Stryktipset på Påskafton

Publicerades den 8 april 2023

Svenska Spel valde, till skillnad från senaste åren, att inte krydda Stryktipset med en jackpot på påskafton. Lite förvånande men samtidigt är det en helg där omsättningen säkert kommer ta fart ändå. Blir det årets högsta omsättning på en “jackpotlös” omgång på Stryktipset? Det tror vi att det finns goda chanser till. 

Championship och de lägre divisionerna i England spelade full omgång igår vilket gjort att Svenska Spel fått bredda synfältet för att sätta ihop en 13-rätters. Tre matcher plockas från Serie A, två från La Liga och en från Ligue 1. Det betyder att dagens omgång kommer att vara mer utdraget än vanligt, hela sex matcher har en annan starttid än klassiska 16.00. 

Det är inte bara starttiden som gör omgången speciell, den är dessutom mer favoritbetonad jämfört med en vanlig runda. Fler skrälltecken gör att det blir färre radkombinationer som ligger inom prispottens gränser. Turligt nog är det rätt dag för en sådan runda då vi räknar och tror på hög omsättning. 

Hos marknadens bästa reduceringsverktyg ska ett tidigt spelförslag bearbetas. 

Spelförslag 

Rent taktiskt finns det många vägar att välja. Det går att spela tufft och sikta in sig på de stora pengarna men i spelförslaget väljer vi en mer defensiv approach. Vi siktar primärt in oss på att vinna sexsiffriga belopp de gånger vi får 13 rätt. 

Bland dagens större favoriter är det främst Manchester City som har ett lockande spelvärde. Nuvarande 80% är på tok för attraktivt för ett lag i detta fack. Vi väljer de ljusblå men ratar storfavs som Atalanta , Aston Villa och Real Madrid. Istället tar vi ett skutt till nästa fack där vi välkomnar Chelsea (55%), Athletic Bilbao (45%) och PSG (51%) till bygget. Tre lag med bra vinstchanser och attraktiv streckfördelning – en fin kombination på Stryktipset.

Avslutningsvis tar vi ut svängarna och spikar Brighton rätt ut borta mot Tottenham. Spurs har sett extremt svaga ut och faktum är att Brighton har spelats ned som favoriter på oddsmarknaden. 27% på Brighton är inget annat än en gåva. Tvåan spikas!

Fördelen med att använda det grymma verktyget hos Reducering.se är att vi inte behöver ta ställning mot några favoriter redan på grundramen, det kan vi städa bort med med några smarta färgreduceringar. Därför klivs ingen större favorit bland våra halvgaddar utan det blir två kryss och Fulham + Bologna som vi väljer att inte ta med. 9% på Bologna gör lite ont att avstå men vi kan inte ta med alla skrälltecken på kupongen, då blir bygget snabbt för svårt. 

Reduceringar

När vi inte har klivit en enda stor favorit betalar vi just nu för många kalla utfall bland våra 1296 rader. Det ska vi nu fixa till hos Reducering.se via tre färgreduceringar.

Röd – Tre av dagens fyra största favoriter ringas in, minst en men max två av dessa lag får vinna. En smart mellanväg som passar väl in på valda strategin.

Blå – Vi tycker oss ha mer utrymme att fälla en favorit. Siktet tas in på populära Newcastle och osäkra Leicester, max ett av dessa får vinna. 

Gul – West Ham har det tungt på fotbollsplanen men vi tycker att 34% är en överreaktion. Detsamma gäller Lazio som har någon procent lägre än vpår värdering. Vi viktar bygget åt deras håll, minst en gul behöver gå in för att vi ska kunna få 13 rätt!

Spelförslag för 585 kr (55% reducerat)

Skrällen
  • Nottingham
team-skrallen
Spiken
  • Manchester City
team-spiken
Draget
  • Brighton
team-draget
Spela Stryktipset med Miljongänget

Maxad spelhelg hos ATG

Det är inte bara hos Svenska Spel det spelas poolspel under påsken. ATG har en fullspäckad helg med jackpot på V75 och Big Win introduceras på Big 9. Vi har ett par system öppna i båda klasserna:

67 miljoner jackpot på V75

  • Påsksmäll, 900 kr per andel
  • Påskägg, 99 kr per andel 

Big 9 med 1,4 miljoner till ensam vinnare

  • Kanon, 740 kr per andel
  • Stabila, 250 kr per andel
  • Hundring, 102 kr per andel

Mot en välbetald påskhelg!