Europatipset & extrapengar på Hockeybomben

Publicerades den 13 oktober 2022

Torsdagar börjar mer och mer bli en riktig favoritdag! Svenska Spel väljer ofta att lägga ”veckoomgången” på Europatipset  på just denna dag och dessutom har de tagit för vana att krydda SHL-Bomben på torsdagar med 300 000 kr extrapengar! Hockeybomben är en favoritgren och så sent som i fredags satte vi 2 av 11 system i landet för ca 111 000 kr per system!

Som många säkert vet om så erbjuder numera reducering.se möjlighet att reducera på Bomben. Detta är något vi varmt kan rekommendera, framför allt på Hockeybomben. Att reducera bort resultat som riskerar att bli underbetalda fungerar precis på samma sätt som i övriga poolspel.  Att markera lämpliga nollor och 5+ med krav om minst/max av dessa tecken är kanon. Vi behöver något tecken i detta fack för att utdelningen ska ta fart men vi vill heller inte betala för riktigt osannolika utfall. Totaloddset på vissa kombinationer kan bli skyhögt på Hockeybomben, undvik att betala för dessa i allt för stor utsträckning. Testa verktyget!

Miljongängets ombud hos Svenska Spel är som vanligt laddat med andelar i olika prisklasser till dagens spelformer, ta en kik och se om något passar just dig.

Nu släpper vi Hockeybomben och tar klivet över till Europatipset!

Vårt spelförslag här på sidan grundar sig i ett 1296 raders-system (4 hel, 4 halv, 5 spik). Denna ram går det att köpa in sig i via andelsspelet Miljongängets Lilla ET (96kr/andel). Men här kommer vi  arbeta vidare med grundramen, trimma systemet på lämpligt sätt som passar för just Europatipset. Allt detta gör vi givetvis med reduceringsverktyget på reducering.se (gratis att använda).

Europa League & Europa Conference League är på menyn på kvällens Europatips. Vi ser direkt ett gäng favoriter på kupongen, det påminner en del om förra veckans runda. Då skrällde det på många håll och bara tre system i landet fixade 13 rätt. Det går att läsa mer om ett av dessa system här; Daniel fixade miljonvinst med hjälp av reducering.se

Blir det lika många skrällar ikväll är frågan?

Spika

Spikarna på spelförslaget blir Union Berlin, Real Sociedad, West Ham, Zalgiris och Hapoel Beer Sheva. De tre förstnämnda är stora favoriter och kommer säkerligen inte erbjuda något attraktivt spelvärde när vi stänger kl 21:00 ikväll, men de bildar en bra grund på ett bygge där vi måste välja var vi ska jaga skrällarna. Prispotten räcker inte till att jaga skräll överallt! Zalgiris och Hapoel är två betydligt tuffare spikar. Båda lagen spelas till odds strax över 2 ggr pengarna i skrivande stund, när de då streckas så pass snällt som 40-45 % av svenska folket kan vi snabbt hugga två värdespikar här, perfekt att mixa upp spikkombinationen med!

Halvgarderingar

Tre effektiva hårdrocksnävar (1-2) placeras ut i matcher där krysset ser ur att bli överstreckat. De oavgjorda resultaten här har relativt låg sannolikhet att gå in och inget att jaga aktivt. En del kan tycka att det ser skumt ut att placera 1-2 i så många matcher, lägg den tanken åt sidan och kika istället på värdet/sannolikheten i varje enskilt tecken. Den fjärde halvgarderingen blir en lite tuffare ”vaskning”, Monaco utelämnas på systemet. De är ett gäng procent överstreckade och har en tuff bortamatch i Turkiet mot Trabzonspor. Att inte betala för alla favoriter på kupongen är alltid bra att undvika på något sätt!

Reducering

På tal om att inte betala för alla favoriter så kommer dagens tuffa (och enda) reduceringsvillkor aktivt arbeta för att fälla exakt en storfavorit. Vi har på ramen helgarderat matcherna för Lazio och Nice. Två brutalt hårt streckade hemmalag. Oddsmässigt så står båda lagen i 1,43. Vi vill inte betala för att båda dessa ska vinna i kombination med våra ovan nämnda spikar. Men att försöka fälla båda skapar en hög svårighetsgrad. Genom att sätta upp villkoret ”minst 1, max 1 skapar vi den där balansen som alltid eftersträvas.

Hur stor är chansen att detta drag ska lyckas? Låt oss räkna på de möjliga scenarion som finns:

1. Att både Lazio och Nice vinner: 1,43 x 1,43 =2,04 i odds, dvs en bit under 50 % chans/risk att det sker.
2. Att ett av lagen vinner och det andra tappar poäng: = 1,43 x 3 (oddset på X2) = 4,29, dvs drygt 20 % samt att detta utfall kan bli på två sätt (Lazio vinner, Nice tappar poäng ELLER Nice vinner och Lazio tappar poäng) och därmed drygt 40 % chans att draget går in. 
3. Båda tappar poäng: 3 x 3 (X2 i båda matcherna) = 9,0 dvs drygt 10 % chans att det sker.

Vårt reduceringsvillkor enligt ovan är effektivt på fler sätt, det reducerar ner kostnaden från 1296 kr till 576 kr (56 % reduceringsgrad). Idag nöjer vi oss med detta villkor, systemet känns bra balanserat nu och att reducera bara för sakens skull är ingen idé att göra, viktigt att ha ett syfte med sina val!

Spelförslaget i sin helhet här! 

 

Lycka till ikväll, både på hockeyn och fotbollen! 🙂