Rolig midweek-omgång på Europatipset

Publicerades den 27 september 2023

Det blev en häftig omgång på Bomben där vårt flaggskepp “Dynamit” länge var med och högg men tillslut fick ge sig i kampen om rullpotten. När slutsignalen ljöd i sista matchen stod däremot vår egna Daniel “Jadden” Söderberg pall och blev ensam vinnare på Bomben. Mäktiga 1,18 miljoner gick till hans lag hos Reducering.se, ett stort grattis till alla inblandade!

Klonk Daniel

Idag byter vi puck mot boll när Europatipset står inför oss. Det är enligt vår mening en fin midweek-omgång. Visserligen ingen jackpot men det är EFL-cup i England, La-Liga och Serie som fyller ut kupongen, inte dåligt för att vara en vanlig onsdag. 

När det inte är en jackpot att spela om brukar motståndet vara enklare. Det ska vi framförallt försöka nyttja i ombudet när laguppställningarna släpps. Cup-spel i England kommer innebär stora oddsförflyttningar och då kommer de aktiva spelarna att gynnas. Idag får vi reagera på lineups i alla matcher vilket garanterat är en stor fördel för oss.

Snöbollstävling

Spelförslag 

Som vanligt bygger vi ett förslag till Europatipset med hjälp av reducering.se. Med en grundram på 1296 rader ska vi försöka skapa ett konkurrenskraftigt bygge. 

Första spiken tas offensivt på Newcastle (25%) mot Manchester City. Bortalaget förväntas rotera en hel del och de har knappast den breda truppen som de en gång har haft. Vi har inte lyxen i detta spelförslag att vänta på lineups men 25% på hemmaseger ser mycket bra ut under förmiddagen. 

Efter en vass start behöver vi ta ned svårighetsgraden. Fulham (69%), Bournemouth (68%) och West Ham (83%) bär samtliga ett klart favoritskap och streckas därefter. På en sådan här favoritbetonad kupong måste överstreckade favoriter tas in och då faller vårt val på de tre ovannämnda lagen. 

Slutligen spikas Blackburn hemma mot Cardiff. Två seriekonkurrenter i Championship som ska göra upp vem som tar sig vidare. Blackburn har haft det motigt inledningsvis men vi tror att det kommer vända för Jon Dahl Thomassons lag snart. De underliggande siffrorna tyder på det. 52% på hemmaseger känns mycket bra. 

Garderingar / reduceringar

Vi använder inte halvorna speciellt offensivt men kliver Valencia (39%) och Cadiz (41%). Två lag förväntade jämna matcher där streckfördelningen helt enkelt lutar för mycket i deras favör. 

Helgarderingarna däremot sätts ut med syfte att jaga de stora skrällarna. Aston Villa (69%), Arsenal (62%), Liverpool (83%) och Napoli (86%) blir lagen vi jobbar poängtapp på. Samtliga helgaddas!. 

Ett problem med att bara helgardera skrällar är att man också betalar för kombinationer där samtliga favoriter vinner. Det ska vi städa bort med hjälp av reducering.se

Tre färgreduceirngar används:

Röd – de fyra favoriterna ringas in, max två får vinna. Det säkerhetsställer att vi tar med oss minst två skrällar in i mål. 

Gul– Chelsea har haft en tung start på säsongen men statistiken säger de har förtjänat mer poäng än vad som spelats in. Vi tycker att 40% lockar. Detsamma gäller Real Sociedad, 28% är fint. Minst en av Real Sociedad eller Chelsea behöver vinna. 

Blå – två andra lag vi gillar är Vallecano och Torino. Samma villkor som ovan, minst en behöver sitta!

Spelförslag för 648 kr (50% reducerat)

Skrällen
  • Everton
team-skrallen
Spiken
  • Fulham
team-spiken
Draget
  • Newcastle
team-draget
Köp en andel till Europatipset

Snöbollstävling