Trippelträff av Oskar Block på Europatipset

Storslam på Europatipset för system via reducering.se!

Bordet var uppdukat med en mäktig jackpot på Europatipset i söndags, hela 6 miljoner. När krutröken hade lagt sig återstod bara sex system i landet med alla 13 rätt. Hälften av de vinnande systemen konstruerades och lämnades in via fantastiska reduceringsverktyget reducering.se. Totalt var det över 3,6 miljoner kronor utdelning på de vackra andelssystemen signerade stekheta duon Oskar Block (två system) och Daniel ”Striker” Domeij.

Vi på Dagens Bästa Spel skriver och pratar ofta om vikten att att analysera sina poolspelsbyggen, både innan och efter inlämning. Visst passar det fint att få analysera miljonvinnande systemen och granska hur spelläggarna fixade miljoner. Säkert kan både vi som skriver och ni som läser få med oss några tips som ökar chanserna till egna miljonvinster!

Vi börjar med att kika på systemet som Daniel ”Striker” Domeij har byggt:

Ramen

Färgglatt som ett påskris i april! Grundsten i bygget är omgångens största favorit, Hammarby, som är enda spiken på systemet. På ramen (innan reduceringar görs) ser vi även att några tecken är utelämnade, tre så kallade lyxkryss (halvgardering med favoriten + krysset, underdoggen utelämnas) på West Ham, Lazio och Atletico Madrid. Ramen är därmed relativt defensivt byggd även om det fångas upp en mängd svåra kombinationer tack vare de många helgarderingarna. Utmaningen när systemet ska byggas vidare är att skapa höjd och bli av med skräprader som spelas mot för låg utdelning.

Reduceringar

Sedan kikar vi på de fyra olika färgreduceringarna:

Gul färgreducering: Krav att minst två av fyra gula ska gå in. Real Sociedad, Mönchengladbach och Hoffenheim var tydliga värdetecken medan valet av Lazio i denna grupp troligen är för att styra systemet mot ett tecken som trendade nedåt kraftigt mot slutet, alltså tecken som inte fick så mycket kärlek av de sena/smarta pengarna.

Blå färgreducering: Tre favoriter som värdemässigt såg fina ut har här markerats och Striker har satt kravet att exakt en av dessa ska gå in. Alla dessa tre favoriter användes förmodligen flitigt som spikar på större system. Att köra ”exakt 1” är ett sätt att skapa en vass slalombana och få bort starka motståndare som kanske bara tål att ett av dessa tecken ryker.

Röd färgreducering: Fem favoriter i mellanfacket (40-60 %) är markerade, samtliga överstreckade (ja, även Werder Bremen var överstreckad vid spelstopp kl 15, droppade i odds senare). Villkor sätts att max två får vinna. Här skapar Striker höjd i sitt bygge och säkerställer minst att åtminstone tre av dessa favoriter faktiskt inte vinner. De sämsta skräpraderna som ger låg utdelning städas bort.

Grön färgreducering: Relativt stora favoriterna West Ham och PSG är markerade och kravet satt till att minst ett av lagen måste vinna. Ett sätt att hålla nere svårighetsgraden för hela systembygget.

Prognoser

Kollar vi vidare på totaloddsprognos och utdelningsprognos så ser vi att systemets tyngdpunkt är spelat mot utdelningar mellan 100 000 – 500 000 kr. Men att det finns utfall som kan betala både mer och mindre. Totaloddsen skvallrar även de om ett brett spann av rader, från 23 000 till 4 000 000 i odds. Då det var en stor pott att tävla om denna runda på Europatipset behöver det inte alls vara fel att betala för ett gäng tuffa rader med hög potential. Dock hade det varit fint att kapat bort lite fler av raderna med låga utdelningsprognoser. Men det kan vara svårt på stora systembyggen att vara så pass ”exakt”.

Slutsats

Överlag ett fint bygge av Striker som med lite mer tur faktiskt hade kunnat varit ensam vinnare. Med kvarten kvar och 0-0 i Atletico Madrid-Real Betis var hans system det enda i landet med 13 rätt och då värt en bit över 6 miljoner kronor!

Dags att kika på Oskar Blocks ena miljonsystem!

Ramen

Två spikar längst upp inleder kupongen. Newcastle & West Ham var båda attraktiva spikar då de låg vettigt till i streckprocent. På ramen görs även två halvgarderingar, två offensiva sådana där de överstreckade favoriterna Napoli och Köln utelämnas. En ganska vass start på bygget med två semituffa spikar och två offensiva halvgarderingar. Men många matcher är helgarderade och det finns fortfarande både för klena rader (ställda mot låga utdelningar) och galet tuffa rader (osannolika och högt totalodds som potten ej räcker till för att kunna belöna).

Reduceringar

Sedan kikar vi på de tre olika färgreduceringarna:

Gul färgreducering: Tre värdetecken är inringade och krav att minst ett av dessa ska gå in. Här vill Oskar säkerställa att han får med sig ett fint värdetecken i mål.

Röd färgreducering: De tre storfavoriterna Atletico, Hammarby och Paris är markerade och krav sätts till att minst två ska vinna. Ett reduceringsvillkor som kraftigt sänker svårighetsgraden på systembygget.

Grön färgreducering: Tre favoriter i mellanfacket är markerade och kravet är att minst en men max två ska/får vinna. Det är tre relativt korrekt streckade favoriter och Oskar viktar lite svagt i deras riktning. Viktigt ändå att ha kravet att minst en måste tappa poäng, annars blir systemet för defensivt i sin helhet i kombination med ovanstående röda villkor.

Prognoser

Kollar vi vidare på totaloddsprognos och utdelningsprognos så ser vi att även Oskar Block spelar sitt system fokuserat mot utdelningar mellan 100 000 – 500 000 kr. Det påminner mycket om utdelningsprognosen vi såg på Strikers bygge innan. Detta system som Oskar byggt är lite mer komprimerat men notera även att det är på färre rader (9576 rader vs 19 872). Totaloddsen på Oskars bygge rör sig mellan 21 000 – 1 400 000. Att hålla nere svårighetsgraden men ändå få med sig rader som kan betala högt är en bra målsättning som Oskar verkligen har lyckats med här!

Slutsats

Ett stabilt bygge av Oskar som får ut i stort sett max av vad som är möjligt, det vill säga att utfallen i de 13 matcherna blev helt klockrena för systemets skull. Hade Hammarby tappat poäng istället för Paris hade det kanske kunnat bli ännu bättre betalt men annars i stort sett maxklaff!

Oskar Block & Strikers andelssystem hittas alltid på reducering.se/#andelsspel. Reducering är sidan som både erbjuder Sveriges bästa reduceringsverktyg och vassa andelssystem!

Har du frågor kring systembyggen och vill lära dig att själva reducera och bygga system via reducering.se – hör av dig via sociala medier eller [email protected] så hjälper vi dig gärna att komma igång eller ge goda råd!