Jackpot på Europatipset

Publicerades den 24 mars 2024

Det blir en övermäktig uppgift för alla som spelade på Stryktipset igår – ingen vinnare i hela landet innebär jackpot nästa helg. Vi nådde 12 rätt som bäst i ombudet på U 7-3-3 för närmare 89 000 kr – spiken på Stevenage svek. Surt men det är ny chans på 13 rätt idag när det är 2,5 miljoner jackpot på Europatipset!

Om det var svårt att få ihop en 13-rätters igår så hade nog Svenska Spel ännu tuffare att få ihop dagens lapp på Europatipset. Lösningen blev Svenska Cupen för damer, La Liga 2 och morgondagens landskamper. Det kommer säkert få många att avstå från att spela vilket vi tycker om – när det är jackpot har vi gärna så få spelare som möjligt att spela mot. 

Gårdagens spelförslag på Stryktipset hade lite småhugg på en fin tolva men fick, efter att Frankrike föll i kvällsmatchen, nöja sig med 11 rätt och 6 504 kr i vinst – inte fy skam det heller. Idag ska vi göra ett nytt försök hos reducering.se och förhoppningsvis ta oss hela vägen fram!

Spelförslag Europatipset

Det är en tuff kupong med få gömställen – konstigt nog ser storfavoriterna ändå ok ut streckmässigt. Både Hammarby (88%) och Serbien (81%) har överkomligt streckvärde om vi jämför med övriga kupongen. Vi väljer att spika båda två och istället ta tuffa avstamp i andra matcher. 

Det var inte länge sedan det var derby i Svenska Cupen mellan Djurgården och AIK på herrsidan – då vann Djurgården på straffar. Nu får vi en repris fast på damsidan och även här favoriserar vi Djurgården. Ettan till 52% tycker vi till och med är mycket fin!

När vi väljer att spika de två största favoriterna på kupongen så ger vi oss utrymme att vara offensiva på annat håll. Det blir två tuffa spikar på i La Liga 2 – Levante (34%) och Mirandes (37%) Båda korrekt streckade under förmiddagen och förmodligen få motståndare som kommer att spika denna duo. – vi tycker det är ett spännande och värdeskapande drag! Överlag en balanserad femling som blandar storfavoriter med mer dolda vägar. 

Garderingar

Nu ska vi våga vara aggressiva. Det finns flertalet rent ut sagt iskalla tecken – däribland Häcken (82%), Racing Santander (64%), Sverige (76%) och Montenegro (51%). Vi har många tecken kvar att sätta ut vilket är perfekt för att gillra fällor på kupongen. 

Vi utelämnar Racing Santander, Azerbajdzjan och Montenegro helt på ramen – vilket känns som ett givet drag på förhand. Samtliga har ett oförsvarligt högt streckvärde när första miljonen är omsatt och det blir perfekt ställningstagande för att kapa system. Då har vi fyra helgaddar kvar – dessa används i matcher med en tydlig hemmafavorit. 

Grundramen är satt – nu ska vi balansera upp bygget med hjälp av reducering.se

Reduceringar

När vi garderar favoriter får vi ett brett spann på vår totaloddsprognos – det gillar vi inte riktigt. För att fixa till problemet använder vi två färgreduceringar:

Röd – Häcken, Valladolid, Italien och Sverige är spikar som kommer att snurras frekvent av motståndet. Vi tar en annan riktning och säger att max två av dessa får vinna. För att inte göra det för svårt för oss så ställer vi in minst 1 lag behöver vinna.

Gul – Bulgarien och Nordmakedonien gillas – minst en måste vinna.

Vi känner oss nöjda där – det är en bra balans mellan värdetecken och svårighetsgrad. Går vi i mål ska det ofta bli bra betalt – detta utan att vi har gjort något extremt svårt bygge!

Spelförslag för 672 kr (48% reducerat)

Skrällen
  • Eldense
team-skrallen
Spiken
  • Serbien
team-spiken
Draget
  • Mirandes
team-draget
Jackpot på Europatipset - köp en andel

En kul omgång på Europatipset väntar! Förhoppningsvis blir det låg omsättning och mindre konkurrens om jackpoten. Varmt välkomna att haka på Miljongänget eller någon av våra andra andelsläggare i ombudet hos Svenska Spel.