V86 tips Jägersro & Solvalla 10/4 jackpot 14 miljoner kr

Publicerades den 9 april 2024

Hej!

Favoriterna radade upp sig förra veckan, vilket såklart var lite tråkigt då jag hade bra spikar. Mellby Jinx och Mercedes Hall vann båda två enkelt från ledningen och vi får helt enkelt jobba vidare. Jackpot 14 miljoner kr den här veckan och ni som vill vara med i jakten på 8 rätt finner våra andelar här 👇

Gå med i vårt andelslag!

Omgången körs på Jägersro och Solvalla och ni finner som vanligt mina tankar här nedanför.

V86-1: Jägersro 2640 m autostart

7 Landmark River rankar jag först här även om det är spår 7. Han gör en spännande debut för Tomas Malmqvist och visade prov på kapacitet i sin föregående regi då hästen var hos Kenneth Haugstad. Jag tror inte att distansen är något större minus ifall han skulle kunna få gå med i ryggar. Han riskerar dock en liten dryg inledning från spår 7 men på kapacitet rankar jag honom först.

5 Backer T.R har fått tre lopp i kroppen nu och borde närma sig toppformen. Hästen avslutade bra senast efter en snäll resa och nu hänger man på den amerikanska sulkyn igen. Han trivs över längre distanser och kanske är han redo för ett litet mer offensivt upplägg. Öppet lopp och han känns given på min kupong.

1 Vicky Montoya fick spår 1 och det är väl det som talar mest emot henne. Hon har inte visat upp någon startsnabbhet bakom bilen och frågan är vart hon hamnar. Malte Handfast är dock en vass driver och det brukar ju kunna lösa sig för honom. Kunde han vinna med Honey Dun Girl efter det loppscenariot så kan han nog vinna det här loppet också. Självklart kommer han behöva en del tur men hästen är i form och har en vass avslutning. Trots läget vågar jag inte såga henne alltför mycket.

Ranking: A: 7-5    B: 1-2-12   B/C: 11-6-10   C: 9-4-8-3

V86-2: Solvalla 2140 m voltstart

7 Ironhide Sisu tog hand om ledningen i sin årsdebut och vann tillsynes rätt så enkelt. Nu möter han ett par tuffa konkurrenter men står också på springspår. Erik Adielsson känner hästen väl och de brukar kunna ta hand om ledningen i voltstart. Känslan är att de sitter i tät efter en bit och då kan de leda runt om. Det är en tänkbar spik för mig och han bör gått framåt lite med det senaste loppet.

1 Lion Brodde har inte startat i voltstart så många gånger och har öppnat lite trevande. Han flög förvisso till ledningen en gång från springspår med just Erik Adielsson i sulkyn. Mats E Djuse är skicklig och spår 1 passar nog hästen rätt så bra. Jag tror väl ändå inte att han kommer öppna tillräckligt fort för att kunna ta hand om spets här. Starten blir väldigt avgörande för hans del men formen sitter där. Tre raka segrar och självklart ska han ses med vinstchans.

5 Lexington Yoda var riktigt bra senast och formen verkar vara på gång. Nu fick han förvisso spår 5 i volten och det är långt ifrån optimalt. Det lär nog bli en lugn start och han gynnas av det lilla fältet. Borde kunna hamna vettigt på det vid felfri avgång och då ska han inte nonchaleras. Ska med på lappen vid gardering.

Ranking: A: 7    B: 1-5   B/C: 2-3-4   C: 8-6

V86-3: Jägersro 2140 m autostart

5 Kejsarinnan Sisu låter Fredrik Persson påställd med och man kommer vilja vara offensiv här. Man var offensiv även senast och var tvåa från dödens. Hon gjorde det jättebra men blev avslagen av en häst som kunde lifta med i rygg på ledaren hela vägen. Hon har nu fått två lopp i kroppen och bör gå framåt lite för varje start. Hon tål att göra en del grovjobb och är jätteintressant för mig i det här loppet.

4 Zipzeronada gjorde årsdebut senast och gjorde också sin bästa prestation hittills i sin karriär. Hon visade att hon tagit åt sig vinterträningen på ett mycket bra sätt och jag gillade verkligen intrycket över mål. Hon såg inte ut att vara tom och ska räknas på nytt här. Hon är ingen blixt från start men kan öppna hyggligt. Skulle hon nå ledningen efter en bit, blir hon nog inte enkel att slå. Flera ekipage som vill till ledningen men hon går bra i ryggar också.

1 Honey´s Angel kan öppna medel från början och blir nog över här från början. Det kryllar dock inte av startkanoner och kanske kan man få ryggledaren här. Hästen har avslutat klart bra i sina två senaste starter och kan bli farlig med en smygresa här. Det ska givetvis stämma på vägen med positioner men hon kan bli farlig.

Ranking: A: 5-4-1   B: 9-3-7   B/C: 2-11-6    C: 8-10-12

V86-4: Solvalla 2140 m voltstart

10 Kite Runner var jag besviken på senast och det Fredrik B Larsson sa direkt att hästen inte hade sin bästa dag. I efterhand kan man konstatera att han hade en halsinfektion och då är det svårt att prestera på topp. Han har fått återhämta sig efter det och har ingen toppform här. Tufft att plocka 20 m tillägg men jag är inne på att han kan göra det. Bör sitta rätt vettigt till och skulle kunna blåsa ned det här motståndet. Ska räknas på sin kapacitet.

6 Bravo Amy står ensam på springspår och det är såklart ett bra läge. Hon har haft springspår två gånger tidigare och öppnat helt okej. Hon får mer plats nu som ensam häst  på springspår och visade i årsdebuten att hon har utvecklats som häst under vintern. Man ska rycka bakskorna för första gången och det tror man kommer ge en fin effekt. Skulle kunna blåsa till spets och spåra runt om här.

1 Blinding Light har varit lite trevande i volt tidigare men nu har han också ett mycket bättre spår. Han har visat upp fin form annars och det finns en hel del kapacitet i hästen. Skulle han lyckas att hålla upp ledningen, kan han mycket väl leda runt om. Känslan är att han utvecklas hela tiden och ska ses med vinstchans. Det kanske blir svårt att svara ut 6 Bravo Amy men den ryggen kanske inte behöver vara fel att få.

Ranking: A: 10-6    B: 1-3   B/C: 4-2-9   C: 7-5-8-11

V86-5: Jägersro 1640 m autostart

9 All For Love är skrällen i loppet för mig. Hon har visat fin form på slutet och spurtade bra även senast. Har en bra startrygg och det kommer säkert att bli en del körning från start här. Skulle det bli högt tempo i loppet, är jag lite inne på att hon skulle kunna vara snabbast till slut. Positiva rapporter och hästen är som sagt i bra form.

2 Peak Of Glory är kvick bakom bilen och jag tror nog att man håller ut 5 Marla Boko från start. Hon kommer från en seger från just ledningen och sträckte på sig hel vägen. Kort distans verkar passa henne bra och hon kommer nog vara med i segerstriden här också. Plan a är att nog att leda runt om.

11 Esperanza S.S.G lyfter jag jag fram här som skräll också. Hon har varit för laddad bakom bilen och det har renderat i två galopper. Hon kan förvisso galoppera på nytt här men kanske håller hon sig lite lugnare bakom hästar. Form och fart tror jag det finns gott om men hon behöver hålla sig lugn. Till två procent kan jag ändå tycka att hon är spelvärd och speciellt eftersom det kan bli bra tempo i loppet.

Ranking: A: 9-2-11    B: 5-8-12    B/C: 3-1    C: 6-7-10

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

9 Mellby Legacy har jag som en spik i nuläget. Hon mötte en riktigt bra konkurrent senast och de bjöd på en härlig duell. Hon fick trava utvändigt om ledaren och avslutade sista varvet på en låg 1.12 tid. Hon utvecklas för varje start och är oöm för positioner. Det känns som att hon är huvudet högre än sina konkurrenter den här gången och Björn kan nog vara offensiv. Hon kan vinna från olika positioner och känslan är att man kan banka in spiken.

9 Kismet K är härdad mot tuffa konkurrenter och ska göra årsdebut nu. Hon lär behöva loppet innan formen sitter där men hon ska nog inte nonchaleras helt ändå. Bakom favoriten är loppet mer öppet och då skulle jag inte vilja spela utan Kismet K. Hästen tål att göra en del grovjobb men William Ekberg kanske inte kommer vara alltför offensiv nu i comebacken. Westholm säger att hon känns hetast av hans två hästar i det här loppet.

11 Mamba Forever stod för en stark prestation senast när hon vann trots en tung resa utvändigt om ledaren. Nu är motståndet tuffare och läget klart sämre. Man ska dock rycka alla skorna för första gången och det skulle kunna ge henne en växel till. Sofia Aronsson låter väldigt nöjd med sin häst och har en del förhoppningar på henne i framtiden. Borde närma sig toppformen.

Ranking: A: 9   B: 9-11-1   B/C: 3-4-2   C: 7-5-6-12-8

V86-7: Jägersro 2140 m voltstart

9 Amorcer Levallo jagar jag ofta men får sällan betalt. Nu rycker man ändå alla skorna och det känns intressant mot det här motståndet. Det ser inte ut att vara det tuffaste som han mött och Stefan Persson upp i sulkyn anser jag vara ett klart plus. Hästen gör sällan en dålig insats men har svårt att sätta nosen först. Kanske är det dags för seger med dessa ändringar och hästen är i bra form.

7 Steady Victory är stallkamrat till 9 Amorcer Levallo och kommer från en fin prestation. Loppet blev lite rörigt kört och Hanna brukar hålla sig kall och vann enkelt till slut. Hästen har öppnat rätt så bra tidigare från springspår och Kevin Oscarsson upp är inget minus. Skulle han komma till ledningen blir han förmodligen väldigt svår att slå. Det låter dock som att Håkan Persson vill se 6 Herman Hazelaar i ledningen och då kan uppgiften bli tuffare. Han tål att göra grovjobb och barfota runt om gav honom en fin kick senast.

11 Yuvaraj slog det kanske inga gnistor om senast i årsdebuten men han får klart godkänt. Han bör ha gått framåt med det loppet i kroppen och har en vass avslutning. Hittar Gustav de rätta ryggarna är han absolut en av flera som skulle kunna vinna det här loppet.

Ranking: A: 9-7-11   B: 6-13-2-3-12  B/C: 10-8-4-15   C: 14-5-1

V86-8: Solvalla 2140 m autostart

4 Felicia Zet är min förstahäst och en tänkbar spik. Hon är väldigt startsnabb och skulle kunna kanske kunna ta sig förbi 1 Decision Maker. Det är lite svårbedömt och jag har med mig det senaste loppet på näthinnan. Hon öppnade fort då men fick inte riktigt med sig aktionen i svängen och 5 Aurelia Express kunde ta sig förbi. Jag tycker inte att stilen var helt hundra men hon gjorde en väldigt bra prestation. Kanske behövde hon det loppet och jag håller henne som bästa hästen i fältet. Hon är inte beroende av ledningen och skulle kunna vinna från alla positioner. Daniel tror att hon ska vara förbättrad till den här starten och jag delar den känslan.

1 Decision Maker spikade jag senast och hon vann på ett bra sätt. Dock tror jag liksom många andra att Gocciadoro vinner det loppet ifall han bara kör lite tidigare. Hans häst Delicious Gar spurtade som en demon över upploppet och 1.03.3 sista 200 meterna. Decision Maker avslutade hon väldigt bra och sprang 1.06.4 sista 200 meterna. Jag tycker att hon håller samma fina form men att motståndet nu på slutet har varit hårdare. Skulle hon hålla ledningen och få bestämma på nytt, kan hon såklart rinna undan från ledningen igen. Hon är däremot sårbar ifall hon skull missa ledningen från start. För mycket spelad i nuläget (62%) men det lär sjunka.

2 Rosemary Tile ställs mot stenhårt motstånd den här gången men jag är faktiskt imponerad av henne. Senast satt hon längst bak och det såg mörkt ut men hon kom som ett skott över upploppet och flög verkligen fram. Hon har visat toppform på slutet och fick nu äntligen ett bra spår. Hon kan inte vara med i någon spetsstrid men skulle det bli jämn och hög fart, skulle hon kanske kunna skrälla till här. Jag tror inte att konkurrenterna springer ifrån henne men motståndet är tufft.

5 Aurelia Express är startsnabb och tog en längd på 4 Felicia Zet senast. Hon blev dock för pigg den gången och man byter från det helstängda huvudlaget till ett norskt den här gången. Jag tror att det bytet talar för Felicias Zets fördel i startrusningen och kanske tar Magnus en lugnare start. Distansen är inget plus ifall hon skulle bli för het igen.

Ranking: A: 4   B: 1-2   B/C: 5    C: 6-3-7

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-5:
    #9 All For Love
team-skrallen
Spiken
  • V86-6:
    #9 Mellby Legacy
team-spiken
Draget
  • V86-3:
    #5 Kejsarinnan Sisu
team-draget
Gå med i vårt andelslag!