V86 tips Tingsryd 12/6

Publicerades den 10 juni 2024

Hej!

V86 tåget rullar vidare till Tingsryd. Vi får annorlunda lopp på denna mile bana som har Sverige längsta upplopp. Omgången känns väldigt öppen på förhand och det finns mängder av roliga speldrag. Känslan är att det kan bli hög utdelning och vi håller tummarna för det.

Vill ni vara med i jakten 8 rätt hittar ni våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

V86-1: Tingsryd 1609 m autostart

4 Mellby Korall har jag jagat nu på slutet och kanske är det dags för henne den här gången. Känslan är att milebana ska passa henne bra och hon har en stark avslutning att tillgå. Hon lär inte vara med i någon spetsstrid men Johan får försöka hitta en bra position. Hon mötte stenhårt motstånd senast och gick i mål med en del krafter sparade. Lär vara med i segerstriden här och nu har hon fått två lopp i kroppen.

11 Celiaz gick jättebra senast på Solvalla hon var helt enkelt bara bäst. Prestationen var mycket bra och hon gjorde det på ett starkt sätt ute i spåren. Nu fick hon sämsta spåret men upploppet är långt på Tingsryd. Skulle det bli tempo i loppet kommer hon avsluta bra på nytt och visade senast att formen sitter där.

6 Gaby Kyvsgård kan öppna hyggligt men fick kvicka konkurrenter invändigt om sig. Hästen är i form men det gick inte att ta något senast från rygg ledaren eftersom tempo i loppet hade varit väldigt lågt. Hon är vass på speed och med rätt resa fäller hon många till slut.

Ranking: A: 4-11   B: 6-9-3   B/C: 5-1-2  C: 7-8-10

V86-2: Tingsryd 2413 m autostart

3 Nasdaq Newport får väl ses som rätt favorit med högst vinstchans i loppet. Han kommer med tre raka segrar från ledningen och har visat upp fin startsnabbhet bakom bilen. Det mest troliga är att han sitter i tät efter en bit och då skulle han kunna leda runt om. Han möter däremot tuffare motstånd och jag lutar åt att gardera honom.

10 Ewangel är skrällen i loppet för mig. Han har gjort det jättebra i de här två starterna på svensk mark och nu planerar man att rycka framskorna för första gången. Intressant lättning i balansen och han skulle kunna bli tuff att stå emot ifall konkurrenterna kör lite hårt emot varandra. Räknas tidigt bakom favoriten.

5 Epicure D.E fick tyvärr spår utvändigt om favoriten och det ser ut att kunna bli en tuff resa den här gången. Han har vunnit från ledningen på slutet och sträcker på sig hela vägen in i mål. Han är anmäld med en amerikansk sulky för första gången och det är givetvis intressant. Skulle man slippa dödens är han inte helt borta i det här loppet och jag plockar med honom på min kupong.

Ranking: A: 3-10   B: 5-4-2-11   B/C: 9-12-7   C: 8-1-6

V86-3: Tingsryd 1609 m autostart

3 Queen of the Night är en häst som jag fattade tycke för tidigt. Jag var dock besviken på henne näst senast när hon förlorade från ledningen och gav sig väl enkelt. Aktionen stämde inte riktigt den dagen och hon visade senast att hon kan betydligt bättre. Nu fick man ett bra spår och Mattias Djuse låter väldigt nöjd med sin häst. Man vill till ledningen och det är väl inte otänkbart att man tar sig dit. 2 Stens Rebell är ju startsnabb men har kastat in handduken från ledningen två gånger i rad. Queen of the Night är annars vass i ryggar och ska ses med vettig vinstchans.

2 Stens Rebell har förlorat två gånger från ledningen på de tre senaste starterna och ger nog Johan en hel del huvudbry. Man hade förklaringar till förlusten för tre starter sedan på Åby men han vek ned sig nu även senast. Han gjorde däremot en bra prestation gången innan på Kalmar och kanske ska man inte köra honom i tät. Nu är det kort distans och det känns inte som något minus. Hästen är startsnabb och vi får se vilken taktik Johan väljer den här gången. Skulle man få rygg ledaren så kanske hästen kan prestera på topp för han besitter högre kapacitet än vad han har visat de två senaste gångerna från ledningen.

11 Vikings Saga vågar jag inte spela utan. Det här är ett riktigt bra sto och hon har mycket pengar kvar att tjäna ifall hon får vara frisk. Har varit struken inför en tilltänkt start då hon trampade sig i hagen. Hon ska ha gått ett riktigt bra banjobb inför den här starten och Jepson är het för dagen. Hästen tål att göra en del grovjobb och nu ska man lätta henne till barfota fram för första gången. Kanske behöver hon ett lopp i kroppen för att hitta toppformen men som lågt spelad är jag villig att betala för henne direkt.

Ranking: A: 3-2-11   B: 6-4-7-5   B/C: 12-8-1-9-10

V86-4: Tingsryd 2413 m autostart

5 Izola Silvåkra är ett sto som jag verkligen gillar och ofta varna för. Hon var fin i sin årsdebut och nu rycker man alla skorna som är ett stort plus. Hästen kan öppna fort ifall kusken vill och jag gissar att man laddar från början. Sedan om man vill köra i tät eller släppa ledningen vet jag inte men hon bör kunna få en fin resa i den främre träffen.

3 Farina har stort kunnande inom sig men verkar allt annat än enkel. Hon blandar bra prestationer med galopper och frågan är vad man kan förvänta sig den här starten. Svårbedömd på förhand men skulle hon sköta sig, är hon absolut tillräckligt bra för att kunna vinna det här loppet. Kapacitetsmässigt måste hon vara en av de bättre hästarna i loppet men hon behöver börja sköta sig. Till låg procent varnar jag ändå för henne trots stor galopprisk.

7 Pearl Kayz är tidig men ser ut att bli favorit och det finns spelvärde bakom henne. Hon var inte lika fin senast som hon var i starterna innan men det hade också gått lite långt mellan starterna. Nu är det lite mer tätare starter och det känns som ett plus. Känslan är också att hon trivs allra bäst i ledningen och det vore ett klart plus ifall man når den positionen. Hon har kvicka konkurrenter invändigt om sig men i nuläget ser det ut som att de flesta nog skulle kunna tänka ta hennes rygg. Distansen är lite längre och det behöver nog inte vara fel att släppa till den här. Från ledningen blir hon säkert svårslagen men helt givet är det inte att man kommer dit. Som favorit från spår 7 tycker jag att finns intressanta motbud emot henne.

Ranking: A: 5-3   B: 7-9-11-4   B/C: 1-8   C: 10-6-2-12

V86-5: Tingsryd 1609 m autostart

4 Enjoy the Moment har jag som en tänkbar spik i nuläget. Jämnt lopp på förhand som blev mer intressant när bästa hästen startar från sämsta spåret. Enjoy the Moment satt fast med alla krafter sparade i årsdebuten och senast hade Per Nordström koll på vad han hade i tömmarna. Han fick svar om ledningen men lade sig lugn utvändigt och fullständigt pulvriserade ledaren under slutrundan. Det fanns krafter sparade i mål och det här är en riktigt bra häst. Han är rätt så kvick ut men har 3 Devs Donator invändigt om sig. Han tål att göra grovjobb och han bör passa utmärkt på Tingsryds bana. Pass upp!

2 Cash Forever borde väl kanske ha vunnit senast när han kom tidigt till ledningen. Hästen är dock inte helt enkel och blir ofta lite het i loppen och han lade kanske bort en del krafter under loppets gång. Kort distans känns som ett plus och spår 2 bör passa honom hyggligt. Han har ju svårt att sköta sig och blir lätt stressad och det finns en stor galopprisk. Han är anmäld med både barfota runt om och amerikansk sulky båda för första gången. Per Henriksen brukar kunna ändra utrustning så vi håller utkik. Hästen besitter hög kapacitet och fina fartresurser men behöver lära sig att vara lugnare i loppet.

12 Emerald Island var grym under Elitloppshelgen och vi får se hur han har tagit det loppet. Han fick förvisso ett drömlopp i rygg på ledaren men rekordsänkte med flera flera sekunder. Nu fick han det sämsta utgångsläget men har en vass avslutning. Litet minus med skor runt om men visst skulle han kunna vinna det här loppet vid lite klaff.

Ranking: A: 4   B: 2-12-7   B/C: 1-3-6-11   C: 5-10-8-9

V86-6: Tingsryd 3218 m autostart

7 Pingis är min förstahäst och en tänkbar spik. Jag gillar den här hästen väldigt mycket och han var ju hur grym som helst näst senast på Charlottenlund. Han såg ut att gå mot en framskjuten placering även senast men snubblade till lite och galopperade. Hästen har galopperat ett par gånger tidigare men är inte speciellt osäker. Nu fick man spår lite långt ut men det är lång distans och Stefan har lite olika valmöjligheter. Konkurrenterna invändigt är inte de snabbaste och det är inte omöjligt att han kör från början för att nå en bra position. Hästen är stark och tål att göra en del grovjobb.

3 Cubalibre Jet hade jag lite som varning senast men läget var ju emot honom den gången. Han avslutade vasst och fick den här gången ett bättre spår. Hästen är medelsnabb ut och vi får se vilken position det blir. Lång distans känns inte som något problem men kanske är en ryggresa att föredra. Barfota fram är ett plus och hästen är i fin form.

1 Kaxig In vet jag inte riktigt vart han står för dagen. Han kommer med två raka galopper och det är ju oroväckande. Han trivs annars över längre distanser och kan ju öppna rätt så bra bakom bilen. Han kanske inte kan svara upp någon ledningen men bör kunna hitta ut i ett andra skede. Felfri blir han att räkna med men frågan är ifall han sköter sig den här gången.

Ranking: A: 7   B: 3-1-8   B/C: 4-2-9-12   C: 5-11-6-10

V86-7: Tingsryd 1609 m autostart

1 Emoji är startsnabb men kanske inte kan hålla upp någon ledning med så många startsnabba hästar utvändigt. Ryggledaren behöver väl knappast vara fel och hästen blev fyra i Sweden Cup. Med rätt resa ska han räknas tidigt och det skulle kunna lösa sig perfekt från innerspåret. Bra spår för att kunna få en fin resa längs sargen.

3 Point of Perfect fick vi inte se senast då det blev galopp direkt bakom bilen. Det var synd för det här är en fin häst. Nu fick han otroliga startkanoner utvändigt om sig och frågan är hur mycket Magnus vågar att ladda. Hästen kan öppna ruskigt fort men det finns såklart en galopprisk. Man ändrar till skor bak den här gången och felfri tror jag på en mycket bra prestation. En spännande häst att följa i framtiden.

7 Get A Wish fick ett dåligt spår men kanske kan gynnas ifall konkurrenterna kör hårt invändigt. Det finns flera startsnabba ekipage invändigt som nog gärna vill ta sig till ledningen. Hästen går bra även bakifrån och avslutade fort senast som tvåa bakom Extreme. Behöver tempo för att komma in i matchen men det skulle det kunna bli.

Ranking: A: 1-3   B: 7-6-10  B/C: 5-2-4   C: 9-8

V86-8: Tingsryd 1609 m autostart

2 Dany Capar fick se sig besegrad senast av stallkamraten men gjorde väl ett bra lopp i ledningen. Nu är det kort distans och det som ett klart plus. Hästen gillar att springa på i ledningen i ett jämnt högt tempo och han ser ut att bli svårslagen här. Han fick spår invändigt om de värsta konkurrenterna och plan a är nog att leda runt om. Tänkbar spik!

4 Mizai har fått ett bra spår och var grym senast. Jag var tveksam till att de skulle köra honom i spets över medeldistans men där hade jag ju helt fel. Hästen vann hur enkelt som helst från ledningen och man laddar säkert från början för att få en bra position. Man hade nog gärna fått ledningen eller rygg ledaren men det blir tufft att ta en längd på 3 Ture L.A. Risk att man får en tuffare löpning med kvicka konkurrenter invändigt men formen verkar vara på topp.

10 Draupner har visat toppform på slutet och senast avslutade han jättebra bakom en överlägsen It´s Peppertime. Tempot i loppet var förvisso alldeles för högt men han fick trava ute i spåren och runda många konkurrenter. Blir det högt tempo på nytt lär han spurta vasst och vi får se ifall det kan räcka hela vägen.

Ranking: A: 2   B: 4-10-8-5   B/C: 11-1-7   C: 6-12-3-9

/Kim

Spelförslag till V86
V86 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V86 - 8
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [7200 rader] = 1800 kr
Skrällen
  • V86-3:
    #11 Vikings Saga
team-skrallen
Spiken
  • V86-6:
    #7 Pingis
team-spiken
Draget
  • V86-4:
    #5 Izola Silvåkra
team-draget
Gå med i vårt andelslag!