Europatipset

Publicerades den 4 april 2023

Efter förra veckans landskamper är det uppfriskande med klubblagfotboll på Europatipset igen. Att det dessutom är en runda fylld med toppmatcher från Europa gör inte saken sämre. Vi bjuds på bland annat Chelsea-Liverpool, El Clasico och Derby d’Italia. Fotbollsgodis!

Senast på Europatipset nosade vi på de stora pengarna. Med bara tre matcher kvar och en bit in i andra halvlek var Stora R-system ett av tre system i landet med 13 rätt. Utdelningen var då över 2 miljoner kronor. Tyvärr mäktade inte PSG med att plocka en poäng hemma mot Lyon och guldet blev till sand. Surt för oss men vi gläds samtidigt med våra kollegor på Reducering  som tog hem halva potten på 3,6 miljoner kronor.

Med samma reduceringsverktyg  ska vi bygga ett spelförslag. Gillar man systemet går det att köpa en andel på den matematiska ramen för 96 kr här

Spelförslag

Spikar

Det är en kupong som faller oss i smaken, såväl sportsligt som spelmässigt. Trots att det inte är jackpot finns det goda chanser att prispotten når respektabla nivåer. Däremot behöver vi spela mer defensivt än på exempelvis Stryktipset.

Fem spikar ska ut. Vi inleder att ta in storfavoriten Bayern Munchen (93%), trots högt streckvärde. Bayern sparkade nyligen Nagelsmann och fick bra effekt med Tuchel när Dortmund plockades ned relativt bekvämt. Hemma mot Freiburg är Bayern stora favoriter och att betala för något annat än en hemmaseger hade inneburit att vi behövt anpassa bygget alltför mycket. Det är vi inte intresserade av.

Ett annat lag som precis sparkat sin tränare är Leicester. Hemma mot Aston Villa hoppas och tror vi att det kan ge en positiv effekt. 29% på en hemmaseger kan vi inte blunda för. En offensiv men kalkylerad spik!

Brighton (60%), Raith (66%) och Leipzig (40%) blir övriga tre. De två förstnämnda bidrar med balans och lockande spelvärde, en bra kombination på poolspel. Leipzig ska vara numret större hemma mot Dortmund enligt vår mening och passar bra in i helheten. 

Garderingar

När vi blickar över kupongen är det enkelt att hitta överstreckade och kalla lag. Vi tänker använda halvgarderingarna offensivt till att “skjuta ned” motståndarna. Liverpool (42%), Juventus (50%) och Lyon (62%) har fått mycket kärlek av de tidiga pengarna. Vi ser goda skrällmöjligheter och väljer att kliva samtliga tre. Dessutom målar vi fulla penseldrag i matcher där andra spelare spikar frekvent. 

Reduceringar

En grundram på 1296 rader är satt men det finns mer arbete att utföra. Hos Reducering.se ska vi effektivisera och reducera bort desvagaste raderna. Detta görs via två färgreduceringar

Röd – Leeds, Bilbao och Manchester United kommer vara frekventa spikar bland motståndet. Vi har som bekant helgarderat samtliga men kommer ta en tuff mellanväg. Vi ställer in villkoret att exakt ett lag ska vinna. Det betyder att vi tar med oss en favoritseger och två skrällar in i mål.

Blå – Vi väljer att vikta systemet åt än mer spelvärde. Minst en av Inter eller West Ham behöver vinna. 

Spelförslag för 432 kr (67% reducerat)

Ett system som lutar sig mot spelvärde, balans och siktar på sexsiffriga utdelningar!

Skrällen
  • Inter
team-skrallen
Spiken
  • Bayern Munchen
team-spiken
Draget
  • Leicester
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget