V86 tips Bjerke & Solvalla jackpot 18 miljoner kr

Publicerades den 7 maj 2024

Hej!

Vi har en ny jackpotvecka framför oss och vi inleder med jackpot på V86. 18 miljoner kr kan en potentiell ensam vinnare kamma hem. Omgången delas mellan Bjerke och Solvalla. Ni finner mina tips och tankar inför omgången som vanligt.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bjerke 1609 m autostart

5 Leandro Boko landar jag i som förstahäst i det här loppet. Kusken Jonas Andreas Ås ligger lite väl lågt på förhand men det är inget jag tar på för stort allvar. Det är absolut ingen spik då det högst troligt kan bli dödens här. Jag tycker ändå inte att motståndet är det tuffaste och jag blir inte förvånad ifall han vinner från den positionen. Hästen kan nog dra lite färre streck ifall kretsen fortsatt ligger lågt under veckan. För mig startar han med högst vinstchans men det finns en del motbud som jag plockar med.

1 King Of Silver avgörs det nog rätt så mycket för i starten. Hästen är startsnabb men frågan är hur bra han kommer iväg från spår 1. Innerspåret är bra på Bjerke och speciellt över 1609 m. Det är inte omöjligt att Ole-Johan Östre lyckas svara ut konkurrenterna och då kan han nog bli farlig. Man sätter återigen på den amerikanska sulkyn till den här starten och jag tycker man ska strecka honom tidigt.

3 Pontiac är kvick ut men tar nog inte ledningen av egen kraft. Spetsstriden är öppen på förhand och man hoppas nog att 2 Hardy B.R lyckas ta sig till ledningen initialt så att man själva kanske kan få överta ledningen. Man vill köra Pontiac i ledningen ifall man kommer dit och enligt tränaren kommer hon att ge kusken körorder om det. Hästen är i toppform och trivs över distansen.

Ranking: A: 5-1   B: 3-2-7   B/C: 9-10-11-8   C: 6-4-12

V86-2: Solvalla 2140 m autostart

4 Killiam Fromentro lär blir storfavorit och är ett tänkbart singelstreck. Kuskarna har respekt för Gocciadoro och hatar inte att överlåta ledningen till honom. Det är klart att de gör rätt vissa gånger men det har också visat sig att han är sårbar de gånger som han får svar om ledningen. Nu ser det väl ut som att han blir släppt till tät den här gången med tanke på att han slog flertalet av konkurrenterna senast. Hästen såg ut att vinna överlägset men stannade till lite sista biten. Känslan är att hästen inte hade sin allra bästa dag och har fått en tävlingspaus inför den här starten. En stark favorit och en spik.

7 Express Cash tycker jag är en riktigt fin häst som krigar hela vägen in i mål. Det är väl ingen häst som vinner med hundra meter utan han gillar att ha lite närkontakt hela vägen. Nu fick man ju spår utvändigt om Gocciadoro och det drar såklart ned vinstchansen rejält. Att vinna detta från dödens blir nog tufft men skulle Gocciadoros häst ha en sämre dag så är Express Cash tidig på lappen. Öppet lopp bakom favoriten.

1 Immortal Doc är ingen blixt bakom bilen men Jepson lär ladda det som går för att försöka få rygg på Gocciadoro efter en bit. 2 Nelson Greenwood är snabbare från början och har tagit sig förbi tidigare. Den här gången står de dock sida vid sida och det skulle kunna vara till Imortal Docs fördel. Hästen var inte jättelångt bakom Killiam Fromentro senast de möttes och bör väl vara lite vassare den här gången.

Ranking: A: 4   B: 7-1   B/C: 2-9-11-3-5   C: 6-8-10

V86-3: Bjerke 2100 m autostart

7 Vega galopperade bort en fin placering och kanske seger i det Norska Travderbyt för ston förra året. Hon ska nu göra årsdebut och möter flertalet fina ston från den upplagan direkt. Svårbedömt lopp då flera gör årsdebut och det här loppet är inte det viktigaste. Vega är inte speciellt kvick från början men tål att göra grovjobb. Tjomsland brukar ha hästarna i ordning och vi kan nog förvänta oss en bra prestation.

8 Bol Lena vann det Norska Travderbyt förra året från ledningen. Aktionen var kanske inte helt klockren och det känns som att hon har ruskig potential. Hon fick spår 8 men är samtidigt snabbare än flera av de värsta konkurrenterna från början. Det är väl inte otänkbart att hon skulle kunna sitta i tät efter en bit och då ska hon räknas tidigt. Man tror att hon kan behöva något lopp innan formen sitter där men visst skulle hon kunna vinna direkt på kapacitet.

5 Christina K lyckades inte kvala in till Stoderbyt i fjol men hon är nog tillräckligt bra för att slåss mot de bästa. Hon har chansen nu att visa det. Lite frågetecken kring formen då hästen har tre raka galopper och pausat efter det. Stallet säger att hon drogs med en knäskada som nu har fått läkt ordentligt. Hästen kan öppna vettigt och man bör kunna hitta en fin position. Jag skulle inte räkna bort henne här trots tufft motstånd.

Ranking: A: 7-8   B: 5-6   B/C: 2-4-9   C: 3-1

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

7 Phantom Express tror jag är bästa hästen i fältet just nu. Han fick spår 7 och det är såklart inte någon straffspark från det utgångsläget. . Han är en riktigt fin häst som dessutom kan öppna rätt så bra bakom bilen. Senast valde man att släppa ledningen utan att jag riktigt förstår varför. Jag tror inte att han förlorar det loppet ifall man svarar spets men samtidigt var det inte hans viktigaste lopp. Nu lär man köra lite mer offensivt och skulle man nå ledningen, bör han bli mycket svårslagen. Just nu lutar jag åt gardering men skulle han bli nedstruken något hack, får jag kanske tänka om.

2 August Zonett fick ett bra läge och hästen har visat kapacitet. Möter tuffa konkurrenter men han är riktigt bra själv. Det finns säkert en hel del utveckling i den här hästen liksom flera andra i loppet. Alltid lite svårbedömt att veta hur mycket bättre de kan vara från lopp till lopp. Givet streck vid gardering.

3 Maker´s Wall Ås tycker jag är en riktigt läcker häst och han imponerade senast. Simon Helm körde perfekt och det gick riktigt fort sista biten. Nu är det betydligt tuffare motstånd och första start bakom bilen. Jag tror dock att han matchar dessa konkurrenter och han besitter en riktigt vass speed. Spännande start!

1 Lando Mearas är mycket kapabel men frågan är vart han hamnar från spår 1. Jag är inte säker på att han håller upp ledningen och därför rankas han ned en bit.

Ranking: A: 7   B: 2-3-1-9   B/C: 10-4   C: 6-8-5

V86-5: Bjerke 2100 m autostart

1 Netto Pharma tycker jag är lite intressant i det här loppet. Har fått två lopp i kroppen och är väldigt startsnabb. Man kanske tar ryggen på 4 G.G Egri och den hästen tycker inte jag har sin bästa bit till slut. Skulle luckan uppstå är jag inte främmande för att han skulle kunna skrälla till. Bör få en fin resa på innerspåret och toppformen borde infinna sig snart.

7 Shahjahan T.H fick ett spår lite långt ut på vingen men är väldigt startsnabb. Man kommer säkert ladda från början och då kan det gå undan första biten. Eventuellt ska man sätta på hästen ett helstängt huvudlag som han inte haft på slutet. Dessutom funderar man på att rycka alla skorna för första gången. Intressanta ändringar och vi får hålla oss uppdaterade där.

4 G.G Egri är jag inte speciellt imponerad utav och en given favorit för mig att gardera. Han fick regelrätt stryk senast från ledningen och jag är inte säker på att han bara vinner det här loppet. Han är rätt kvick ut bakom bilen och skulle ledningen nås, kan han väl leda runt om. Skulle han inte nå ledningen tror jag att han är väldigt sårbar. Bara en av flera för mig.

Ranking: A: 1-7   B: 3-4  B/C: 2-5-12-10  C: 9-11-6-8

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

4 S.G Empress blir säkert favorit och ska väl vara det. Hon har inlett karriären väldigt lovande och visade dessutom upp fin startsnabbhet senast. Hon var inte tom i mål och nu fick hon på nytt ett fint läge. Hon har dock 3 Dahlia Brodda invändigt om sig och skulle man få trava utvändigt om den är jag inte helt övertygad om att hon bara vinner. Skulle hon nå ledningen blir hon såklart svårslagen men hon lär bli hårt betrodd. Det ser ut att vara en riktigt fin häst men vi får se vart procenten hamnar. Just nu spelad till 63% och det är ju för mycket.

3 Dahlia Brodda kanske skulle kunna hålla ut favoriten från början och göra match av det hela. Däremot har hästen två raka galopper och frågan är hur mycket Rikard både vågar och kan ladda från början. Man ska ändra lite i utrustning genom att rycka alla skorna återigen och byta till ett goggles huvudlag. Hästen har galopperat efter en bit i två raka starter men haft spår 1. Nu får man spår 3 och det kanske kan hjälpa hästen lite. Ska man vinna loppet behöver man nog hålla favoriten utvändigt om sig. Kapacitet finns och hon ska räknas tidigt!

8 Unique Princess ser ut att bli helt bortglömd i det här loppet. Spår 8 sätter givetvis ned vinstchansen men det här är ett riktigt fint sto. Hon vann enkelt senast efter en vass spurt och gången innan satt hon fast med alla krafter sparade mot tufft motstånd. Nu svingar sig Björn Goop upp i sulkyn och man funderar på att testa en amerikansk sulky för första gången. Jag tror inte att konkurrenterna springer ifrån henne och jag är villig att betala för henne.

Ranking: A: 4-3  B: 8-12   B/C: 7-1-10-5   C: 9-2-11

V86-7: Bjerke 2600 m autostart

3 The Bandit trodde jag på senast och han vann trots en tungresa utvändigt om ledaren hela vägen. Prestationen var mycket bra och han ska räknas igen. Han möter ett hyggligt motstånd den här gången och han kommer nog behöva vara aningen vassare ifall det ska räcka till seger. Han öppnade lite sämre än förväntat senast men nu är Göran Antonsen tillbaka i sulkyn. Hästen är anmäld med barfota runt om men högst troligt blir det skor runt om som vanligt. Visade att han tål att göra grovjobb och håller fin form.

8 King Okey tycker jag är intressant i det här loppet. Han fick sämsta spåret men gynnas av det lilla fältet och borde hamna vettigt på det. Han ska hitta en position och spara sin speed. Han behöver givetvis att det blir lite körning under slutrundan för att kunna komma in i matchen. Distansen tror jag bara är gynnsam och förhoppningvis kör konkurrenterna inte alltför långsamt.

5 Pictured King var med i det Norska Travkriteriet förra året och slutade på en femteplacering. Senast gjorde han årsdebut och vann från ledningen. Han lär ha gått framåt med den starten och har visat att kapacitet finns. Spännande säsong för hans del och man tror att distansen kan vara en liten fördel.

Ranking: A: 3-8   B: 5-6   B/C: 7-4    C: 1-2

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

11 FriendofthePhantom fick ett riktigt tufft lopp senast och föll verkligen med flaggan i topp. Det var ett uttagningslopp till Drottning Silvias Pokal som vanns av Karaboudjan som också sedan vann finalen. Jag är inne på att hon bara kliver runt det här gänget ifall det klaffar lite på vägen. Eventuellt barfota bak för första gången och hon kan minst sagt röra på sig. Får hon vettiga ryggar att gå i blir hon nog inte enkel att stå emot. Spik för mig i nuläget.

4 Queen Of Power gillar jag och hon skulle vara jätteintressant ifall hon lyckas ta sig till ledningen. Hon har dock 5 M.T Tapdancer utvändigt om sig och jag är inte säker på att hon lyckas hålla ut den från början. Örjan upp igen och han är ju svår att räkna på. Han brukar sällan ladda järnet från början och då drar nog Åke Lindblom det längsta strået i spetsstriden. Eventuellt ett helstängt huvudlag som skulle kunna förbättra startsnabbheten. Kan vinna från olika positioner.

2 Madewithlove fick ett perfekt spår då hon inte är startsnabb och behöver smygas i ryggar. Hon såg lite seg ut senast men gick starkt sista biten och vann relativt enkelt till slut. Det var en mycket bra prestation och hon har visat upp fina avslutningar förut. Blir det lite tempo i loppet kommer hon säkert fälla många med sin spurt.

Ranking: A: 11   B: 4-2-3-1   B/C: 10-9-6  C: 5-7-12

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-6:
    #8 Unique Princess
team-skrallen
Spiken
  • V86-2:
    #4 Killiam Fromentro
team-spiken
Draget
  • V86-5:
    #1 Netto Pharma
team-draget
Gå med i vårt andelslag!