V86 tips Solvalla & Bjerke 17/4

Publicerades den 16 april 2024

Hej!

Den här veckan förflyttar vi oss till Bjerke och Solvalla för att försöka lösa 8 rätt. Omgången innehåller ett par starka favoriter där vi bl.a. får se Don Fanucci Zet starta. Känslan är att man kommer få svälja ett par favoriter och att man får gardera bredare i övriga lopp.

Vill ni vara med i jakten på 8 rätt finner ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Bjerke 1609 m autostart

5 Lexus B.R ska göra årsdebut och fick en mycket passande uppgift här. Hästen är väldigt startsnabb och nu ska man testa honom i en amerikansk sulky för första gången. Han åkte på sin första plump senast men föll verkligen med flaggan i topp. Nu har hästen fått vinterträning i sig och visst är det en tänkbar spik. Kort distans är nog knappast något minus och känslan är att han leder det här loppet från start till mål.

9 Princess Philippa har säkert bättre form än favoriten. Form slår klass brukar man säga och kanske blir det så den här gången. Hon står dock med bakspår över 1609 m och det borde bli tufft att plocka ned favoriten. Hästen är i alla fall i form och tanken är att hon ska tävla barfota fram i den här starten, som jag tror är första gången i karriären. Den amerikanska sulkyn åker på igen nu när det är autostart. Hon vann knappt senast och gjorde ett bra lopp.

2 Fridi ska tävla barfota runt om för första gången och håller fin form. Kan öppna hyggligt bakom bilen men har kvicka konkurrenter utvändigt om sig.. Känslan är väl att man släpper till favoriten men taktiken bestämmer kusken. Hon gör sällan ett dåligt lopp och bör få en resa i den främre träffen.

Ranking: A: 5   B: 9-2   B/C: 4-11-1-12   C: 3-8-6-10-7

V86-2: Solvalla 1640 m autostart

4 Don Fanucci Zet var bortlottad i den senaste starten och jag gick emot och spikade Mellby Jinx. Örjan gjorde väl som väntat och backa sig sist i kön och gav hästen en snäll årsdebut. Nu kommer man säkert vara mer offensiv och ska man vara med i Elitloppet är det dags att börja. visa upp sig på banan. Redéns hästar har tävlat bättre på slutet och det känns som att hela stallet verkligen är på gång. Det är klart att Don Fanucci Zet startar med högst vinstchans i loppet och är en tänkbar spik. Men jag tycker ändå att han såg lite seg ut senast och han har startsnabba hästar utvändigt om sig. Han kan vinna det här från dödens och det är väl högst troligt att han gör det, ifall det behövs. Däremot vill jag se honom göra en riktigt bra prestation för att veta vart han står för dagen. Årsdebuten sa ingenting och det är ändå över ett år sedan han var riktigt bra på banan. Helt rätt favorit och loppet är säkert över ifall han når ledningen. Som storfavorit lutar jag ändå åt  en mindre gardering.

5 Night Brodde var riktigt fin senast på Halmstad och vann med halva upploppet. Han möter tuffare motstånd den här gången men ska nog kunna vara med och slåss om segern. Hästen trivs bäst över distansen och gör fina lopp i ledningen. Han fick tyvärr spår utvändigt om Don Fanucci Zet men kanske kan ta en längd på honom. Conrad kommer i alla fall att försöka och då kanske det kan bli match. Skulle han vara lite bättre den här gången, kan Don Fanucci Zet åtminstone få svettas lite.

2 Dats So Cool fick ett bra läge och hästen är startsnabb. Det kan bli tufft att svara ut kanonerna men en vettig position bör man få. Han gynnas kraftigt av att kunna tävla barfota runt om och kort distans nu ska bli spännande. Skulle det bli högt tempo kanske han kan fälla många med sin spurt.

6 Click Bait tycker jag inte har den där toppformen. Jag tycker att han öppnade sämre bakom bilen senast och vi får se ifall han kanske öppnar vassare den här gången. När han är som bäst flyger han till ledningen men 5 Night Brodde är kvick invändigt. Även 4 Don Fanucci Zet är startsnabb och det är ju inte alls omöjligt att Örjan håller ut konkurrenterna. Per lär väl åtminstone ge det ett försök från början men han fick det sämsta läget av de värsta konkurrenterna och rankas ned lite.

Ranking: A: 4   B: 5-2  B/C: 8-6   C: 3-1    D: 7

V86-3: Bjerke 2100 m autostart

3 Valle Ask står bra till i det här loppet och propositionen tycker jag är väldigt märklig. 3-15 åriga högst 925 000 kr intjänat men även 3-15 åriga som gått max 1.24.0 i de senaste 7 starterna. Det gör ju att Valle Ask kan starta som t.ex. tjänat drygt 2 miljoner kr. Känslan är att chans till skräll är rätt så låg även om de hästar som tjänat mest inte sprungit 1.24.0 eller bättre i de 7 senaste starterna. Valle Ask kan öppna hyggligt men det finns ett par startsnabba hästar med i loppet. Risken är väl att han kan få överta ledningen efter en bit och då leder han nog loppet länge.

9 Brenne Banker är van att möta tufft motstånd och senast mötte han absoluta eliten på V75. Han var kanske inte som bäst den dagen och stallet säger att man var lite besvikna efter det loppet. Han går ju ned kraftigt i klass den här gången och visst ska han räknas mycket tidigt. Han har tjänat mest pengar i loppet och står väldigt bra inne. Skulle kunna svepa det här fältet.

5 Ros Borken är skrällen i loppet som jag har lite förhoppningar på. Han är dock inte att lita på och har galopperat i två raka starter. Han är annars startsnabb och man låter lite uppåt från stallet. Barfota runt om fortsätter man med och den här hästen har mött tuffa konkurrenter i sin karriär. Hästen var kanske allra bäst i Tjomslands regi men kan springa fort nu också. Går man utanför de mest betrodda så är det honom jag fastnat för.

1 Fyri fick spår 1 och det kan häxa därifrån. Kapacitet och fart finns det gott om för det här loppet men han riskerar att bli fastlås eller få en sämre position. Rankas därför ned en aning.

Ranking: A: 3-9   B: 5-1   B/C: 10-8-2   C: 4-7-6

V86-4: Solvalla 2140 m autostart

6 Esteban Bar övertygade i sin debut för Björn Goop och stod för en mycket stark prestation. Hästen var knappast tom i mål och medeldistans känns inte som något minus. Nu fick man spår lite långt ut på vingen och kanske öppnar det för en drygare inledning första biten. Hästen tål att gör a grovjobb och nu ska man testa honom i en amerikansk sulky. Han kan nog vinna från olika positioner och man rycker även framskorna till den här starten. Westholm har chansen att köra i tät men kanske är han nöjd med den här ryggen. Jag tror att Björn kommer vara offensiv och det är ett tänkbart singelstreck.

2 Ready Star fick sträcka vapen senast mot 6 Esteban Bar men båda dessa gjorde ruskigt bra prestationer. De lämnade övriga konkurrenter med flera hundra meter och vi får se ifall Westholm får revansch den här gången. Hästen är startsnabb och lär ta hand om ledningen på nytt. Han fick öppna första 500 meterna senast på 1.09 och det kan såklart ha suttit lite i benen direkt i årsdebuten. Han krigade på starkt hela vägen in i mål och lär ha gått framåt med den genomköraren. Westholm kan nog säkert köra i tät men skulle Goop komma tidigt, kanske man väljer att ta den ryggen. Han bör få en bra position och ska räknas tidigt här.

3 Elin Avant kom till ledningen senast och kunde vinna åkandes. Hon var knappast trött eller tom i mål och ska räknas igen. Hon möter klart tuffare motstånd den här gången men hon är rätt så bra själv. Bra utgångsläge och hon ska med på en garderad kupong.

Ranking: A: 6   B: 2-3-10-5   B/C: 1-12-11-8   C: 9-4-7

V86-5: Bjerke 2100 m autostart

5 Bunny blir mitt förstastreck. Hon tar aldrig någon ledning här av egen kraft men kanske kan få hjälp utav 4 Le Rapid som är väldigt startsnabb. Skulle 4 Le Rapide flyga förbi 1 N.Y Moet kan nog 5 Bunny få överta ledningen och då blir hon nog väldigt svårslagen. Når man spets tror jag inte att hon förlorar men det är inget kassaskåpssäkert loppscenario. Skulle man hamna utvändigt om 1 N.Y Moet kan det bli en tuffare uppgift. Hon kunde inte plocka ned N.Y Moet ifjol när de möttes i det Norska Travderbyt för ston. Mycket har säkert hänt efter det och vi kan få en ny spännande duell.

10 So Superb är draget i loppet ifall favoriterna skulle köra för hårt emot varandra. Det finns på kartan att det skulle kunna bli en utdragen körning och då skulle övriga konkurrenter kunna komma in i loppet. So Superb tycker jag har en hög högsta nivå men hon har presterat lite ojämnt. Nu är hon också 10 år så det är kanske inte så konstigt men hon besitter fortsatt stort kunnande. Hon brukar möta tuffa konkurrenter och ska med på lappen här.

1 N.Y Moet kommer man säkert försöka leda runt om med. Hon var klart sämre senast på Åby och man var besvikna efter den starten. Man hoppas att hon ska vara vassare den här gången och man kör med skor runt om precis som i årsdebuten. Hästen är startsnabb och kan säkert hålla ut 5 Bunny från början. Frågan är ifall man kan svara ut 4 Le Rapide ifall man väljer att skicka den. Jag är mer tveksam till det men innerspåret på Bjerke är väldigt bra. Sunt garderingsstreck.

Ranking: A: 5-10   B: 1   B/C: 6-9-4   C: 3-8-2-7

V86-6: Solvalla 2140 m autostart

8 Ballerina Girl låg man lite lågt med senast i debuten för Andreas Lövdal. Hon fick dra tåget i tredjespår under slutrundan och vann till sist rätt så enkelt. Det är en riktigt bra häst helt enkelt och hon kan nog vara lite vassare till den här starten. Tar nog ingen ledning här men hon kan säkert vinna från olika positioner. Mer stark än snabb just nu är känslan.

12 Ochag Vera Boko galopperade tidigt bakom bilen senast och tappade en hel del position. Hon gick bra efter och Örjan körde rätt så snällt med henne. Nu har hon fått årsdebuten avklarad och lär vara vassare till den här starten. Tråkigt spår men hon besitter nog fart och kunnande för att vinna loppet vid en del klaff.

6 Charma gäller som spetsfavorit men hon är ingen favorit som jag vill gå på. Hon blev het senast i ledningen och låg på för mycket under vägen. Nu ska man testa barfota fram för första gången men distansen känns inte som något plus. Stallet säger att hon var sjuk vid den senaste starten och det kan ju höja hennes prestation en del. Jag tycker däremot att hon blir för hårt spelad och försöker att fälla henne.

Ranking: A: 8-12    B: 6-10-5-1-11  B/C: 4-9   C: 2-3-7

V86-7: Bjerke 2100 m autostart

5 Nelson Daytona kommer bli en av omgångens största favoriterna och det känns lite som att motståndarna har gett upp på förhand. Hästen är riktigt bra och har lottats till ett fint spår. Man siktar mot årgångsloppen där det Norska Travderbyt säkert är det största målet. Han slutade trea i Kriteriet förra året och det är en bra häst. Han vann enkelt i sin årsdebut och slog t.ex. då Alegrito enkelt trots en resa i dödens under slutrundan. Nedstruken till spår 4 och han kan öppna medel bakom bilen. Högst troligt blir han släppt till ledningen efter en bit men han kan vinna från olika positioner. En spik i nuläget.

7 Alegrito var chanslös att utmana favoriten senast och det borde bli svårt även den här gången. Man har kommit ned till spår 6 och man gör lite ändringar till den här starten. Man rycker alla skorna och hänger på en amerikansk sulky som han bara gått med en gång tidigare. Skulle favoriten ha en sämre dag är han en av flera som skulle kunna vinna loppet.

1 The One ska göra sin årsdebut och det är en fin häst. Att han ska rå på favoriten känns mindre troligt men loppet är väldigt öppet bakom 5 Nelson Daytona. The One kan öppna bakom bilen och kanske kan man få på favoriten här. 2 Hush kan röra på sig och det gäller att hålla ut den från början. The One går över alla distanser och jag tycker att han är vassast med en ryggresa. Ifall man garderar känns han given på lappen.

Ranking: A: 5   B: 7-1  B/C: 9-10    C: 2-8-6-4

V86-8: Solvalla 2640 m autostart

3 Cameron är min förstahäst i ett rätt så öppet lopp. Han var den enda som kunde hänga på Antognoni någorlunda senast och gjorde det mycket bra. Han möter enklare motstånd den här gången och lottades till ett bra spår. Han är ingen blixt ut bakom bilen och tar inte hand om någon ledningen initialt. Chansen finns dock att han får överta den efter en bit och från ledningen blir han inte enkel att slå. Distansen är inga problem och han är mitt förstastreck.

5 Bentley W.B har fortsatt inte vunnit lopp efter 19 starter men han är riktigt bra. Han kommer vinna lopp när som helst och har fått ett lopp i kroppen. Fredrik B Larsson säger att poletten inte riktigt har trillat ned och vi får se ifall det lossnar i år. Hästen trivs över distansen och han ska med på lappen.

10 Dats Tore galopperade senast i segerstriden och det var såklart surt. Han hade sämst blivit tvåa i mål och gått i mål på en fin tid. Formen är det inga fel på men hästen är inte helt att lita på. Man sätter på framskorna till den här starten och felfri kan han säkert dyka upp i segerstriden.

8 Jaques Mearas känns som en sårbar favorit. Han besitter stort kunnande men han lär trenda nedåt på strecken rejält. Dåligt spår och två raka galopper. Rankas ned.

Ranking: A: 3-5-10   B: 4-11-8  B/C: 1-2-7   C: 6-9-12

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [6912 rader] = 1728 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #5 Ros Borken
team-skrallen
Spiken
  • V86-1:
    #5 Lexus B.R
team-spiken
Draget
  • V86-5:
    #10 So Superb
team-draget
Gå med i vårt andelslag!