V86 tips Bergsåker & Solvalla 3/4

Publicerades den 3 april 2024

Hej!

Påsken är över och även Spring Race. Två riktigt roliga V75 omgångar där 7 rätt var svårfunnet. Finalen blev väl kanske inte som man hade tänkt sig med så mycket extra pengar i potten. Delvis var jag fel på det i flera loppscenarion men att utdelningen blir ca 37 000 kr på 7 rätt är ingen bra reklam. Många som hade laddat mot en enorm jackpot där ATG som vanligt konfiskerat spelarnas pengar under en längre period. Att det blir ca 37 000 kr på 7 rätt är väl en sak men att det blir jackpot på 5 rätt och nya pengar ska konfiskeras till veckan efter är inte heller optimalt. Att köra en multijackpot varje nyårsafton har jag inga problem med men detta upplägg med 3-4 st per år bör man se över. ATG lär väl knappast byta riktlinje men man kan väl alltid hoppas.

Nog om påsken, nu blickar vi fram emot en ny V86 omgång. Förra onsdagen small det till ordentligt och det var ingen lättlöst omgång. Felix var i alla fall rätt på det och spelade in drygt 300 000 kr till glada andelsköpare!

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar här 👇

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bergsåker 2140 m autostart

Bara 8 hästar till start där Daniel Wäjersten har tre stycken. Nu är inte Daniel Wäjersten likadan som Henry Rorgemoen men vi kan nog alla vara överens om att det är långt ifrån optimalt att ha ett sånt här lopp inom våra stora streckspel. Upplagt för att det ska bli någon form av stallkörning och loppet i sig blir väldigt tråkigt att titta på.

7 Excusez Moi blir min förstahäst i det här loppet. Högst troligtvis blir det väl någon av Daniel Wäjerstens hästar som vinner och kanske är det den här. Han fick dock ett dåligt läge men tål att göra en del grovjobb. Han gick ändå klart godkänt senast i comebacken och bör gått framåt med det loppet. Slipper han trava i dödens, tror jag att han blåser ned det här gänget. Är det däremot han som får göra allt grovjobb, kanske någon stallkamrat kan blåsa ned honom.

2 H.C´.s Crazy Horse ville Daniel inte ha dödens med senast och det blev mycket tjuv och rackarspel. Hästen spurtade sista biten men deltog aldrig riktigt i loppet. Han fick ett perfekt spår den här gången och ska gå med barfota bak som senast. Bör närma sig formen och har en vass avslutning. Skulle kunna spurta hem det här loppet.

3 Otroligosåfin trivs i ledningen och jag är inne på att man når den positionen. Senast kunde han inte öppna riktigt men var inte helt kurant den dagen. Anmäld med barfota runt om, vilket vore att plus. Lars-Åke flaggar dock för att det skulle kunna bli skor runt om så vi håller utkik. Litet frågetecken kring formen efter sjukdomen men skulle kunna leda runt om ifall han presterar på topp.

Ranking: A: 7-2   B: 3-1-6   B/C: 8   C: 5-4

V86-2: Solvalla 2140 m voltstart

7 Brie De Meaux är rätt så kvick i voltstart och står nu med springspår. Hon hade springspår i sin debut och öppnade klart bra den gången. Inte omöjligt att Markus B Svedberg kan sända henne till tät och då är det hästen att slå. Hon är anmäld med barfota runt om och kanske kan det ge henne en växel till. Hon går med rycktussar som hon svarar väldigt bra på. Litet minus med vanlig vagn men hon skulle kunna leda runt om. Hon känns inte som någon ickevinnare men har kanske saknat det där lilla extra sista biten. Har gjort flera bra prestationer och ska räknas på nytt.

1 Localizer fick ett bra spår men jag är lite osäker på ifall han lyckas hålla ledningen. Han inledde karriären med att galoppera i två raka starter i just volt men har blivit mer stabil efter det. Han har spår 1 och chansen finns såklart att hålla upp ledningen. Skulle man få ryggledaren kanske det kan lösa sig ändå. Jag tror på seger ifall han lyckas hålla upp ledningen men är inne på att 7 Brie De Meaux blåser förbi honom.

4 Kill Posin kommer från en överlägsen seger och har visat fin form. Man har hittat en extra växel sen man ryckte alla skorna. Spår 4 i volten är såklart inte optimalt och det finns en viss galopprisk. Hon tål att göra en del grovjobb och ska ses med vinstchans.

Ranking: A: 7-1   B: 4-2   B/C: 10-5   C: 6-3-8

V86-3: Bergsåker 2140 m autostart

Jan-Olov Persson och Öystein Tjomsland dominerar när det kommer till kallblod och har fyra vardera till start här. Som vi redan pratat om tidigare minskar det ju inte chansen till stallkörning som varit en het debatt den senaste tiden.

5 Frivoll Grim är väl kanske rätt favorit i loppet men ingen som jag vill gå fullt ut på. Det finns flera bra kallblod här och han kommer säkert få göra en del grovjobb. Var bättre i den senaste starten och har två raka segrar. Tål att göra grovjobb och lär vara med i segerstriden.

2 Wilda Astrid är skrällen i loppet. Hon stod alltså 40 m tillägg senast bakom t.ex. Eld Messi. Hon står klart bättre till den här gången och hon besitter kapacitet. Med rätt resa tycker jag att hon ska kunna vara med och slåss om segern. Perfekt läge och hon lär säkert köras lite på chans. Som skräll tycker jag att hon är klart spelvärd den här gången.

3 Eld Messi spurtade bra som tvåa bakom Frivoll Grim. Han fick sen lucka och det gick inte att hinna ikapp vinnaren. Han var inte trött i mål och har fått ett bättre spår den här gången. Kan nog inte vara med i någon spetsstrid men hästen är inte beroende av den positionen. Ska räknas tidigt.

Ranking: A: 5-2-3    B: 9-4-1   B/C: 6-12-10   C: 7-8-11

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

1 Beau Levallo hade jag spikat nu ifall jag varit helt säker på att han skulle kunna hålla upp sitt innerspår. Det är däremot väldigt tveksamt och därför rankas han enbart först. Han är i jättebra form och stod sida vid sida om 2 Ringo Adore senast. Han öppnade klart bättre den gången och var utan tvekan den som hade mest krafter sparade i mål. Formen är på topp och från ledningen hade jag trott på toppchans. Risken finns dock att antingen 4 O.M Hazebrouck eller 6 Heavenly May blåser förbi honom initialt. Risken finns då att han hamnar tredje invändigt och då blir det tufft. Avgörande startmoment!

2 Ringo Adore får väl gälla som spetsfavorit i det här loppet. Han kan öppna hyggligt och får säkerligen överta ledningen av både 4 O.M Hazebrouck och 6 Heavenly May. Han har fått ett lopp i kroppen och ska gått framåt rejält. Han var inte särskilt vässad inför senast och nu rycker man alla skorna. Som omgångens största favorit är han ändå given för mig att gardera.

3 Speedy Cash Vicane startade även han i samma lopp senast som 2 Ringo Adore. Han fick trava utvändigt hela vägen och blev lite trött till slut. Att gå i dödens är inte riktigt hästens melodi, utan han ska smyga med i ryggar och spara sin speed. Hästen höll således klart godkänt och har form för dagen. Med rätt smygresa här fäller han säkert många under slutrundan.

Ranking: A: 1-2    B: 3-4-7   B/C: 8-10    C: 6-5-9

V86-5: Bergsåker 2640 m voltstart

9 Wittgenstein är en bra valack som vann direkt i årsdebuten senast. Han gynnas av distansen men spår 4 i volten är inte optimalt. Man tar säkert en lugn avgång och sedan tål han att göra en hel del grovjobb. Kan vinna loppet från alla positioner och bör gått framåt lite med förra loppet i kroppen. Tuffare motstånd denna gång men han är min förstahäst.

5 Dalens Elvis har fått ett lopp i kroppen och gjorde det bra i comebacken. Lär gått framåt efter det och står nu passande till för att kunna ta hand om ledningen. Han är rätt kvick ut och gynnas av att inte ha några hästar utvändigt om sig med springspår. Jag tror att han sitter i tät efter en bit och skulle kunna leda loppet väldigt länge.

6 Jackpot är en mycket bra häst i grunden men han är väldigt ojämn. Har haft en del problem med fräschören och har tävlat i jänkarvagn på slutet. Svårbedömd i comebacken men har hög kapacitet. Plus med barfota runt om men som storfavorit är han inte något hett spelobjekt.

Ranking: A: 9    B: 5-6-2-1   B/C: 7-8   C: 10-4-3

V86-6: Solvalla 1640 m autostart

2 Mercedes Hall känns som en mycket tänkbar spik i nuläget. Risk att flera kommer hamna här när procenten ser ut som den gör. Hon lär trenda uppåt rejält och ska vara mer spelad. Hon är startsnabb och kan nog svara ut 4 Lawina från början. Hon är nog inte beroende av ledningen här och ska ses med vettig vinstchans. Hon galopperade senast i comebacken men det var nog en balansmiss. Hon tävlade barfota fram för första gången och tog sin första galopp efter 25 starter. Nu rycker man alla skorna och sätter på jänkarvagnen. Spets och slut är nog plan a.

10 Kelly Smartface håller fin form för dagen men bakspår är naturligvis inget plus. Skulle det bli bra tempo, har hon säkert en stark avslutning att tillgå. Är lite beroende av att få de rätta ryggarna ifall det ska räcka till seger. Vid gardering känns hon ändå intressant.

12 Zaxton är anmäld med barfota runt om och amerikansk sulky för första gången. Det hade varit intressanta ändringar men det är sagt att han ska gå som vanligt, med skor runt om och vanlig vagn. Med barfota och bike är han klart intressant trots läget men rankas ned ifall de ändrar utrustningen.

6 Kipketer Mearas fick spår 6 och det ser ut att kunna bli en dryg inledning. Han har kvicka konkurrenter invändigt om sig och Björn får försöka hitta en bra position. Gynnas inte av den korta distansen och han känns som en mycket sårbar favorit. Lär sjunka rejält i procent fram mot spelstopp. Var väldigt bra i den senaste starten men möter nu tuffare motstånd. Kunnandet finns men läget och distansen talar emot.

Ranking: A: 2    B: 10-12-5-1    B/C: 6-4-8    C: 3-7-9-11

V86-7: Bergsåker 2140 m autostart

10 Dån Klara är min förstahäst i loppet. Hon blev struken senast efter att ha varit lite sämre i en provstart och hon såg inte ut att vara fräsch för dagen. Känslan är att det var rätt beslut av Olle och stryka och rättvist mot spelarna. Nu har hon tränat på och ska kännas fin i träningen. Är banan fin är planen att tävla barfota fram och i en amerikansk sulky för andra gången. Hon besitter en ruskig fart men ska helst smyga med i ryggar. Löser det sig med positionerna, är jag inne på att Olle blåser ned det här motståndet. Tänkbar spik!

6 Guli Em har fin form och vann väldigt enkelt senast. Jag tycker att han är vassast med ryggresa men tål att göra en del grovjobb också. Kan öppna hyggligt från start men risken finns att flera konkurrenter är sugna på ledningen. Bör kunna få en position i den främre träffen och han lär vara med i segerstriden.

12 Pyrotek gör jämna och bra prestationer. Detsamma gäller väl kusken Mats E Djuse som verkar kunna vinna med allt möjligt för dagen. Han har vassa körhänder och den här hästen är stark och rejäl. Spår 12 är givetvis inte optimalt men man visste nog om att man skulle få ett sämre spår när man anmälde till denna spårtrappa. Kan vinna trots utgångsläget.

Ranking: A: 10    B: 6-12-11-7-9   B/C: 3-4-1   C: 5-8-2

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

3 Mellby Jinx har jag som omgångens bästa spik just nu. Hästen är väldigt startsnabb och Björn vet vi kan skicka bakom bilen. Han gjorde det helt okej i sin årsdebut och lär ha gått framåt med det loppet. Han trivs i ledningen och nu rycker man alla skorna till den här starten. Han gick med bakskor senast och det är inget plus för hans del. Med lite snabbare farter i kroppen är jag inne på att han leder det här loppet runt om. 1 Milliondollarrhyme är startsnabb men där måste man väl vilja ha en ryggresa? Skulle Björn få fuska bort lite i ledningen tror jag att han blir svår att nå.

10 Unico Broline gjorde ett rejält försök att ta sig förbi Stoletheshow senast och man var nära på att lyckas. Man fick till slut backa sig tredje invändigt och hästen fick aldrig fritt spelrum. Han såg fin ut i skymundan och formstark ut. Nu fick han bakspår men fäller säkert många med sin spurt. Kan bli tufft att plocka längder ifall det inte blir något tempo i loppet.

8 Don Fanucci Zet ska nu göra comeback och han är väldigt svårbedömd. Han har hunnit blivit 8 år och frågan är vilken nivå hästen håller. Är han redo för Elitloppet en tredje gång eller har han tappat en del kapacitet? Spännande att följa honom i alla fall men han känns helt iskall som favorit i denna årsdebut. Han drog sämsta spåret och är spelad till över 50% i nuläget. Jag hade blivit väldigt förvånad ifall Örjan körde offensivt här då hästen gör sin första start på drygt 11 månader. Daniel Redén säger att man inte riktigt kunnat vässa hästen som man velat då träningsförhållandena inte varit perfekta. Hästen kommer behöva loppet och man kör säkert ett lugnt upplägg i den här starten. Skulle kunna vinna på kapacitet men som favorit är han ingen att hålla i handen.

2 Staro Mack Crowe gjorde årsdebut senast i samma lopp som Borups Victory. Avslutade bra utan att Jorma ryckte några tussar. Blev inget riktigt lopp den gången och nu kan man nog köra lite mer offensivt. Möter tuffare och hårdare hästar den här gången men han kommer säkert växa in i klassen. Vid gardering ska man väl plocka med honom.

Ranking: A: 3   B: 10-8-2    B/C: 1-5   C: 6-9-4-7

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [6000 rader] = 1500 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #2 Wilda Astrid
team-skrallen
Spiken
  • V86-8:
    #3 Mellby Jinx
team-spiken
Draget
  • V86-1:
    #2 H.C´.s Crazy Horse
team-draget
Gå med i vårt andelslag!