren men han är nog tillräckligt bra att kunna vinna därifrån också.

9 Bentley W.B var väl en klar besvikelse senast även om han inte gjorde något dåligt lopp. Men han fick en väldigt fin resa men hade liksom inget att ge när det skulle avgöras. Nu är det kort distans för första gången och det känns spontant inte som något plus. Däremot är motståndet enklare och barfota runt om är ett plus. Skulle det bli tempo i loppet, blir jag inte förvånad ifall han skulle vara starkast till slut men jag hade förväntat mig mer senast.

1 Kelly Smartface gjorde ett bra lopp senast och fick göra grovjobbet sista 500 meterna i tredjespår. Nu fick hon spår 1 och hon får nog svårt att hålla upp ledningen. Hon är medelsnabb ut men har inte lyckats försvara ledningen från spår 1 på de tre tidigare försöken. Risk att hon inte kan svara ut 3 T.Wall´s Karma och då är hon såklart sårbar. Formen verkar annars vara fin.

Ranking: A: 3-4   B: 9-1-10   B/C: 7-8-6-5   C: 2-12-11

V86-3: Bergsåker 1640 m autostart

6 Modig Ripa är draget i loppet. Han är anmäld med barfota runt om och så har han bara gått två gånger tidigare i karriären. Man fortsätter även med den amerikanska sulkyn som han hade senast och hästen är startsnabb. Jessika får köra fram från start och försöka hitta en bra prestation. Han möter ett par tuffa konkurrenter men är en av flera som kan vinna loppet.

12 Pyrotek tror jag är bästa hästen i loppet men spår 12 och kort distans är kanske inte optimalt. Han verkar dock ha ruskigt fin form för dagen och gick riktigt bra senast efter sin galopp. Det var också fullfart över mål och jag blir inte förvånad ifall han rundar det här gänget. Han måste räknas tidigt trots läget.

8 Brageson ser ut att bli favorit och det kan jag köpa till viss del. Han är ruskigt startsnabb och man lär säkert ladda honom från början. Han har dock kvicka konkurrenter innanför sig och det kan kosta att ladda. Han visade riktigt bra inställning senast och det känns som att hästen har lyft sig. Man testade barfota runt om och det fortsätter man med i den här starten. Plus med amerikansk sulky och även för distansen. Rätt favorit men med tanke på läget är jag inne på att gardera.

Ranking: A: 6-12   B: 8-7-4-3    B/C: 5-1-2   C: 11-10-9

V86-4: Solvalla 1640 m autostart

Meadow Roads lopp ska avgöras och vinnaren får en rosa biljett till Elitloppet. Tyvärr ville bara 7 hästar vara med och delta i det här loppet.

4 Don Fanucci Zet blir storfavorit och det ska han väl vara. Jag hade vissa frågetecken inför den senaste starten ifall hästen är lika bra som när han var på topp. Det är en bit kvar dit men han var ruskigt fin senast. Man hörde även på Örjan att hästen verkligen visade att han håller absolut toppnivå fortsatt och självklart är han given i ett Elitlopp. Nu fick han spår 4 och han kan nog vinna det här loppet från alla positioner. Lyckas han hålla ut 5 Click Bait så kan han nog få överta ledningen av stallkamraten 1 Missle Hill som jag tror kan hålla ut 2 och 3. Jag tror Örjan löser den här uppgiften och att vi får en till häst från stall Zet i Elitloppet.

5 Click Bait är den som jag tror skulle kunna utmana favoriten. Det känns som att Click Bait är på väg att hitta formen och han är ruskigt startsnabb. Nu fick han ju dessvärre spår utvändigt om Don Fanucci Zet och det är lite sämre att stå sida vid sida. Spår 5 är annars hans favoritspår och skulle han komma hela vägen till tät kör nog Lennartsson i den position. Från ledningen kan han nog bita ifrån sig bra även om jag inte tror att han räcker hela vägen.

3 Thereisnolimit är startsnabb men jag tror inte att han tar sig förbi 1 Missle Hill. Dessutom ska han svara ut 4 Don Danucci Zet och 5 Missle Hill. Jag skulle nog säga att Björn får försöka hitta ned i andraspår direkt och hoppas att Click Bait tar sig till ledningen. Skulle han då kunna få lifta med i rygg på Don Fanucci Zet, så kan man nog göra lite spänning av det hela. Hästen är i fin form och gör ständigt bra prestationer. Björn Goop upp är intressant och han ska med vid gardering.

Ranking: A: 4   B: 5-3   B/C: 1-7    C: 6-2

V86-5: Bergsåker 2140 m autostart

6 Hagrid är min förstahäst i loppet och man siktar mot ledningen på nytt. Han fick regelrätt stryk från den positionen senast av en häst från stall Wäjersten och vi kan nog bjudas på en ny duell. Den här gången sätter man dock på en amerikansk sulky och det kanske kan ge en liten effekt. Man är nöjda med hur hästen känns i träning och visst skulle han kunna leda runt om. En tänkbar spik från min sida.

4 Global Easy Rider är värsta konkurrenten och han var riktigt bra senast. Han fick trava på i tredjespår och göra allt grovjobb under slutrundan men hade ändå modet att plocka ned hästen framför. Prestationen var mycket stark och han kommer nog vara bra igen. Risken är dock att man hamnar utvändigt om ledaren och då blir det en tuff resa igen. Han visade dock senast att han tål att göra grovjobb och han ska såklart ses med vinstchans.

2 Ice Cold Kent är startsnabb och Robert Dunder kommer säkert ladda hästen från början för att få en bra position. Jag tror väl att man kan vara nöjd med ryggen på 6 Hagrid och på så vis få en fin resa. Hästen kan nog ha gått framåt med det senaste loppet då det hade gått lite väl långt mellan starterna. Bra spår och med en fin resa kan han nog vara med i segerstriden.

Ranking: A: 6   B: 4-2-9-11  B/C: 10-7-5    C: 2-8-1-12

V86-6: Solvalla 2140 m voltstart

4 Västerbo Euro är en riktigt fin häst som kommer från Katja Melkkos stall. Hästen har tre raka segrar och Jorma känner hästen väl. Hon tål att göra grovjobb och har väl vinstchans från alla positioner i det här loppet. Däremot är det första gången med voltstart nu och det är ett frågetecken. Spår 4 i volten är långt ifrån optimalt och därför är hon given för mig att gardera. Felfri kan hon såklart bli tuff att stå emot men motståndet är också tuffare. Hästen är i alla fall bra och i form.

6 Graces Bird ska göra årsdebut och man låter positiva inför den här starten. Spännande med springspår och Björn Goop har kört henne på slutet. Jag tror att hon skulle kunna ta hand om ledningen här och då kör nog Goop i spets. Skor runt om direkt i årsdebuten är kanske ett litet minus och formen är ett litet frågetecken. Kapacitet finns annars och hon är given på kupongen.

9 Ninepoints Winner har jag tjatat om flera gånger och fortsätter med det. Han skötte sig senast och det var nog bra för både häst och kusk. Hästen besitter kapacitet och jag tror att han definitivt tillhör de bättre i det här loppet. Sen ska han sköta sig och det ska stämma på vägen med positioner. När han ändå står i 1% och lär bli lågt spelad måste jag ändå ta med honom. Någon gång ska man väl kunna få betalt?

Ranking: A: 4-6-9   B: 8-10-3   B/C: 7-5-1   C: 11-12-2

V86-7: Bergsåker 2140 m autostart

9 Kingslayer Pellini är en befogad favorit men han ser ut att bli en väldigt stor sådan. Han startar givetvis med högst vinstchans i loppet och möter enklare motstånd än vad han gjort på slutet. Bakspår är dock alltid lite lurigt och med tanke på att omgången i övrigt innehåller ett par starka favoriter får jag försöka fälla den här. Givet streck och kanske är han bara bäst.

5 Take This Society var aningen blek senast även om det blev helt fel för honom i loppet. Man ville till ledningen och kusken i spets ville släppa men hästen blev för pigg. Det är möjligt att det förstörde en del för Take This Society. Till den här starten ska man sätta på en amerikansk sulky för första gången i Wäjerstens regi. När hästen var i Frode Hamres regi tävlade han i en amerikansk sulky flertalet gånger och det var inget minus. Jag såg hästen pulvrisera sina konkurrenter 2022 under Elitloppshelgen på Solvalla från dödens. Hästen är inte lika bra idag som då men kan han få en till växel med biken, kanske det kan räcka till seger.

2 Global Crusader är svårbedömd för dagen. Han har två raka galopper och det är inte positivt. Frågan är vart han står för dagen men han fick ett fint utgångsläge. Hästen är startsnabb och jag gissar att Henrik laddar för ledningen här. Han har säkert inget emot att köra i spets ifall hästen känns fin för dagen. För mig är han intressant vid gardering men galopperna på slutet oroar såklart en del.

Ranking: A: 9-5    B: 2-11-3   B/C: 4-7    C: 8-6-1-10

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

2 Natural Mine är rätt favorit och en tänkbar spik. Han kommer från en enkel seger från ledningen och hästen var knappast tom i mål. Nu fick han spår 2 och Örjan kommer säkerligen försöka att vinna på samma sätt igen. Nu är det förvisso 2140 m kontra kort distans som det var senast men hästen har gått bra över medeldistans också. Han har dessutom fått två lopp i kroppen och börjar säkert närma sig toppformen. Jag tror att Örjan sitter tidigt i ledningen och därifrån blir han nog svårslagen.

1 Mister Jupiter är nog bästa hästen i loppet men fick spår 1. Hästen är inte startsnabb och kan inte hålla någon ledning. Det kan således bli problem från innerspåret men jag tror nog att Jorma löser det. Han har 2 Natural Mine utvändigt om sig som är väldigt startsnabb och Jorma bör kunna få chansen att komma ut i ett andraspår direkt vid starten. Han kommer säkert hamna en bit bak men hästen tål att göra en del grovjobb. Risken finns såklart att han blir fast på innerspåret men sett till kapacitet måste man räkna honom tidigt.

5 No Talking You var ute senast i kval till Kungapokalen men slutade på en tredjeplats i sitt heat och missade således finalen. Hästen fick en fin resa och kanske borde han kunnat vara lite vassare. Samtidigt gick det fort till slut och då är det svårt att ta längder på konkurrenterna. Möter lite enklare motstånd nu men de värsta konkurrenterna är tuffa. Bakom 1 och 2 är loppet vidöppet och då ska No Talking You ses med chans.

Ranking: A: 2   B: 1-5-6   B/C: 7-12-4-9   C: 11-3-10-8

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-6:
    #9 Ninepoints Winner
team-skrallen
Spiken
  • V86-4:
    #4 Don Fanucci Zet
team-spiken
Draget
  • V86-2:
    #3 T.Wall´s Karma
team-draget
Gå med i vårt andelslag!