Matchfixnining

Matchfixning – ett utbrett samhällsproblem som riskerar att växa igen!

I veckans avsnitt av podden Stryket gästas vi av Fredrik Gårdare. Med 30 års erfarenhet av Polisen och 5 år inom AGI som jobbade mot matchfixning och kriminalitet inom sport blev det ett extremt intressant avsnitt. Den som önskar hoppa direkt till intervjun spolar fram till minut 22.

Hör Fredrik berätta om hur matchfixning kan gå till i praktiken, vilka krafter som finns bakom och hur hot, rädsla och skam förekommer på olika plan.

Att AGI lades ner känns som ett stort misslyckande av Polisen. Denna specialgrupp lyckades framgångsrikt bromsa den växande problematiken med matchfixning, men då Polisen internt tyckte att resurser behövdes till andra ärenden lades gruppen ner och nu är både Fredrik Gårdare och vi oroliga att problemet med matchfixning kommer att öka igen.

Vi kan bara hoppas att fotbollsrörelsen själv kan mota bort mycket av denna verksamhet och att Polisen verkligen ställer upp om/när nya problem trots allt dyker upp.

Tyckte du avsnittet var intressant, dela gärna med dig av dina tankar på våra sociala medier – diskussioner uppskattas alltid!