V86 tips Jägersro & Bergsåker jackpot 17 miljoner kr 22/5

Publicerades den 21 maj 2024

Hej!

Den här veckan körs V86 Xpress på Bergsåker och Jägersro. Omgången kryddas av en jackpot där en potentiell ensam vinnare har chansen att kamma hem 17 miljoner kr. Det finns ett par skiktade lopp men samtidigt känns inte favoriterna lika starka som de kan göra ibland när Solvalla är med.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt kan ni gå med i vårt andelslag.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bergsåker 2140 m autostart

5 Bellfort ska väl vara favorit med tanke på utgångsläget. Spår mitt bakom bilen och hästen är väldigt startsnabb. Hästen kommer från två bra prestationer och mötte lite tuffare motstånd senast. Nu har värsta konkurrenterna fått bakspår och det talar nog till hennes fördel. Skulle absolut kunna leda runt om här.

10 Muscadelle tävlade i en amerikansk sulky senast och det var knappast något minus. Hon galopperade kort och tappade en del position men kunde trots det vinna loppet. Intrycket var bra över mål och hon gick med fullfart sista biten. Man kör med samma balans som senast och visst skulle hon kunna spurta hem det här loppet också.

8 Bagheera Montana fick tyvärr spår 8 men det här är en rätt så bra häst. Hon vann direkt i årsdebuten senast och lär ha gått framåt lite med det loppet. Hon fick göra en del grovjobb men visade sig bara vara bäst. Under fjolåret tycker jag att man fick se prov på en del kapacitet. Ska räknas tidigt trots utgångsläget!

Ranking: A: 5-10   B: 8-9-3   B/C: 1-6-4   C: 12-2

V86-2: Jägersro 2140 m voltstart

2 Röde Orm är ett spikförslag just nu. Han har fått två snällare lopp på slutet och gått i mål med krafter sparade. Adrian vill nog gärna komma till ledningen här och känslan är att han sitter där. Från ledningen bör han bli väldigt svårlagen även om det är få hästar på startvolten. Hästen lär bli favorit och känslan är att han har en bra uppgift på papperet.

1 Big Little Man är intressant vid gardering. Han fick ett bra spår och har nu fått två lopp i kroppen. Stallet tror en del på den här hästen och han var väldigt bra senast på Charlottenlund. Svend Dyhrberg låter inne på att vilja ha ryggen på Röde Orm och få en fin resa. Skulle luckan uppstå sista biten är det inte omöjligt att Big Little Man spurtar förbi favoriten.

10 Kyrie Eleison som numera befinner sig i Flemming Jensens regi. Vi känner igen hästen från när han var hos Jerry Riordan. Hästen har visat prov på hög kapacitet men han fick aldrig riktigt blomma ut. Det är fortsatt en bra häst men förväntningarna var nog högre. Han möter inte det tuffaste gänget den här gången och kommer från en seger. Vid gardering känns han given på kupongen.

Ranking: A: 2   B: 1-10-9   B/C: 7-4-8-6   C: 3-5-11

V86-3: Bergsåker 2640 m autostart

2 Klack Vidar ville nog gärna komma till ledningen senast men fick trava utvändigt om Månbest A.M. Hästen gjorde det fullt godkänt även om han blev lite stum sista biten. Lång distans är inga problem och den här gången kanske man kan ta sig till ledningen. Hästen trivs i den positionen och att trava utan rygg. Skulle favoriten få problem från sitt innerspår tycker jag att den här är klart intressant.

1 Blomsterprinsen kommer jag att gardera men jag vågar inte att såga honom för mycket. Distansen är ett plus och han var knappast tom i mål senast. Han fick inte aktionen att flyta helt och därför ändrar man tillbaka till skor runt om. Innerspåret skulle kunna bli en fälla även om han givetvis har chansen att hitta ut i andraspår. Han var inte som bäst heller näst senast och det finns vissa frågetecken. Som storfavorit är han nog given att gardera även fast han startar med högst vinstchans.

4 Tallmonds Viking verkar hålla fin form för dagen. Han mötte Blomsterprinsen senast och var före honom i mål den gången. Favoriten blir förmodligen svårstoppad ifall han kommer ut och presterar på sin normala nivå. Däremot är loppet vidöppet bakom och då är jag villig att betala för den här. Hästen fick spår 4 och kan öppna bakom bilen. Bör kunna få en resa i den främre träffen.

Ranking: A: 2-1   B: 4-3-11   B/C: 5-12-9-10   C: 7-6

V86-4: Jägersro 2140 m autostart

5 Inferno känns som en tänkbars spik i nuläget. Han slutade tvåa bakom Ib senast och gick med fullfart över mållinjen. Hästen är startsnabb och den här gången tror jag inte att man släpper ledningen ifall man kommer dit. Eventuellt ändrar man till barfota runt om den här starten och han gick med skor fram senast. Man funderar också på att sätta på rycktussar för första gången i nuvarande regi. Spännande ändringar och man har siktat mot det här loppet. Spets och slut är nog plan a.

2 Knockout Charlie gör bra lopp hela tiden men får inte sätta nosen först. Han känns inte som någon icke-vinnare och har endast gjort fem starter. Första segern kommer när som helst och kanske blir det nu på onsdag. Det är dock debut med framspår bakom bilen och det är ren gissning hur han kommer att öppna. Kanske kan man få se någon provstart bakom bilen innan tävlingarna börjar. Skulle han öppna bra och ta sig till tät, blir han nog mycket svårslagen.

1 Ib får nog väldigt svårt att hålla upp ledningen från sitt innerspår. Hästen är medelsnabb bakom bilen och har snabbe 5 Inferno utvändigt som flög förbi honom senast de möttes. Hästen är väl bra för att kunna vinna med rätt resa. Frågetecken vart han hamnar från början och som favorit rankas han ned en bit.

Ranking: A: 5    B: 2-4-1   B/C: 3-9-8   C: 6-11-7-10

V86-5: Bergsåker 2640 m autostart

8 Global Badman kommer säkert en hel del singelstrecka och det behöver kanske inte vara fel. Han ser ut att kunna komma till ledningen trots spår 8 bakom bilen och gynnas av det lilla fältet. Han lär få fuska bort en del i tät och då skulle han kunna rinna undan. Hästen trivs i ledningen men det är väl distansen som är ett frågetecken. Han har inte vunnit över 2640 m på sju försök och det känns inte som någon slump. Han har gjort bra prestationer över distansen även om det inte har räckt till någon seger. Men känslan är väl att den långa distansen inte är något plus. Nu är motståndet kanske inte det tuffaste och jag köper att han ska vara favorit. Med tanke på statistiken lutar jag ändå åt gardering när han blir så hårt spelad.

1 Chestnut missgynnas däremot inte av distansen då han är mer stark än snabb. Han har en väldigt speciell aktion och har haft det i hela sin karriär. Innerspåret är kanske inte optimalt även fast han är rätt så startsnabb. Bör väl ändå få svårt att hålla ut 2 Mission Beach första biten och Örjan får nog söka sig ut i ett andra skede. Han var bra i sin årsdebut och lär ha gått framåt med det loppet. Ledningen vore det bästa men det kan bli svårt att komma dit. Örjan lär nog ge hästen chansen och han tål att göra en hel del grovjobb.

3 Night Art har ett fint utgångsläge och gick väl okej senast i skymundan. Joviality var ensam på banan den gången och han kom aldrig riktigt in i matchen. Han skulle kunna blanda sig i segerstriden här ifall det blir lite körning mellan favoriterna.

Ranking: A: 8-1  B: 3-9   B/C: 4-6   C: 7-2-5

V86-6: Jägersro 2140 m autostart

3 Nugget Zon har sett riktigt bra ut på slutet och nu spänner man väl bågen till den här starten? Hästen är startsnabb och ser ut att kunna komma till ledningen. Han har kvicka konkurrenter både invändigt och utvändigt om sig. Uhrberg ligger lite lågt med 2 Stenson och där tror jag att man vill ha en ryggresa. Nugget Zon borde kunna hålla ut 4 och 5 från början. Stefan Persson körde hästen senast och var mycket nöjd med hur han kändes. Hästen avslutade strålande och har tävlat bra i ledningen tidigare. Kanske är han bäst över 1640 m men han går bra över 2140 m också. Kör i spets Stefan!

9 Glorius Rain vann enkelt senast efter att Flemming klippt benen på Lady Beluga i spetsstriden. Riktigt fult och man bör verkligen se över reglerna inom travet. Att det är tillåtet att köra på en konkurrent och sedan få behålla segern fattar jag ingenting utav. Jag ska dock inte klaga på domarna i Danmark för de hade dömt likadant här i Sverige. Jag är mer skeptiskt till reglementet som mer eller mindre tillåter regelbrott. Hästen såg i alla fall fin ut och går även bra bakifrån. Det finns flera startsnabba hästar på framspår och hon skulle kunna komma in i matchen trots sitt bakspår.

4 Thewinnertakeitall har ett bra läge men fick kvicka konkurrenter invändigt om sig. Han får nog svårt att ta sig till ledningen av egen kraft men har fin form för dagen. Han galopperade senast men gjorde en bra upphämtningen. Har stått för en del vassa prestationer och skulle kunna vinna med lite klaff

Ranking: A: 3-9   B: 4-5   B/C: 7-2-10   C: 6-8-1

V86-7: Bergsåker 1640 m autostart

5 Lino Band hade nog gärna velat haft spår invändigt om 4 B.B.S Avicii men känslan är väl att man kan ta sig förbi trots att man står sida vid sida. Hästen är rysligt startsnabb och spetsade från spår 8 näst senast. Nu när det är kort distans är det full laddning mot ledningen och man sätter på ett helstängt huvudlag med hål i, Kommer man till ledningen och är lika bra som näst senast kommer konkurrenterna få svårt att nå honom. Hästen trivs både över distansen och i ledningen. Tänkbar chansspik.

4 B.B.S Avicii är startsnabb men det borde bli tufft att svara ut 5 Lino Band. Skulle man lyckas ta sig till ledningen kör säkert Jenny i den positionen. Hästen gick riktigt bra senast och vinna kan vinna från olika positioner. Helst undviker man dödens men han ska räknas tidigt här.

11 Woodcutter skulle gynnas ifall det blev körning i början och det skulle mycket väl kunna gå undan här. Hästen avslutade väl bra senast men det är tufft att vinna bakifrån just nu. Hästen verkar vara i form och ma återgår till skor runt om. Hästen är van att tävla så och jag ser det inte som något större minus. Skulle kunna vinna trots bakspåret.

Ranking: A: 5   B: 4-11-10    B/C: 6-7-8-12    C: 9-2-1

V86-8: Jägersro 2640 m autostart

5 Isseymiyake Secret är en häst som jag gillar och som ska göra en spännande årsdebut. Vi har på slutet fått sett att flera fina hästar har varit lite ringrostiga och behövt lopp innan de kommer upp i normal nivå. Självklart kan han behöva loppet innan formen sitter där men rapporterna från stallet är goda. Hästen kan öppna bakom bilen men tar ingen ledning av egen kraft. Kanske kan man köra sig dit efter en bit och distansen anser jag inte vara något minus. Hästen har visat prov på fin styrka och kan vinna från olika positioner.

4 Value For Moni mötte bra motstånd senast i Danmark och gjorde en okej insats. Hon kom aldrig in i matchen och gynnas nu av att ha framspår. Hon kan öppna rätt hyggligt men jag tror kanske inte att man kör i tät. Stallet ser dock inte distansen som något minus och det är inte uteslutet att man kör i tät ifall man kommer dit. Ett givet bud vid gardering.

3 Flight to Paris gjorde en mycket bra prestation senast efter att ha dragit tåget tredjespår under slutrundan. Hon krigade hela vägen in i mål och gav ledaren en rejäl match. Nu fick man ett bra spår och hästen har bevisligen form. Möter såklart tuffare motstånd den här gången men hon är inte helt borta.

8 Parameter tillhör de bättre hästarna i loppet. Däremot är han inte startsnabb och spår 8 luktar problem. Han lär behöva backa sig sist från början och då kan det bli problem med positionerna. Han kommer säkert att avsluta bra men frågan är hur långt det räcker. Rankas ned som betrodd från spår 8.

Ranking: A: 5-4    B: 3-8-6   B/C: 2-12-7   C: 1-10-9-11

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [4200 rader] = 1050 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #2 Klack Vidar
team-skrallen
Spiken
  • V86-2:
    #2 Röde Orm
team-spiken
Draget
  • V86-8:
    #4 Value for Moni
team-draget
Gå med i vårt andelslag!