GS75 tips Jägersro 9/5 jackpot 7.5 miljoner kr

Publicerades den 8 maj 2024

Hej!

Den senaste GS75 omgången lyckades ingen pricka 7 rätt vilket gör att vi den här torsdagen har en extra stor jackpot att se fram emot. Unikt för GS75 är att jackpotpengarna fördelas i samtliga vinstpooler och inte enbart i sjurättspotten. Drygt 7.5 miljoner kr jackpot och omgången ser intressant ut. Radpriset är det dubbla gentemot V75 och det brukar märkas på utdelningen tycker jag.

Vi erbjuder andelar i alla olika priskategorier och ni finner dessa via länken nedanför.

Gå med i vårt andelslag!

GS75-1: Jägersro 2140 m autostart

8 Yuvaraj är en häst som jag ofta varnar för. Han är riktigt bra och nu verkar formen också vara på gång. Jag var lite besviken på honom i de två första loppen men senast föll han med flaggan i topp. Hästen blev het efter att man laddade honom från start och han öppnade första 500 meterna i 1.07 tempo. Han fick sedan massage av Lozano Di Quattro under slutrundan och höll mycket bra till en andraplats. Nu fick man sämsta läget men gynnas av det lilla fältet. Han borde kunna hamna vettigt på det och då har han nog en vass avslutning att komma med. Hoppas att han tog förra loppet på rätt sätt.

2 Charmant de Zack är lite svårbedömd nu i comebacken. Hästen har ju visat på svensk mark tidigare att han är riktigt bra. Nu är motståndet enklare vad han är van vid och han har ju tjänat överlägset med pengar i fältet. Han är inte jättesnabb från början men kanske har motståndarna respekt för honom. Han kan säkert vinna från olika positioner och Gocciadoro tror på en bra insats direkt.

3 Natorp Bo ska göra comeback och lär säkert behöva loppet. Man har dock kört ett snabbare banjobb tidigare i veckan då hästen ska ha gått ungefär 1.12.5 över 1600 m. Hästen är säkert rejält tränad och han ska nog räknas direkt. Hästen är startsnabb och det är inte omöjligt att man kommer till ledningen. Vi får se ifall Lövgren spänner bågen om så blir fallet.

Ranking: A: 8-2   B: 3-4  B/C: 9-5    C: 1-7-6

GS75-2: Jägersro 2140 m voltstart

10 Poker Lane är min förstahäst och en tänkbar spik. Han visade under fjolåret att han håller hög nivå och det finns mycket kvar att hämta tror jag. Nu har han fått en ordentlig vinterträning i sig och Roger Malmqvist säger att hästen är rejält förberedd inför det här loppet. Han stöter på ett par tuffa konkurrenter men inget som skrämmer mig jättemycket. Han har gått ett banjobb på Jägersro som var drygt 1.16.0 över 1600 m. Roger gillar hästen och jag är inne på att det blir seger direkt.

2 Knockout Charlie är den konkurrent som jag har störst respekt för. Lövgren håller hästen rätt så högt och jag trodde nog att han skulle vinna från ledningen näst senast. Han fick förvisso stryk av en riktigt bra häst och stod för en stark prestation. Han avslutade bra senast och fick nu ett passande läge. Han bör klara spåret och Lövgren kan nog tänka sig att vara offensiv. Hästen är bra och kommer att ta karriärens första seger när som helst.

5 Nash Keeper är en fin häst som ser ut att ha en del utvecklingspotential. Nu fick han spår 5 i volten och det är såklart inte optimalt. Det finns en galopprisk och han lär nog tappa lite från början. Kapacitet finns annars och jag tycker att han var riktigt fin näst senast. Han blev slagen den gången av en riktigt bra häst och kommer långt på en liknande prestation. Skulle kunna vara med i segerstriden vid lite klaff.

Ranking: A: 10  B: 2-5-6-3  B/C: 15-12-4-9-1   C: 13-7-11-14-8

GS75-3: Jägersro 2140 m autostart

De två främsta går vidare till final under Elitloppshelgen.

5 Filadonna står ju väldigt bra inne i det här loppet med över miljonen intjänat. Hon har dock bara gjort 5 starter och är fortsatt rätt orutinerad. Hästen kommer från Philippe Allaire och är såklart lite svårbedömd. Konkurrenterna verkar ha stor respekt för henne och alla verkar vilja ha hennes rygg. Med tanke på det lilla fältet lär Gocciadoro sitta i tät efter en bit och därifrån brukar han vara svårslagen. Man fortsätter nog med skor runt om men hon får nog en jänkarvagn på sig. En tänkbar spik även om det är svårt att sia om hur bra hon faktiskt är för klassen.

3 Tamburine Tile gick i mål senast med en del sparat. Nu fick man ett vettigt spår och hon är relativt kvick ut bakom bilen. Kan man ta hand om ledningen initialt släpper man säkert till favoriten och då kan hon nog ta en framskjuten placering. Känslan är att varenda konkurrent vill ha rygg på favoriten och det är en öppen historia. Hästen är under utveckling och ska med vid gardering.

4 Zipzeronada fungerade inte med barfota bak senast och man återgår till skor runt om. Per vill gärna ta hand om ledningen för att sedan släppa till favoriten och lifta med till en bra placering. Hon var fin vid bägge segrarna och besitter en del kunnande. Är med och gör upp om en pallplats.

Ranking: A: 5  B: 3-4   B/C: 7-6   C: 1-2

GS75-4: Jägersro 1640 m autostart

Ett amatörlopp som minst sagt känns stökigt på förhand!

2 Trixwithtrimmix tycker jag nog är bästa hästen i fältet. Han gjorde årsdebut senast och avslutade bra i skymundan. Nu fick han ett perfekt spår men han kan inte öppna speciellt fort bakom bilen. Har mött tuffa konkurrenter och kanske är han bara bäst. Kusken Robert A Kerttu har jag ingen vidare koll på. Han är tydligen delägare i hästen men har inte kört speciellt många lopp senaste åren. Han har inte kört något lopp i år vad jag kan se och senaste vinsten i Sverige kom 2020. Jag tror att han skulle gynnas ifall det blev lite körning och hästen lär vara med i segerstriden ifall kusken bara rycker lite i högertömmen.

9 Hamilton L.C är en fin häst som trots bakspår ska räknas tidigt här. Kort distans är kanske inte hans bästa men han har gjort bra lopp även där. Hästen tål att göra en del grovjobb och verkar hålla fin form för dagen. Ett givet streck på kupongen. Körsven Bengt Olsson har kört 14 lopp i år varav två har slutat med seger.

6 Vikings Saga är ett fint sto som vann plättlätt senast med Björn Goop i sulkyn. Nu sätter sig ägaren Tony Löfqvist i sulkyn och det är ju väldigt svårbedömt. Vi känner ju igen honom mest som tränare och det är såklart att killen kan köra häst. Sedan är han kanske inte den vassaste taktikern och han har inte kört lopp sedan 2022. Hästen är uppenbarligen i form men spår 6 över 1640 m kan bli problem. Hästen tål att göra grovjobb och är väl en av flera som skulle kunna vinna.

Ranking: A: 2-9   B: 6-4-10   B/C: 12-7-1-11   C: 5-8-3

GS75-5: Jägersro 2140 m autostart

Ett mycket fint treåringslopp där det nog kan gömma sig en och annan guldklimp! De två främsta går vidare till final under Elitloppshelgen.

7 Magic In har jag som omgångens bästa spik just nu. Hästen har gjort allting rätt hittills i karriären och har verkligen imponerat. Det ser ut att vara något extra till häst och ifall han får vara skadefri tror jag på en mycket ljus framtid. Spår 7 är givetvis inte optimalt men hästen är startsnabb och bör kunna få en position i den främre träffen. Ledningen vore såklart att föredra men det är inge givet att man kommer dit. Man ska eventuellt lätta hästen till den här starten genom att rycka bakskorna och det tror Per kommer ge en fin effekt. Jag tror att det här är en framtida topphäst men det finns flera fina unghästar med i det här loppet.

8 Follow Him ser ut att vara något extra till häst och vann helt överlägset senast i årsdebuten. Det finns gott om kapacitet i den här hästen och han var knappast trött i mål. Nu fick han sämsta spåret men gynnas av det lilla fältet. Motståndet är stenhårt man jag håller den här hästen högt. Har han gått framåt med det senaste loppet dyker han nog upp i segerstriden här.

6 First Of Mind har kanske inte glänst hittills på travbanan men snacket kring honom är bra. Alessandro Gocciadoro säger att han trott att det här är hans bästa häst i kullen och det säger givetvis en hel del. Hästen har kanske inte riktigt levt upp till de förväntningarna men har säkert mycket utveckling kvar i sig. Hittills har han inte visat upp någon startsnabbhet men är inte beroende av ledningen. Vi kan nog förvänta oss en stark prestation men han är svår att sätta in i loppet.

Ranking: A: 7   B: 8-6-2  B/C: 3-1-5   C: 9-4

GS75-6: Jägersro 2640 m voltstart

1 Rustico galopperade troligtvis bort segern näst senast och man ändrade till barfota bak senast. Ändringen föll väl ut och hästen vann med krafter sparade. Han är kvick i voltstart och distansen är inga problem. Uhrberg siktar säkert på att leda runt om och jag är inne på att han lyckas. Hästen är i form och det är min förstahäst i loppet.

4 Janita Silvio tycker jag är en intressant skräll i det här loppet. Hon ska ut och testa distansen inför kommande Stochampionatskval. Jag tror att distansen kommer att passa henne och hon har avslutat bra i bägge starterna på slutet. Formen är det nog inget fel på och med en smygresa skulle ja inte räkna bort henne.

9 Arcoveggio satt långt bak i kön senast och avslutade väldigt bra sista biten. Det känns som att formen är bra men risken är att det blir för långt fram på nytt. Nu är det dock lång distans och det känns inte som något minus. Han fick ett vettigt spår och borde kunna hamna hyggligt på det från början. Blir det lite tempo i loppet kommer han fälla många med sin spurt. Pass upp!

Ranking: A: 1   B: 4-9-3  B/C: 2-11-7-5-13   C: 6-8-14-12-10

GS75-7: Jägersro 2140 m autostart

4 General Job gör en intressant start här. Han debuterade senast på svensk mark och gick bra sista biten. Nu fick man ett framspår och hästen har öppnat rätt så bra bakom bilen i Italien. Skulle Victor Rosleff ladda från början är det inte omöjligt att man skulle kunna ta hand om ledningen här. Victor är optimistisk på förhand och säger att det här hans bästa chans under GS75. Hästen ska räknas mycket tidigt och han är given på min kupong.

5 Foxtail Pine är numera i Håkan K Perssons regi. Hästen kommer från Tomas Malmqvist och vi får se ifall den går tillbaka dit eller blir kvar. Hästen har bara varit hos Håkan i ett par veckor och man får nog bedöma henna på gamla meriter. Jag tycker att det är ett riktigt fint sto och trodde en del på henne senast. Hon gick i mål med krafter sparade och är startsnabb.

6 Evandro Degli Dei ska göra debut på svensk mark och är han lika bra som senast, kommer han nog vara med i segerstriden. Hästen besitter en hel del kunnande men det har varit diverse problem med hästen. Alessandro låter mer nöjd med hästen nu och tycker att han gjorde sitt livs bästa lopp senast. Får nog svårt att ta ledningen av egen kraft men som vanligt kommer Gocciadoro nog vara offensiv direkt från början. Hästen tävlade barfota runt om för första gången senast och den balansen fortsätter han med. Han tävlade även i en vanlig vagn men är anmäld den här gången med en amerikansk sulky.

1 Emerald Island trodde jag på senast och hästen gjorde mig inte besviken. Han agerade lite märkligt i loppet och låg på hela vägen. Det var starkt av honom att stå pall hela vägen över den långa distansen. Hästen är rätt så kvick men jag är långt ifrån säker på att man håller upp ledningen. Jag tycker även att han möter ett klart vettigt motstånd och som favorit rankas han ned för mig.

Ranking: A: 4-5  B: 6-1-3  B/C: 10-2   C: 7-12-11-9

Spelförslag till GS75
GS75 - 1
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 2
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 3
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 4
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 5
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 6
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
GS75 - 7
1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15
Kostnad: [1344 rader] = 1344 kr
Skrällen
  • G75-6:
    #4 Janita Silvio
team-skrallen
Spiken
  • G75-5:
    #7 Magic In
team-spiken
Draget
  • GS75-7:
    #4 General Job
team-draget
Gå med i vårt andelslag!