AIK – Brynäs

Tillsist blev det en ganska öppen historia mellan Falkenberg och Skövde, vilket betyder MISS! Vi byter sport till hockey och jag har hittat ett bra spel i sena matchen mellan AIK och Brynäs. Häng med nedan för speltips och analys!

Svaga insatser

AIK har inför denna säsong enligt mig kraftsamlat och fått ihop ett mycket bra lag på pappret. Just i skrivande stund så ligger AIK på en sjätte plats i tabellen, vilket jag tycker är en placering som Stockholmarna borde lösa med sitt material. Formen på slutet har inte alls varit bra då man har två raka förluster och inte stått för ett enda mål. Senast i Umeå så gjorde man en bra bortamatch i 40 minuter men föll ihop i sista 20 och släppte in fyra mål. AIK har under säsongen varit ett bra lag hemma på Hovet, vilket man måste vara när Brynäs står på andra sidan.

AIK har ett par manfall på backsidan men annars ska laget vara detsamma som mot Björklöven. Jag tycker AIK har en bra mix mellan poängspelare och grovjobbar där jag framförallt tycker att spelare som Richard Gynge, Daniel Muzito-Bagenda och Zion Nybeck är viktiga i offensiven. Jag tycker även att sportchef Persson lyckats med sina import-värvningar. Emil Wahlberg som är på lån från Modo höjer detta AIK rejält. Målvakterna har under säsongen varit bra och enligt mig är det positivt för laget oavsett vem som står.

Dåliga insatser

Brynäs har ett av de dyrare lagen någonsin i Hockeyallsvenskan, men har haft en ganska tuff inledning av säsongen trots att man ligger på en andraplats. Gävle-laget har endast vunnit en av sina fyra senaste matcher, vilket absolut inte är okej med den truppen man har tillgång till. Det jag kan tillägga är att man varit enormt mycket bättre på bortaplan än hemma i Gävle under säsongen, vilket kan tolkas som en stor anspänning när man lirar hemma. Nej, jag håller fortfarande Brynäs som favorit att ta klivet tillbaka till SHL, men då gäller det att spelet höjs.

Greg Scott är på skadelistan, han är dock med på träningarna så snart lirar han match igen, även viktiga Linus Ölund dras med skador. Det är inget snack om att Brynäs har en stark offensiv, det är bara att lyssna på dessa namn: Anton Rödin och Johan Larsson håller enligt mig HÖG Shl-klass och även importerna i Jack Kopacka, Tyler Kelleher och Tyler Vessel är fina namn. Backsidan håller även den mycket hög klass där Jordie Benn, Simon Bertilsson och Johannes Kinvall tar en plats på sex backar i alla SHL-lag. Målvakterna i Damien Clara (89.7%) och Anders Lindbäck (90.3%) har inte riktigt kommit upp i nivå, men har en fin nivå inom sig.

Kvällens speltips

Det kommer vara ett slutsålt Hovet, där det kommer vara enormt många Brynäs-fans. AIK måste komma igång med offensiven, då är inte Brynäs rätt lag att möta enligt mig. Det är ett Brynäs som kommer till Stockholm rejält revanschsugna och coach Gällstedt har inte varit glad på laget under träningarna/matchen i veckan. AIK hade inte mycket att säga till om i premiären mot Brynäs och är enligt mig för svaga på alla positioner för att störa Brynäs. Jag tror Brynäs tar sig i kragen och löser en seger i Stockholm, då man enligt mig har bättre spelare på varenda position. Tvåan finns till bra odds hos Nya Expekt, lycka till!

Fler speltips

Speltips fotboll från Brigaden SB
13 Feb 20:45
Fotboll
Burton vs Carlisle
13 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
Burton | -0,25
c fc f aa ef x
11 Feb 17:30
Fotboll
RekStudion Special vs Aston Villa vs Manchester United
11 Feb 17:30
Spelbolag
Odds
4.50
Speltips
Båda lagen gör mål, Ollie Watkins och Rasmus Højlund över 2,5 avslut på mål tillsammans & Ollie Watkins eller Rasmus Højlund gör mål (Aston Villa - Manchester United)
n
08 Feb 20:45
Fotboll
Rouen vs Monaco
08 Feb 20:45
Spelbolag
Odds
1.77
Speltips
Monaco/Monaco
VISA ALLA SPELTIPS