V75 tips Solvalla söndag 26/5

Publicerades den 24 maj 2024

Hej!

Söndagen är här och vi har sparat det bästa till sist. Vi bjuds på flera fina lopp men alla ser väl fram emot mest själva Elitloppet. Ska vi få ytterligare en fransk seger eller kan vi få en svensk seger i år? Årets upplaga av Elitloppet måste kvalificera sig som en av de bästa genom tiderna på förhand och vi hoppas att loppet motsvarar allas förväntningar. Nu kör vi!

Vill ni vara med i jakten på 7 rätt kan ni gå med i vårt andelslag via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

Ni finner mina tankar och idéer kring omgången här nedanför. Värt att tänka på är att tipsen är skrivna lite tidigare än vanligt och att spelprocenten kan diffa enormt mycket fram till spelstopp. Därav kan det bli en del ändringar i min ranking men som vanligt kommer jag att lägga upp preliminära system.

V75-1: Solvalla 1640 m autostart

Vi inleder V75 omgången med Elitkampen! En jämn upplaga och ett lopp som har potential till att bli väldigt roligt att titta på.

10 Tangen Bork har jag spelat som vinnare till dryga 6 ggr degen. Jag skrev en längre rek här på hemsidan som ni kan läsa här. Min tanke är att han är minst lika bra om inte vassare när han får gå med i ryggar och spara sin speed. Han behöver inte vara med i någon spetsstrid och det skulle förvåna mig ifall tempot i loppet inte hålls uppe. 2 Evartti lär man köra i tät med och då kommer han få massage hela vägen utav stallkamraten till 10 Tangen Bork. 4 Grislefaksen G.L är startsnabb och har absolut toppform för dagen. Grislefaksen G.L är anmäld med barfota runt om men det är sagt barfota fram som är hans vanliga balans. Tjomsland kommer att testa för tät och högst troligt åker han på svar invändigt. Tempot tror jag kommer hållas uppe under loppets gång och förhoppningsvis flyger Tangen Bork förbi konkurrenterna sista biten. Jag har honom som en tänkbar spik just nu.

2 Evartti är lite svårbedömd för dagen. Han har inte varit lika bra i år som tidigare och frågan är ifall man har hittat toppform tills på söndag. Man ska göra intressanta ändringar som gör att favoritskapet ändå är befogat. Högst troligt kör man barfota runt om precis som förra året. Man funderar även i år att hänga på den amerikanska sulkyn som han inte tävlat med sedan han var yngre. Vagnen är inte bestämd men det är klart att det bytet hade varit intressant. Hästen är kvick och trivs i ledningen. Skulle kunna leda runt om men lär får utstå hårt tryck.

4 Grislefaksen G.L har absolut toppform för dagen och hästen är startsnabb. Skulle han komma till ledningen, är han kanske vinnaren av loppet. Jag tror dock inte att man tar sig förbi  Evartti och då blir uppgiften klart tuffare. Tjomsland låter annars nöjd med sin häst som kommer från fina prestationer. Ska absolut räknas tidigt.

6 Issakan Valo fick spår lite långt ut på vingen kanske. Hästen har annars visat toppform på slutet och tål att göra en del grovjobb. Gynnas av högt tempo.

Ranking: A: 10   B: 2-4-6   B/C: 9-3-8-7  C: 5-1

V75-2: Solvalla 1609 m autostart

Första Elitloppsförsöket och som vi ser fram emot det här! De fyra främsta går vidare till final.

2 Don Fanucci Zet ser ut att ha dragit vinstlotten. Ifall man hade fått välja spår hade man nog valt spår 2 om man nu inte skulle envisas och ta spår 1 som han galopperat från två gånger. Hästen får Magnus A Djuse i sulkyn och det ska bli spännande. Han är väldigt startsnabb och ser ut att kunna hålla ut konkurrenterna. 6 Önas Prince är ju väldigt startsnabb liksom 4 Jovialty ifall kusken väljer att ladda där. Känslan är väl ändå att Magnus håller ut de och placerar Don Fanucci Zet i tät efter en bit. Från den positionen bör han bli väldigt svårslagen och man verkar gå all in i utrustningen direkt. Hästen har sett grym ut i år och blir nog svårslagen i försöket.

8 Idao de Tillard är givetvis huvudattraktionen tillsammans med Francesco Zet. Han fick dessvärre det sämsta spåret i lottningen och vi får se hur offensiv man vill vara direkt i försöket. Jag tror att Bold Eagles uppvisning 2017 blev en bra läxa för fransoserna att man inte kan tömma hästen i ett lopp för att sedan städa av de lika enkelt i en final. Vi har sett att de kört klart mer taktiskt de senaste åren och de maxar heller inte hästarna alltid utrustningsmässigt redan i försöken. Man har respekt för att det är två heat och därför kanske man är nöjda med att vara tvåa i det här försöket. Han ska bli ruskigt spännande att se och vi håller tummarna för att hästen visar sig från sin bästa sida.

6 Önas Prince har jag liksom många andra underskattat. Jag har gått vilse många gånger även om jag också spikat honom ett par gånger. Senast tycker jag ändå att han stod för sin bästa prestation i karriären och man får bara lyfta på hatten. Jag gick emot honom den gången och han svarade med en riktig håll-käften prestation. Nu är motståndet tuffare men kanske är distansen ett plus. Hästen är väldigt startsnabb men bör få svårt att ta sig förbi 2 Don Fanucci Zet. Skulle Don Fanucci Zet galoppera eller bli överflyglad då sitter nog Önas Prince i tät efter en bit. Från den positionen säljer han sig nog dyrt. Per Nordström tillför mycket i snacket kring Elitloppet och vi får se ifall det blir en ny final.

Ranking: A: 2-8   B: 6-3  B/C: 4   C: 1-7-5

V75-3: Solvalla 1609 m autostart

Elitloppsförsök nummer två där de fyra främsta går vidare till finalen.

4 Horsy Dream skulle man tagit på vinnaroddset tidigare i år när han stod i typ 90-100 ggr. Tyvärr har det tåget gått och man står själv kvar på perrongen. Jag tror att han skulle kunna vinna försöket direkt här. Han är snabbare från början än vad de flesta tror då han har visat upp startsnabbhet bakom bilen i Frankrike. Han håller nog ut 5 Francesco Zet sida vid sida och sedan får vi se vilket upplägg Raffin väljer. Helst skulle man nog gärna komma till ledningen men där sitter förmodligen 2 Hohneck som Gabriele Gelormini kör. Han körde dock ett lugnt försök med Hohneck i fjol. Skulle Horsy Dream få rygg på Francesco Zet under slutrundan är jag inte främmande för att han skulle kunna spurta ned honom i en duell. Han visade strålande form senast på Enghien och jag rankar honom först här i försöket.

5 Francesco Zet ska äntligen få möta de bästa hästarna i världen. Man har gått länge och suktat efter ett möte mellan honom och San Moteur, vilket är kallt att vi inte har fått ännu. Roligt att man spände bågen hit och vi lär få se vad han går för. Nu är det dock ett försök till en eventuell final och Örjan är inte känd för att tömma hästen innan en final. Kan han vinna loppet så kommer han säkert att försöka men jag blir förvånad ifall han skulle begära det där lilla extra om det artar sig till en duell. Vi hoppas att hästen går till en final för väl där kan allting hända!

2 Hohneck var väldigt storfavorit hos oddssättarna tidigt i veckan. Jag såg att de släppte honom till drygt 2.40 ggr, vilket i min bok var otroligt lågt. Visst är han knapp spetsfavorit men det beror också på hur mycket Gabriele är villig att offra från start. Hästen är ingen blixt och ligga kvar i andraspår i ett försök och spurta in som två eller trea behöver ju inte vara fel. Hästen verkar trivas lite extra bra på Solvalla och han ska såklart ses med vinstchans.

Ranking: A: 4-5   B: 2   B/C: 7-1-3    C: 8-6

V75-4: Solvalla 1640 m autostart

3 East Asia fick ett Wild Card till det här loppet men har flera galopper i sin rad. Hon gjorde debut senast i Gocciadoros regi men även då blev det galopp. Han säger att det var en tight situation och det är mycket möjligt att han har rätt. Jag försökte se lopp i det italienska lopparkivet men gav upp relativt fort. Jag brukar gnälla på inzoomningarna vi har här i Sverige men det är ingenting emot hur det håller på nere i Italien. Snacka om huvudvärk deluxe och en värdelös upplevelse när man tittar på loppen. Senast jag blev så yr var nog när jag åkte Pop-expressen på Gröna Lund. Rapporterna är annars goda kring den här och kapacitetsmässigt räcker hon långt. Hon är dessutom startsnabb och vid felfri avgång finns det på kartan att de blåser till ledningen och sedan vinner loppet. Med tanke på hennes galopper kanske man kan få en vettig procent på henne och då skulle hon kunna vara ett tänkbart singelstreck.

7 Ester Degli Dei är en klasshäst och det visar hon gång på gång. Hon har en otrolig skalle och krigar alltid hela vägen in i mål. Senast fick hon ett tuffare lopp än vad man nog hade räknat på förhand. Kanske har hon gått framåt lite med det lopp och hon kommer behöva vara riktigt bra den här gången, ifall det ska bli en ny seger. Hon kan öppna rätt så bra men spår 7 var inte det bästa. Som favorit är hon given för mig att gå emot den här gången.

2 Gigi Hanover var blekare än vad man kanske hade förväntat sig senast i debuten. Nu blir det dock lite tätare starter och hästen lär ha gått framåt med det loppet. Man rycker även alla skor och sätter på den amerikanska sulkyn till den här starten. Hon fick ett perfekt spår och Wäjersten vet säkert vad han håller på med. Kort distans är nog ett plus då hästen har tävlat mycket i USA. Ska nog räknas den här gången.

Ranking: A: 3   B: 7-2-10-9    B/C: 6-8   C: 4-5-1

V75-5: Solvalla 2140 m autostart

2 Far Wise As blir min förstahäst här och det är ett fint lopp. Många utländska hästar som gör det hela aningen svårbedömt. Man körde offensivt med honom senast och laddade honom från början. Han tog enkelt hand om ledningen och sedan var det inget snack. Han vann lätt med sparade krafter och fick återigen ett bra spår. Han skulle nog kunna hålla ut konkurrenterna men frågan är ifall han tar sig förbi 1 Otis Dream. Otis Dream kanske kan vara nöjd med ryggen på Far Wise As även om Dion Tesselaar säger att han gärna kör i ledningen. Jag tror inte att Far Wise As är helt beroende av att gå i ledningen men det hade nog underlättat en del. Står lite hårt inne på pengarna gentemot de två värsta konkurrenterna.

3 Fellow Wise As var fin senast och är anmäld med barfota runt om. Gocciadoro säger dock att det inte ska bli några ändringar och vi får hålla utkik där. Hästen är startsnabb och Örjan kommer nog att testa lite från början. Det är inte helt uteslutet att man skulle kunna ta sig till ledningen även den här gången. Hästen har kapacitet för att vara med i segerstriden.

4 Omerta Boko missgynnas av att ha spår utvändigt om de två värsta konkurrenterna. Han har visat hårdhet och tål att göra en del grovjobb. Han är dessutom startsnabb och man kommer ladda från start för att försöka ta sig till ledningen. Risken är att han åker på svar invändigt men bör få en position i den främre träffen. Hästen har presterat på svensk mark tidigare och ska räknas på nytt.

Ranking: A: 2-3    B: 4-1-10   B/C: 6-8-7-9   C: 12-11-5

V75-6: Solvalla 1640 m autostart

2 Holcombe Zet trodde jag mycket på senast och när han fick varva första 1000 på 1.14.5 hade jag mer eller mindre räknat hem honom. Jag visste att Baron Tilly var bra men den resan som han fick och det långsamma tempot i loppet, trodde jag aldrig att han skulle farlig sista biten. De sprang drygt 1.09 sista varvet där Baron Tilly avslutade de sista 200 meterna i 1.06 fart. En helt otrolig prestation och man får bara lyfta på hatten. Holcombe Zet felade bort en förmodad andraplats även om han kanske inte var helt slagen vid galoppen. Känslan var att Baron Tilly skulle tuggat sig förbi sista biten. Nu är det 1640 m och det känns inte som något minus. Hästen är startsnabb och ser ut att komma till ledningen igen. Han slipper Baron Tilly men ställs mot en annan bra häst den här gången. Man tar bort det norska huvudlaget och kör med ett öppet huvudlag den här gången. Jag tror att han leder runt om och är inne på att spika honom.

10 Expo Wise As som Alessandro Gocciadoro talade sig väldigt varm kring förra året. Han håller hästen oerhört högt och säger att det är en av de bästa som han har tränat. Hästen fick en väldigt lång säsong och vi får se hur hästen tacklar det. Han vann enkelt senast på Vermo och var i princip ensam på banan. Nu är distansen kortare och han kommer behöva göra det den tunga vägen. Klart tuffare motstånd än vad det var på Vermo och vi får se vad han verkligen går för nu. En mycket bra häst men det är inte bara att plocka ned Holcombe Zet över 1640 m.

6 Point of Perfect befinner sig nu i Mattias Djuses stall och kommer från Bo Westergaards. Hästen är riktigt bra och hade uppvisning senast på Skive. Hästen kanske inte har någon toppform men är han lika bra som på Skive, kommer han nog vara med långt framme. Hästen kan öppna väldigt fort bakom bilen men att ta sig till spets blir kanske lite svårt. Ska bli rolig att se i alla fall.

Ranking: A: 2  B: 10-6-1   B/C: 9-8-4   C: 7-5-3

V75-7: Solvalla 1640 m autostart

Ett lärlingslopp där det nog kommer att gå undan!

6 Kingslayer Pellini lyfter jag fram som speldrag i det här loppet. För mig är loppet rätt så öppet och jag kommer att gardera rätt så brett här. Senast testade man att köra barfota fram och det föll inte väl ut. Hästen fungerade inte med den balansen men nu blir det barfota runt om. Han är härdad mot tuffa konkurrenter och skulle gynnas ifall det blev körning i loppet. Han har visat form innan galoppen senast och kommer säkert leverera en stark prestation den här gången.

1 Jimbaran Zon ser ut att kunna komma till ledningen och då leder han nog loppet länge. Jag litar däremot inte fullt ut på honom då hästen kan bli aningen het. Nu gynnas han av den korta distansen men han har galopperat tidigare i spetskörningar. Han öppnade bra senast men kommer kanske behöva öppna lite kvickare den här gången för att hålla ledningen. Jag är inne på att han ändå lyckas försvara sitt innerspår och skulle kunna leda runt om.

11 Durello gick ju väldigt bra senast som tvåa bakom Fat Rabbit. Han fick en perfekt resa i rygg men utmanade över upploppet och såg väldigt fin ut. Det var debut i Oskar-Kylin Bloms regi och man hänger på den amerikanska sulkyn den här gången som han var van att tävla med i föregående regi. Det brukar bli tempo i dessa lärlingslopp då många är taggade och får köra inför storpublik. Vid körning kommer Durello nog avsluta bra och vi hoppas att det räcker hela vägen!

Ranking: A: 6-1-11   B: 2-3-7   B/C: 5-8-10   C: 4-9-12

/Kim

Spelförslag till V75
V75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
V75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [3528 rader] = 1764 kr
Skrällen
  • V75-7:
    #11 Durello
team-skrallen
Spiken
  • V75-6:
    #2 Holcombe Zet
team-spiken
Draget
  • V75-4:
    #3 East Asia
team-draget
Gå med i vårt andelslag!