Premier League på Stryket med Jackpot

Publicerades den 12 augusti 2023

Premier League är tillbaka på Stryktipset och för att fira detta har Svenska Spel tillfört pengar och garanterat en Jackpot på 13 miljoner. Av erfarenhet ser vi ett starkt samband mellan att svenska folket går ur sin sommardvala gällande Stryket och att Premier League är tillbaka på kupongen. Omsättningen ökar och ett allmänt högre intresse går att skönja.

Känner du dig själv inte helt redo eller påläst om Premier League så kan vi rekommendera ett fint sätt att uppdatera dig snabbt. Erkänt duktiga Oskar Block har skrivit om sina tankar kring respektive lag här på hemsidan. Du hittar texterna om Premier League-lagen under segmentet ”Speltips”.

Våran podd Stryket är också ett fint sätt att veckovis förbereda dig inför Stryktipskupongerna nu under hösten/vintern. Varje fredag publiceras ett nytt avsnitt där vi tillsammans med brödrarduon Fredrik/Peter och gäster synar veckans kupong. Går att se antingen på Youtube eller enbart lyssna på via Spotify.

Dagens kupong är alltså helengelsk för första gången sedan i våras. Premier League kompletterad med Championship får en att komma i rätt stämning. Tittar du på den går det inte att avgöra om det är augusti, oktober, Boxing Day vid jul eller slutet av säsongen i april – underbart!

Här på sidan ska vi ta oss an kupongen genom att komponera ihop ett spelförslag på 3888 rader. Systemet finns att köpa in sig i vårt ombud för 98kr/andelen. I ombudet finner ni Miljongängets alla andelsspel för Stryktipset från 10kr och uppåt.

Spikförslag

Vid systembygge på Stryktipset är det oftast bäst och enklast att börja med att identifiera dina spikalternativ. Beroende på systemstorlek kan du behöva olika många och när det börjar att dra ihop sig vid spelstopp och dina sista justeringar ska göras bör du vara hyfsat på det klar med vilka lag du har som alternativ. Vissa gillar att tidigt bestämma sig medan andra bollar olika alternativ under agen och beslutar sig sent.

På dagens kupong kommer det vara svårt att hitta spikar för spelarkåren. I nio av tretton matcher har favoriten lägre än 50% vinstchans. Övriga fyra favoriter i matcherna har definitivt inte några megachanser. Det här blir stentufft och förutsättningarna för hög utdelning idag är goda.

Vårt tidiga spelförslag har här fyra olika spikar. Att dessa kan finnas med i korgen med spikalternativ tycker vi är rimligt.

Brighton ~ 75%

Kupongens mest troliga vinnare då de tar emot nykomlingen Luton på hemmaplan. Ett mindre system med flera spikar bör definitivt överväga Brighton som spik för att inte göra det allt för svårt. Även större system gör inte fel i att spika av Brighton trots den höga streckningen. Svårighetsgraden i att lösa resterande matcher är ändå hög idag.

Newcastle ~ 63%

Definitivt ingen säker vinnare då det är stentufft möte direkt i premiären. Motståndarna Aston Villa avslutade säsongen på ett fint sätt senast och har gjort ett fint transferfönster. Newcastle ska dock vara favoriter och med en fanatisk hemmapublik så hoppas och tror vi det kan bära till tre poäng. Streckprocenten är i jämförelse med andra lag i samma kategori dessutom inte lika hög.

WBA ~ 55%

Här streckas det i högsta laget, men det är denna typen av överstreckning vi tvingas svälja om vi inte ska behöva spika av underdogs med vinstchanser i 30-40% -intervallet. Ett gediget hemmalag som vi här förlitar oss på ger hemmafansen en lycklig lördagseftermiddag. Förhoppningar om att denna ettan droppar i procent närmre spelstopp finns också, kanske till och med ner mot 50 eller där under.

Crystal Palace ~ 40%

Den av favoriterna i respektive match som streckas mest korrekt/bäst. Sheffield United är nykomlingar och kommer såklart komma ut tokladdade på hemmaplan i premiären. Det är väl även på hemmaplan som laget ska ta majoriteten av sina poäng denna säsong. Kommer få det tufft och är av expertisen och oddsmarknaden ett lag för nedflyttning. Idag ställs man mot ett rutinerat CP som vi tror denna matchen kan passa rätt fint. Om strecken håller sig runt 40-42% är det ett fint spikalternativ om du har ett par stycken som ska ner på kupongen.

Fyra favoriter i respektive match är spikade men ändå en rätt tuff spikkomb sett till sannolikhet då fyrlingen ger tvåsiffrigt på oddset. Det är dock svårt att komma undan med mer troliga kombinationer om du samtidigt ska ge din kupong möjligheter att träffa högre utdelningar.

Halvgarderingar

Med fyra halvgarderingar att tillgå vill vi inte göra det allt för svårt med tanke på vår spikkombination. Samtidigt vill vi inte betala för alla kalla/icke spelvärda tecken. Vi utelämnar här Preston och West Ham som bägge streckas något högre än sannolik vinstchans. En vinstchans som dessutom är lägre än 40% och risken vid vasken är således på rimlig nivå.

Dessa kompletteras med två snällare vaskningar i form av Fulham och QPR. Två underdogs med lägre sannolik vinstchans. Det visserligen finns spelvärde men vi håller ner svårighetsgraden och hoppas träffa skrällarna på andra ställen.

Ramen är färdigbyggd (5-4-4- 3888 rader) och vi ska nu visa hur du på enkelt sätt kan använda reduceringsverktyg för att finjustera ditt system och framförallt minska inlämningskostnaden.

Reduceringar

Ett smart sätt att skrapa bort lite sämre radkombinationer och minska inlämningskostnaden samtidigt som du förskjuter dina rader till ett visst utdelningsintervall.

Vi använder oss av Reducering reduceringsverktyg. Gratis och enkelt att använda.

Blå reducering: Tre överstreckade favoriter med lägre sannolikhet än 50% markeras. Kravet ställs ut att exakt 1 av dessa tre ska vinna. På så sätt betalar vi inte för utfallet av att två eller tre av dessa segrar – vilket ihop med våra spikar/halvor mest troligt ge en rejält underbetald rad. Att alla tre bränner är såklart ett utfall som troligt bidrar till högre utdelning men detta ska vägas ihop med sannolikheten. Dessutom är det ofta ganska fint att träffa radkombinationer som kombinerar värdetecken med överstreckade tecken.

Gul reducering: Tre ytterligare favoriter markeras gult, samtliga med i nuläget för mycket streck på sig. . Kravet här är att max 2 får segra. Helst tar vi ett utfall där ingen vinner men gläder oss om iaf en bränner.

Grön reducering: De tre mest troliga tecken i de tre övriga halvgarderade matcher markeras. Kravet blir att minst 1 ska sitta.

Totalt är systemet nu reducerat med 63% och radantalet har gått från 3888 till 1428. Genom länken nedan ser du systemet i sin helhet som är redo att lämnas in som det är. Det går också att korrigera med egna tecken eller reduceringar.

Reducerat spelförslag – 1428 rader

 

 

 

 

Skrällen
  • Norwich
team-skrallen
Spiken
  • Brighton
team-spiken
Draget
  • Crystal Palace
team-draget
Miljongängets andelsspel