Miljonvinst på Europatipset med Striker

Miljonvinst på Europatipset med reducerat andelssystem

En riktig storvinst bärgades igår av välkände Twitterprofilen Daniel “Striker” Domeij (Twitter: @domeijen). 1 425 320 kr blev den totala vinsten på andelssystemet byggt hos reducering.se som var på 14 360 rader och ett av endast tre system i landet som fixade alla rätt på den svåra Europatipset-rundan. Vi tog oss givetvis ett snack med spelläggaren, som faktiskt var nära att göra bort sig riktigt ordentligt i systembygget…

God morgon “Striker” och stort grattis till storvinsten igår! Hur är känslan så här några timmar efter att sista matchen rättades grönt?

Lika stort tack tillbaka! Känslan är såklart riktigt bra, faktiskt extra bra denna gång eftersom jag haft så många rejäla hugg den senaste tiden och rent allmänt haft mycket “stolpe ut” på poolspelen en längre tid. Visst, det small rejält sommaren -20 på ett system med några vänner, men jag tillhör ju de som öser på vecka ut och vecka in med rätt hög omsättning på andelsspel, så då krävs det ju att vinsterna ramlar in med jämna mellanrum för att hålla skeppet flytande och på rätt kurs.

Det var inte första gången du spelade hem miljoner på Europatipset, ensam vinnare häromåret också väl? Är Europatipset ditt favoritspel?

Mja, den vinsten du nog syftar på är ju den från sommaren -20 och det var faktiskt på Stryktipset och även då var det tre vinnare (och knappt 2.7 miljoner i utdelning på 13 rätt). Men jag gillar Europatipset mer, det stämmer, och det är också där flest 13:rättare spelats in. Har dock lagt ned lite mer tid på The Championship, som ju ofta dominerar på Stryktipset, det senaste året för att förhoppningsvis bli lite bättre. Att bli ensam vinnare – oavsett Stryktipset eller Europatipset – är fortsatt en målsättning!

Det var alltså ett system byggt via reduceringsverktyget Reducering.se. Berätta om dina tankar när du byggde systemet? Bestämde du dig tidigt för vilka spikar du skulle använda?

Redan när jag skrev inför-analysen, som för övrigt publiceras på Reducering.se inför varje runda, kände jag att det var en spännande kupong. Visst, det var väldigt många stora och halvstora favoriter och överhängande risk för låg utdelning, men samtidigt då också en jädra potential om man lyckas komma rätt på spikarna och eventuella smällar. Jag tänkte tidigt att det nog blir tre spikar för att sedan måla på rejält och försöka reducera smart. Fiorentina tidig, sedan växte de andra (Fenerbahce och Rennes) fram under sista timmen/halvtimmen då jag alltid lägger mest fokus på kupongen. Det fanns bättre spikar än framförallt Rennes sett till streckvärde, det visste jag, men det krävs ofta att man spelar lite “avigt” för att lyckas. 

Kupongvy av det vinnande systemet inne på Reducering.se

Systemet har reducerats ner med 76 % och du har använt många typer av reduceringar, brukar du bygga dina system så här?

Reduceringsgraden är ganska normal för hur jag brukar spela, den brukar ligga mellan 60 och 85% utan att ha en exakt siffra. Däremot reducerade jag lite annorlunda och använde fem olika “grupper” – de fyra färgerna + poäng. Oftast brukar 3-4 färger räcka när jag bygger, men eftersom det fanns så många halvstora/stora favoriter ville jag även reducera bort de riktigt låga utdelningarna.

Något drag eller reducering som du är speciellt nöjd med?

Hmm, komben att både Djurgården och Betis gärna fick vinna var trevlig. Det var oddsdrag på Gent som många rimligt nog tog rygg på (även jag var nära) och Roma var en uppenbart fin spik jämfört med oddsen. Jag satt dock med oddsspel på Betis +0.75 då jag helt enkelt inte höll med marknaden och kostade på mig att gardera och t.o.m. vikta mot X2. Helt ärligt något som jag inte var helt bekväm med direkt efter inlämning – jag hade gärna bytt med X2 på Slovan Bratislava, som jag också oddsspelat +0.75, och verkligen gillade på förhand. Med facit i hand hade det dock inte spelat någon roll.

På tal om inte helt bekväm, så bjuder jag även på denna story kring bygget… Jag hade svårt att pussla ihop det så att insatsen låg så nära maxet på 14 950 rader som möjligt. Man vill ju alltid optimera sitt system, men jag satt säkert i tio minuter och försökte vända och vrida för att komma rätt. Något man enkelt kan göra med 1X2-reduceringar och jag landade till slut på minst fyra och max åtta 1:or. Tiden tickade på och kl. 20:57 fick jag ge upp och köra på de 14 360 raderna som det blev. Senare under matchernas gång, med typ 30 minuter kvar och det började bli spännande så var det bara två ettor (Arsenal och Fenerbahce). Då testade jag ändra lite mer, till minst tre 1:or och då såg jag att det faktiskt hade gått – systemet hade då varit på 14 872 rader och i stort sett optimalt. Jag kan säga att det var oerhört skönt att se Freiburg glida undan till 2-0, vilket dels krävdes som färgreducering, men även alltså som 1X2-reducering då den bidrog till fyra hemmasegern… Hur jag mått om allt suttit, men att det bara blivit tre ettor vill jag inte ens tänka på. En stor slev kritik till mig själv där, sådana missar får man bara inte göra.

Har du några tips till den som själv vill testa att bygga system via Reducering.se?

Första tipset är ju först och främst att intala sig själv att (bra) reducerade system är det bästa i längden. Hur mycket man än gillar eller är mera van med oreducerade, s.k. matematiska system. Har man insett det, så gäller det att bli bekväm med verktyget så man vet hur det fungerar, helt enkelt testa lite i oskarpt läge. Slutligen tycker jag man kolla upp gamla system inne på sajten, som andra rutinerade användare byggt ihop, för att analysera i efterhand och på så sätt lära sig mer.

Spännande helg framför oss med läckra kuponger till Stryktipset och Europatipset, vad ser du mest fram mot?

Då måste jag ju säga Stryktipset där Reducering-SM pågår inne på reducering.se, i morgon avgörs omgång två av fem. Fotbollsresa värd 10 000 kr som förstapris i all ära, men jag ser ju nästan bara prestigen i tävlingen! Alla i teamet och hundratals andra deltar och det är ett mycket rolig upplägg där man aldrig riktigt är uträknad förrän sista omgången är i hamn. Jag lyckades få 10 rätt i första rundan och några kronor in till totalen – det ska jag försöka toppa i morgon! Lite kul att morsan fick 11 rätt, så henne måste jag ju också sätta på plats, haha.

Tack för att du tog dig tid, grattis igen och lycka till framöver med spelen!

Tack och detsamma!