GS75 tips Hagmyren 14/4

Publicerades den 13 april 2024

Hej!

Det blev ingen större utdelning på V75 igår men vi fick se en del fina prestationer. Idag vänder vi blickarna mot Hagmyren för en klurig GS75 omgång. Det svåra med GS75 är att radpriset är dubbelt så dyrt som på V75 och värdet brukar kunna dra iväg vid en-två skrällar.

Igår satte vi 7 rätt på fyra av våra system och ni hittar våra andelar via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Hagmyren 2140 m autostart

Jan-Olov Persson ställer ut hela sex hästar från sitt stall i det här loppet.

2 Tekno Jerven har visat upp fin startsnabbhet på slutet bakom bilen. Han har varit struken inför den här starten för en sårskada men enligt Jimmy Jonsson var det ingen stor grej. Han tar nog inte ledningen av egen kraft men det är inte otänkbart att han skulle kunna få överta ledningen i ett andra skede. Han går annars bra från alla positioner och jag landar i honom som förstahästen.

10 Järvsöodin tror jag är bästa chansen från stall Jan-Olov Persson. Han fick inte det bästa spåret men B.W Sture drog bricka 7 och 1 Bäcklös Uriel ligger man lågt med direkt i årsdebuten. Järvsöodin besitter hög kapacitet och jag tycker att det är bästa hästen i fältet. Han var inte som bäst senast och han har slagit dessa konkurrenter förut. Det behöver dock klaffa lite med positionerna men kapacitet vet vi finns.

7 B.W Sture är startsnabb men det bör bli svårt att komma till ledningen från spår 7. Det är dock inte omöjligt att han gör det ifall 2 Tekno Jerven skulle galoppera eller ta en lugn start. B.W Sture gjorde det riktigt bra senast och var inte långt ifrån att kunna nypa Tangen Bork sista biten. Han bör närma sig toppformen och känns som ett garderingsstreck.

Ranking: A: 2-10    B: 7-1-9   B/C: 5-3     C: 6-8-4

GS75-2: Hagmyren 2140 m autostart

Öppet lärlingslopp den stora favoriten inte är någon att hålla i handen.

2 Zorina C. har fått ett bra utgångsläge och det här är en fin häst. Hon tål att göra en del grovjobb och var inte alls långt ifrån att plocka ned favoriten från dödens näst senast. Hon är tyvärr inte helt att lita på och har galopperat en del. Går hon felfritt, så är hon tillräckligt bra för att kunna vinna det här loppet.

5 Gunvald Tartar var helt okej i sin årsdebut och har nu fått ett klart bättre läge. Han kan öppna hyggligt bakom bilen men det är en öppen spetsstrid med flera startsnabba ekipage. Senast testade man en amerikansk sulky för första gången och det blir samma till den här starten. Man ska även rycka alla skorna för första gången och han möter lite enklare motstånd den här gången.

4 Cherokee Face känns som en given favorit att försöka fälla. Han fick stryk senast av stallkamraten från ledningen och var inget extra i den starten. I loppet innan vann han knappt före 2 Zorina C. som startar i det här loppet och även då fick han trava i ledningen. Nu har han kvicka konkurrenter runt omkring sig och någon ledning är långt ifrån given. Det finns klart mer spännande hästar i loppet och han rankas ned en bit.

Ranking: A: 2-5   B: 3-8-1-4   B/C: 12-6-9-11    C: 10-8

GS75-3: Hagmyren 2640 m voltstart

3 Teknopys är väl kanske den mest kapabla hästen i fältet men hans aktion är inte den bästa. Han är väldigt svår att få felfri och det går såklart inte ifall man ska vinna travlopp. Nu ska man testa att rycka alla skorna och han har gått med den balansen en gång tidigare som renderade i en galopp. Han har galopperat sex gånger på de sju senaste starterna och det är givetvis inte hållbart. Han brukar dock kunna ställa sig efter galopp men det är ju ingen häst att hålla i handen.

1 Eldida är väldigt svårbedömd för dagen. Hon ska göra årsdebut nu och har inte startat på drygt ett halvår. Självklart kommer hon säkert behöva loppet men fick också ett intressant läge. Man kanske inte kan hålla någon ledningen men skulle man få ryggledaren eller tredje invändigt och lucka till slut, är jag inte främmande för att man skulle kunna vinna direkt. Värt att lyssna in senaste nytt här men sett till kapacitet tillhör hon utan tvekan de bästa hästarna i fältet. Härdad mot klart tuffare motstånd och till 2% känns hon helt klart värd att betala för.

12 G.G Qurre är intressant här som skräll. Det är ett lopp som är svårbedömt på förhand med hästar som har varit aningen ojämna och en del som kan galoppera när som helst. G.G Qurre brukar sköta sig och kommer från en fin andraplats bakom Blomsterprinsen. Han var chanslös att utmana den om segern men möter nu enklare motstånd. Tanken är att rycka alla skorna till den här starten och det vore första gången på drygt två år. En av flera som kan vinna i ett öppet lopp.

Ranking: A: 3-1-12    B: 4-7-10   B/C: 9-6-11   C: 5-2-8-13

GS75-4: Hagmyren 1640 m autostart

3 Mizai blir storfavorit men fick också klart bästa läget gentemot de värsta konkurrenterna. Han var bra senast men fick sträcka vapen mot Joe Dalton som var riktigt stark just den dagen. Nu möter han enklare motstånd och ser ut att komma till ledningen på nytt. Distansen är ett plus och det mesta talar för att han leder runt om. Spik!

5 Capital Gain C.C gör ofta jämna prestationer och han fick ett helt okej spår. Han har visat fin form en längre tid men att slå favoriten utvändigt borde bli tufft. Han kan säkert vara med och slåss om platserna bakom. Det är klart att han startar med viss vinstchans och den som jag anser vara värst emot favoriten.

8 Red Hot Roadster fick sämsta spåret men har visat form. Minus med skor runt om den här gången men han tillhör de bättre i loppet. Han möter enklare motstånd den här gången men att slå favoriten blir svårt. Han går bra i ryggar och skulle loppet bli kört till hans fördel, kanske han skulle kunna skrälla. Det behövs nog dock att favoriten har en sämre dag eller att 3 och 5 kör hårt mot varandra.

Ranking: A: 3   B: 5-8   B/C: 10    C: 6-4-2-1-9-7

GS75-5: Hagmyren 2140 m autostart

2 Frivoll Gorm garderade jag senast och det var ju helt fel. Han var klart mycket bättre än vad jag trodde och vann väldigt enkelt trots att han fick vandra först utvändigt hela vägen. Nu fick han ett perfekt spår och han tål att göra en hel del grovjobb. Han möter ett par tuffa konkurrenter men det känns som att han är under fin utveckling. Han är inte speciellt snabb från start och lär tappa en del positioner från början. Öystein Tjomsland lär köra offensivt igen och ja tror att han är starkast igen. Han har mött flera av de här konkurrenterna och förlorat tidigare. Men jag tror som sagt att han höjt sig rejält i år och tre raka segrar vittnar om det.

5 Re Alkapital vann direkt i årsdebuten och är kanske det värsta hotet mot stallkamraten. Jag tycker att hästarna är väldigt jämna sett till kapacitet men att den här fick spår lite längre ut på vingen. Han har hittills inte kunnat öppna speciellt fort bakom bilen och riskerar en del vingel medans favoriten sitter direkt i ett andraspår. Den här går annars bra i ryggar och lär vara med i segerstriden.

3 Haslehaugens Loke fick en tungresa direkt i årsdebuten men löste det och vann till slut. Prestationen var bra och han lär ha gått framåt med det loppet. Hästen tål att göra en hel del grovjobb och till den här starten sätter man på sommarskorna. Positiva träningsrapporter och hästen känns given vid gardering.

Ranking: A: 2   B: 5-3-4   B/C: 8-1   C: 6-9

GS75-6: Hagmyren 2140 m voltstart

12 Tarpon Springs rankar jag först här och jag är lite inne på att spika honom. Han står lite illa till med 20 m tillägg och bakspår men han möter enklare motstånd den här gången. Han har varit väldigt bra på slutet och skulle han få de rätta ryggarna, kan jag definitivt se honom spurta hem det här loppet. Däremot kommer det krävas en del klaff och risken finns att det blir för långt fram. Hästen är i alla fall i fin form och helt given på min kupong.

11 Coin Master har jag respekt för då jag tycker att det är en fin häst. Däremot står han med stängt spår på 20 m tillägg och det kan bli problematiskt i starten. Hästen är annars mer stark än snabb och tål att göra en del grovjobb. Han blev av med ledningen senast och var chanslös att hinna växla tempo när den sena luckan uppstod. Bör närma sig toppformen och han ska ses med vinstchans.

1 Oxeye Daisy gör en intressant start men är väldigt svårbedömd. Katja Melkko brukar ha hästarna i ordning direkt men den här har inte startat på drygt 6 månader. Hon har mött tuffa kullkamrater både på svensk och finsk mark. Hon slutade på en sjätteplats ifjol i det Finska Travkriteriet. Man siktar mot årgångsloppen i Finland i år och hon är inte speciellt hårt vässad inför den här starten. Bra läge annars och hon ska ändå räknas direkt på sin kapacitet.

Ranking: A: 12  B: 11-1-13-3   B/C: 10-14-7    C: 5-6-2-8-4-9

GS75-7: Hagmyren 2140 m autostart

4 Zätamustangen är min förstahäst. Startrusningen blir väldigt avgörande tror jag med flertalet startsnabba hästar. Jag håller honom som spetsfavorit och han trivs väldigt bra i ledningen. Han har varit ut på V75 flertalet gånger på slutet och möter nu enklare motstånd. Han gynnas av att kunna tävla barfota bak och min tanke är att han skulle kunna leda runt om.

5 Raya Maya var väldigt bra senast i årsdebuten och mötte tuffa konkurrenter då. Tyvärr fick hon spår utvändigt om flera av de värsta konkurrenterna och det kan såklart bli avgörande. Hon är annars kvick bakom bilen och bör kunnat gå framåt med förra loppet i kroppen. Skor bak till den här starten och det är kanske ett litet minus. Presterar hon på samma nivå som i årsdebuten, tror jag att hon dyker upp i segerstriden.

2 Across The World öppnade väldigt bra senast från spår 1 på Örebro men rullade över till galopp när spetsstriden var avgjord. Hästen är inte helt att lita på men besitter kapacitet och fart för det här loppet. Vi får se ifall Petter Lundberg vågar ladda för tät här eller ifall man tar en lugnare start. Hästen går från olika positioner och Petter har lite valmöjligheter. Felfri ska man inte nonchalera honom.

Ranking: A: 4-5    B: 2-9-11-3   B/C: 12-10    C: 1-6-7-8

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1260 rader] = 1260 kr
Skrällen
  • G75-2:
    #2 Zorina C.
team-skrallen
Spiken
  • G75-4:
    #3 Mizai
team-spiken
Draget
  • GS75-7:
    #5 Raya Maya
team-draget
Gå med i vårt andelslag!