GS75 tips Vaggeryd 28/4 jackpot 5.5 miljoner kr

Publicerades den 27 april 2024

Hej!

Idag är det GS75 på Vaggeryd och det brukar vara en fördel att vara med i den främre träffen. Förvisso gäller den regeln alla banor i Sverige den här årstiden när banorna är i fint skick. Jackpot 5.5 miljoner kr kryddar omgången lite extra och jag tycker att omgången ser aningen klurig ut. Vi har inga jättestora favoriter i nuläget och värdet brukar kunna sticka iväg ordentligt vid 1-2 skrällar.

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt finner ni våra andelar här.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Vaggeryd 2148 m autostart

5 Grant Hall var klart bättre än vad jag hade förväntat mig senast. Han har visat kapacitet men har också varit lite ojämn i sina prestationer. Årsdebuten senast var riktigt bra och hästen hade inte startat på drygt 11 månader inför den starten. Visst var han kanske lite tung i kroppen men han vann enkelt till slut. Han lär ha gått framåt med det loppet och nu är tanken att sätta på en amerikansk sulky för första gången. Hästen kan öppna hyggligt och känslan är väl att han kan bli släppt till tät efter en bit. En spik för mig just nu.

1 Sandokan är kanske bästa hästen i fältet för dagen men spår 1 var ju inte något plus för hans del. Han har börjat kunna öppna lite bättre bakom bilen men bör inte kunna hålla någon ledning. Risken är att han blir över från spår 1 och då kan det bli tufft att vinna. Han bör inte sitta fast då loppet enbart består av 8 stycken hästar men skulle värsta konkurrenten komma till ledningen kan han få en tungresa. Ska givetvis räknas tidigt i loppet.

2 Flirting Diamond ser man ut att gå lite all-in med till den här starten. Man har anmäld hästen med barfota runt om och med en amerikansk sulky för första gången. Han kan inte öppna jättefort första biten men gynnas av det lilla fältet. Borde få en bra position men ett litet frågetecken kring formen.

Ranking: A: 5   B: 1-2-4  B/C: 7-3-6   C: 8

GS75-2: Vaggeryd 1646 m voltstart

6 Chip Shop hade varit intressant att få till ledningen här. Det krävs dock att Hans Crebas prickar starten väldigt bra och det är jag inte helt säker på att han gör. Hästen har öppnat rätt så bra i volt tidigare men inte haft springspår tidigare. Ledningen är mycket värd över kort distans i dessa voltstartslopp. Ledningen på Vaggeryd är också extra bra då det är svårt att plocka något från kön. Bör i alla fall få en resa i den främre träffen.

5 Nyras Lars R ska väl vara favorit men det är ingen som jag vill gå full ut på. Han har visat sig vara kvick i voltstart men spår 5 kan vara lite lurigt. Inget plus att han ska tävla med skor runt om den här gången och distansen känns heller inte som något plus. Sett till kapacitet är han väl ändå bästa hästen i fältet men given att gardera då han säkert blir hårt betrodd. Spelvärde finns att hitta annanstans.

3 Bandit Frontline kanske kan vara ledaren i loppet. Han står med spår 3, vilket är ett rätt så bra spår ifall du har en snabb häst. Bandit Frontline har visat sig vara mycket startsnabb i volt och man vill gärna till ledningen. Når man den positionen kör man säkert där med tanke på förutsättningarna. Det kanske inte räcker till seger men skulle han få bestämma är det inte otänkbart att han leder runt om.

Ranking: A: 6-5-3   B: 4-13-11   B/C: 1-10-7    C: 15-2-8-9-14-12

GS75-3: Vaggeryd 2148 m autostart

2 Autumn Shine L.A är startsnabb och man siktar säkert på att leda det här loppet runt om. Han har gjort det helt okej utan att imponera kanske på slutet. Jag landar väl i att han har högst vinstchans i loppet men det finns flera motbud som jag är villig att betala för.

4 Victory Apollo verkar besitta en hel del kunnande men verkar kanske inte vara helt enkel. Senast öppnade han väldigt bra från spår 8 och han har visat sig öppna fort bakom bilen. Nu fick han ett bra spår men hade också tre raka galopper inför den senaste starten. Han bör få svårt att plocka en längd på favoriten men kanske kan man krypa ned i rygg på den. Det vore ju intressant ifall Stefan kunde snuva favoriten på spets och helt omöjligt är det kanske inte.

3 Nevio Boko var inget extra senast i sin årsdebut men bör väl vara förbättrad till den här starten. Han kan inte vara med i någon spetsstrid men det finns ett par startsnabba hästar som kanske kan sätta färg på loppet. Han har gjort det helt okej tidigare och bör ju absolut kunna vara med i segerstriden här. Ett givet garderingsstreck.

Ranking: A: 2-4   B: 3-1-9-8   B/C: 5-7-6   C: 10-11

GS75-4: Vaggeryd 2148 m voltstart

6 Mr Shyguy är min solklara förstahäst i det här loppet och en tänkbar spik. Lite frågetecken kring formen och därför vill jag gärna lyssna in senaste nytt innan jag bestämmer mig helt. Uppgiften ser annars passande ut med ensamt springspår och en kusk som inte ogillar ledningen. Hästen var riktigt bra i ett par starter i fjol och framför allt i just ledningen. Däremot var han klart sämre i de två senaste starterna och har varit struken inför en tilltänkt start. Det finns frågetecken men han skulle absolut kunna leda runt om.

13 Rocket Snapper känns tidig i det här loppet. Har springspår på 20 m tillägg och gynnas av att hästen invändigt har blivit struken. Nu blir det skor runt om men den hästen har bra med skor tidigare. Brukar ofta dyka upp i segerstriden och han ska räknas på nytt här.

1 Nolby Palema fick ett bra läge och även om man inte kan hålla spets kan man säkert få en fin resa på innerspåret. Skulle man hålla upp ledningen testar man säkert i den positionen och hästen har visat form. Hon är dock fortsatt segerlös efter 15 starter men är tillräckligt bra för att kunna vinna det här loppet. Skor bak till denna start men också ryckhuva för första gången!

7 Brain Game ser ut att bli favorit och en som jag vill gardera. Jag tycker att han gör sina bästa lopp i den främre träffen och nu lär han få tävla bakifrån. Man lär väl hitta ut i ett andraspår men han känns inte jättehet för mig den här gången. Ska räknas på sin kapacitet.

Ranking: A: 6    B: 13-1-7-10   B/C: 4-3-9-5   C: 11-14-15-2

GS75-5: Vaggeryd 2650 m autostart

2 Kendrick K.W ska göra årsdebut och det här loppet är väldigt klurigt på förhand. Årsdebut för flera hästar och på det en väldigt öppen spetsstrid. Den långa distansen ser jag bara som ett plus för Kendrick K.W och han har fördelen att ha spår invändigt om de två värsta konkurrenterna. Han är ingen blixt från början men kan öppna klart bra. Han vore gynnad av att komma till ledningen men dit är säkert fler som vill.

3 Sterbik inledde sin karriär väldigt lovande hos Daniel Redén med tre raka segrar men sedan har det gått tyngre. Nu ska han debutera i Robert Berghs regi men frågan är hur hästen kommer att prestera. Lång distans är inget minus men frågetecken kring formen. Stort kunnande och vi hoppas att det lossnar för den här hästen.

7 El Emperador har fått två lopp i kroppen och har fördelen av att vara igång kontra de två värsta konkurrenterna som ska göra årsdebut. Nackdelen är att han fick spår 7 och även fast han är startsnabb kan det bli tufft att ta sig förbi invändiga ekipage. Han går bäst i ledningen och är mer stark än snabb. Form slår klass kanske stämmer den här gången?

Ranking: A: 2-3   B: 7-1-9   B/C: 6-4    C: 10-11-5-12-8

GS75-6: Vaggeryd 2148 m autostart

7 Hardcore D.K har jag som omgången bästa spik just nu. Jag tror att man är på rätt väg med den här och nu känns det som att motståndet är klart enklare på papperet. Värsta konkurrenten 4 Qillerbee fick förvisso spår invändigt men den hästen är inte speciellt snabb bakom bilen. Jag tror att Peter kör framåt direkt bakom Hardcore D.K och kommer förbi Lövgren. Jag är lite inne på att han kan vinna det här loppet från dödens ifall det krävs. Självklart vore det ett plus ifall han blev släppt till ledningen men jag tror nog att hästen är redo att göra en hel del grovjobb. Motståndet tycker jag inte skrämmer och jag bankar in spiken.

4 Qillerbee har ett vettigt läge och Lövgren får försöka hitta en bra position. Hästen besitter ju en riktigt stark spurt och har bevisligen fin form. Lövgren säger att han blev störd till galopp senast och att man ska dra ett streck över den prestationen. Skulle han få en fin resa, kan han mycket väl spurta hem det här loppet.

9 M.T Tomorrows Hope har varit ute mot tuffa konkurrenter på slutet och möter klart enklare motstånd den här gången. Dessvärre fick man bakspår och frågan är vart man hamnar från start. Han fick dock en vettig startrygg och Anders Svanstedt låter mycket nöjd med sin häst. Ska med på kupongen vid gardering.

Ranking: A: 7   B: 4-9    B/C: 3-2-1-12    C: 6-5-10-8

GS75-7: Vaggeryd 2148 m autostart

2 Holly D.K ska väl vara favorit med tanke på läget och kapacitet. Hon är en tänkbar spik för mig och hon kommer från en riktigt fin prestation. Hon satt sist i andraspår och fick kliva runt konkurrenterna i fjärdespår. Hon kunde inte rå på ledaren men insatsen var mycket bra. Hon möter ett liknande gäng och skulle hon få en bättre resa, blir hon nog tuff att stå emot.

1 Proud Mary fick spår 1 nu för första gången bakom bilen och det är ett litet frågetecken. Det är lite speciellt och innerspåret på Vaggeryd tror jag inte är fördelaktigt. Hon har dock visat sig vara snabb bakom bilen med spår lite längre ut och det är väl inte omöjligt att Kaj Widell löser starten även från spår 1. Hästen är i fin form och kommer med positiva rapporter. Lyckas man hålla ledningen kör man säkert där, annars kanske man kan få en fin resa på innerspåret.

11 Wingait Birgitta var trea senast bakom Holly D.K och gjorde även hon en fin prestation. Hon kunde inte hänga på Holly D.K och fick nu ett klart sämre läge. Skulle däremot favoriten falla, tycker jag att loppet är vidöppet. Formen finns där men det är klart att hon behöver tempo och den tur på vägen.

Ranking: A: 2   B: 1-11-8-6   B/C: 9-10-3   C: 5-12-4-7

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1350 rader] = 1350 kr
Skrällen
  • G75-3:
    #4 Victory Apollo
team-skrallen
Spiken
  • G75-6:
    #7 Hardcore D.K
team-spiken
Draget
  • GS75-2:
    #6 Chip Shop
team-draget
Gå med i vårt andelslag!