Jacke på Europatipset – 3 miljoner!

Publicerades den 29 november 2023

Den magiska spelveckan hos Svenska Spel fortsätter – ikväll är det Europatipset med 3 miljoner kronor i jackpot. Kupongen består av mängder med fotbollsgodis från såväl Champions League och Championship, det här blir något att sätta tänderna i.

Hösten är en intensiv period för poolspel vilket inte minst illustreras denna vecka. Förutom dagens jackpot på Europatipset och extrapengarna som har varit i måndags / tisdags har vi 300 000 kr extra på Bomben imorgon och 250 000 kr extra på fredagens Powerplay. Det är svårt att inte uppskatta dessa speltider trots att mörkret och kylan blir mer allt mer påtaglig. 

Åter till Europatipset. I sedvanlig ordning är kupongen favoritbetonad på Europatipset men det kommer finnas lägen till skrällchanser på många håll. Det är egentligen bara Bayern Munchen som bär ett rejält favoritskap (80%). Med hjälp av reducering.se ska ett spelförslag till Europatipset tas fram. Strategin för dagen känns klar, vi behöver ha med oss ett par skrällar in i mål för att det inte ska bli en ny jacke på söndag. 

Spelförslag Europatipset

Dagens system har en ram på 1296 rader, vill man ha en andel i grundramen går det att köpa här för 96 kr per andel. 

När vi letar spikar söker vi främst lag med lockande spelvärde. Faktum är att det är ganska lätt att bygga idag och det finns mängder med goda alternativ.

Våra fem spikar hamnar på följande lag:

  1. Bayern München (86%) – Dagens största favorit och vi har svårt att tro att Köpenhamn ska kunna hota på Allianz Arena, även om Bayern redan är klara gruppsegrare. Håll dock koll på lineups, roterar de “för mycket” kan bortasidan bli intressant. 
  2. Ipswich (64%) – den charmiga nykomlingen har haft lite grus i maskineriet senaste tiden men hemma mot Milwall tror vi att de studsar tillbaka igen. Ipswich är bra och till 64% tycker vi att det är en kanonspik.
  3. Leeds (75%) – i princip korrekt streckad hemma mot Swansea. Jämför vi Leeds lag i liknande fack som Leicester, Sunderland eller Arsenal så har de betydligt bättre spelvärde. 
  4. Blackburn (54%) – Jon Dahl Thomassons mannar har inte riktigt fått till det i år men senaste har varit en förbättring för Blackburn. Hemma mot Birmingham ska man vara numret större
  5. Mallorca (46%) – vår mest offensiva spik plockas i match 13. Mallorca har bara vunnit en enda match i år men gör samtidigt att många inte kommer våga spika laget. Vi litar på oddsmarknaden och då är 46% en rimlig värdering!

Garderingar / Reduceringar

Våra fyra helgarderingar placeras ut med ett offensivt syfte. Lag som Arsenal, Real Sociedad, Leicester och Sunderland ratas som spikalternativ och istället blir det fulla penseldrag, här behöver vi ha med oss ett par skrällar vilket knappast känns som en omöjlighet. 

Halvorna hamnar på Napoli och Benfica-sidan. Real Madrid är klara för slutspel medan Napoli är en seger ifrån att klara samma bedrift. 59% på ett Real Madrid med stor rotationsrisk är helt enkelt för högt i vår mening. Detsamma gäller Benfica, av någon konstig anledning streckas Inter till hisnande 45% trots att Benfica är oddsmässiga favoriter. Att Inter plockas bort från grundramen känns lika givet som ett enkelt val. 

Avslutningsvis ratas två oavgjorda resultat och vår grundram är därmed satt. Problemet just nu är att vi fortfarande är med och delar på kakan när alltför många favoriter vinner, det ska åtgärdas hos reducering.se.

Röd färgreducering – I våra helgaddade matcher ringas fyra favoriterna in, minst en men max två av dessa får vinna. Det innebär helt enkelt att vi behöver 1-2 poängtapp i dessa matcher. Tufft men nödvändigt.

Gul färgreducerng – Fyra sidor som vi gillar lite extra markeras, minst två måste gå i mål för att vi ska ha chansen på 13 rätt.

Spelförslag för 616 kr (52% reducerat)

Skrällen
  • Sheffield W
team-skrallen
Spiken
  • Leeds
team-spiken
Draget
  • Benfica
team-draget
Spela Europatipset med Miljongänget - 3mkr jackpot