Jackpot på Europatipset – 3,5 miljoner!

Publicerades den 16 april 2024

Det blev svårt på Europatipset i söndags – på tok för svårt till och med. Knappar man in oddskombinationen hos Svenska Spel skulle den ge runt 7,5 miljoner kronor för den rätta raden. När det då endast var 2,4 miljoner i 13-rättspotten är det föga förvånande att ingen i Sverige fixade 13 rätt. Tråkig känsla i söndags men idag får vi skörda – 3,5 miljoner kronor i jackpot tack vare det svåra utfallet!

En trevlig kupong i vårt tycke – det blandas returmöten i Champions League med Championship och charmiga League One & Two Det senare är inne på slutspurten med några få matcher kvar innan tabellen ska summeras. När det är omgångar med jackpot så vill vi att det ska omsättas lite pengar – då går återbetalningsprocenten upp och vi får spela om en större del av kakan. Även om det är just Champions League så är det ett hyfsat troligt scenario att omsättningen stannar under 10 miljoner – folk brukar rata midweek-omgångar på Europatipset.

Som vanligt ska ett spelförslag till Europatipset jobbas fram. Idag kommer vi bland annat ta ställning i de två mest uppsnackade matcherna på kupongen. Till vår hjälp har vi i vanlig ordning Sveriges bästa reduceringsverktyg – reducering.se

Köp en andel till Europatipset

Spelförslag Europatipset 16 april

När vi sonderar terrängen märker vi snabbt att det är ett klassiskt Europatips. Favoriterna är mestadels överstreckade och vi kommer behöva leva med att ta in några i båten. Två sådana tecken blir Southampton (81%) och Peterborough (79%). Det förstnämnda jagar en direktplats till Premier League – med tanke på hur lagen ovanför presterar just nu så lever den drömmen i allra högsta grad. Peterborough har egentligen inget att spela för utan är redan kvalificerad för playoff men vi litar på oddsmarknaden som värderar upp Peterborough relativt högt. Båda lagen spikas!

I Champions League hittar vi de mest spelvärda spikarna – ettan i respektive match. Barcelona vann bortamötet med PSG och det räcker egentligen med oavgjort för att ta sig vidare – vi tror dock att Barcelona vinner matchen och tar sig vidare till semifinal. Nuvarande streck på 45% ser kanonfin ut!

Dortmund hade mycket boll i första mötet mot Atletico Madrid men var undertaliga när det kom till målchanser. Matchen slutade 2-1 till Atletico och allting är öppet inför returmötet på Signal Iduna Park. Bortamålsregeln finns inte längre i Europaspel och vi tror att de gulsvarta kommer att gå ut med full kraft. Ettan streckas korrekt (44%) i skrivande stund – det blir spik nummer 4!

Sista spiken på ramen hittas i match 10 – på Port Vale (39%) hemma mot Wycombe. Hemmalaget behöver en seger för att ta sig upp ovanför nedflyttningstrecket medan Wycombe befinner sig i ingenmansland. Spiken passar perfekt in som komplement till övriga – bidrar med såväl som okej spelvärde!

Garderingar / reduceringar

Med så pass många överstreckade lag i mittenfacket så vill vi vara offensiva. Vi har fyra halvgaddar att placera ut – tre av dessa används till att vaska ett överstreckat gäng. Oxford (59%), Crawley (43%) och Colchester (42%) kastas i soptunnan. Det ger vårt bygge höjd och potential. trots att dragen på något sätt är extremt offensiva. Som komplement tar krysset bort mellan Burton- Cheltenham, ett 5% överstreckat kryss är inget vi vill betala för.

Kvar har vi då fyra helgarderingar som sätts ut med ett offensivt syfte – här fångar vi upp en hel del skrällar. För att balansera upp bygget effektivisera tar vi fram verktygslådan hos reducering.se – två färgreducerungar används:

Röd – när vi spikar upp både Southampton och Peterborough vill vi försöka fälla minst en av de andra favoriterna. Bolton, Portsmouth och Stockport ringas in – max två får vinna (helst ingen)!

Gul – det är oftast bäst värde skrällen tar sig hela vägen – vi ringar in fem attraktiva lag – minst två behöver vinna!

Bygget är klart! Trots en rimlig totaloddsprognos från 30 000 – 1,1 miljoner så vittnar utdelningsprognosen (35% över 1 miljon) om att vi har många värdekombinationer i systemet. Går vi i mål kan det bli en saftig utdelning!  Se spelförslaget nedan

Spelförslag för 962 kr (26% reducerat)

Skrällen
  • Lincoln
team-skrallen
Spiken
  • Dortmund
team-spiken
Draget
  • Port Vale
team-draget
Europatipset medcd 3,5 miljoner JP - köp en andel