Veckotipset – ET

Publicerades den 3 april 2024

Vi är inne i en fin period med träff på flera spelformer. Förra veckan varvades det vinster och igår, på en lite anonym Powerplay-runda, klämde vi dit 8 rätt för femsiffrig utdelning (13k) på Miljongängets 2 spikar.

Idag, mitt i veckan, är det full rulle i spelbutiken. Powerplay och Topptipset såklart men också veckorunda på Europatipset. En riktig Europa-lapp med matcher från hela 9 (!!!) olika länder. Snacka om mixad kupong!

Tittar vi spelmässigt gäller det att hantera några lite större favoriter som exempelvis Arsenal, City, PSG och Leverkusen. Här bakom lurar sedan en hel del jämna matcher där det gäller att hamna på rätt sida för att få vara med och dela på 13-rättspotten.

Som brukligt bygger vi här ett tidigt spelförslag med en ram på 1296 rader och som har sin grund i fem olika spikar. Ramen lämnas i vår heta butik in som andelsspel under namnet Miljongänget Lilla ET – 96kr/andelen. När ramen är byggd visar vi även storheten med att kunna reducera dina system. Reducering.se grymma reduceringsverktyg gör jobbet och vi guidar dig igenom.

Spikförslag 

Vi spikar av två av de större favoriterna på detta spelförslag. Arsenal hemma mot Luton ska såklart vara toppchans och även om de streckas därefter tvekar vi inte.

En god spik är även Leverkusen. Leverkusen stormar mot guldet i Bundesliga men denna kväll är det semifinal i tyska cupen som gäller där man möter topplaget från 2 Bundesliga – Fortuna Dusseldorf. Laget är med och slåss om uppflyttningsplatserna men här tror vi att det helt enkelt skiljer för mycket mellan lagen. Ett Leverkusen som har ligan i ett strypgrepp kan fokusera på att ta en fin dubbel i Tyskland.  Streckprocenten ser dessutom ut att hamna vettigt i förhållande till vinstchans.

Övriga tre spikar är inte lika stora favoriter. Twente spelas som en coinflip med ungefär 50% vinstchans. Streckas däromkring också och kan vara en fin medelväg. Fiorentina och turkiska Kayserispor är två lite lägre betrodda lag. Streckprocenten är på 30 resp. 40-strecket och lyckas vi komma rätt på dessa två hemmalag har vi sedan skaffat oss en utmärkt grund när vi ska fälla övriga favoriter med våra halv resp. helgarderingar.

Halvgarderingar

Fyra halvgarderingar används i ramen och de har samtliga olika karaktär. En offensiv vaskning där Porto utelämnas. Detta valet är det som enskilt ger oss störst värdeskapande på lappen. I nuläget är laget rätt rejält överstreckade på 65%+. Ett fall där och en bra start för att fixa vettig utdelning. En gubbgardering tas i det öppna Premier League-mötet mellan Brentford – Brighton. Krysset är det klart minst troliga tecknet i matchen och när streckprocenten trots det är nästan 30% vaskar vi.

Sista två halvorna är av defensivare art för att balansera upp systemet. Två underdogs med inte så attraktiv streckprocent utelämnas helt.

Systemet är nu på 1296 rader och går som ovan nämnts att köpa in sig i för 96kr/andelen.

Reduceringar

Med reduceringsverktyget via Reducering vill vi nu reducera ner vår systemram. Inlämningskostnaden kommer att sjunka och vi kan styra våra inlämnade rader mot ett utdelningsintervall vi gillar för omgången.

Själva systemramen i sig är redan ganska fint placerad i förhållande till potentiell utdelning och sannolikt utfall. Det finns dock vissa rader i de bägge ändarna vi önskar att kapa bort. Både lite för enkla utfall som inte kommer ge oss något värde, men även några utfall där vi riskerar att inte få tillräckligt med betalt för det svåra utfall som spelas på. Vi vill på detta spelförslag fokusera på utdelningar mellan 100-500.000

Röd reducering: Vi önskar fälla några av de fyra andra större favoriterna. Kravet blir minst 1, max 2. Då tål vi att jobba bort två och kanske även tre av dessa lag som med stor sannolikhet kommer att fungera som olika spikar hos folket ute i stugorna. Att samtliga fyra ska falla betalar vi inte för då detta utfall har ganska låg sannolikhet, samtidigt som om det slår in, finns lite för lite pengar i potten för att kunna ge oss betalt.

Gul reducering: I övriga fyra garderade matcher markeras det tecken vi ser bäst värde i. Kravet blir att minst 2 av dessa ska sitta.

Totalt är systemet reducerat med 61% och har gått från en kostnad på 1296 kronor till exakt 500 kr.

Systemet i sin helhet ses här – färdigt för inlämning

 

 

 

 

Skrällen
  • Vitoria de Guimaraes 1X
team-skrallen
Spiken
  • Arsenal
team-spiken
Draget
  • Fiorentina
team-draget
Andelsspel Europatipset