Borussia Dortmund – Real Madrid 1/6

Sommartider i Sverige, vi har ett EM-slutspel framför oss och nu på lördag har vi Champions League finalen mellan Dortmund och Real Madrid, perfekt för oss fotbollsfans. Det är alltså dags för CL-final på Wembley, speltips och analys finner ni nedan!

Effektiva i Europa!

Dortmund gjorde ingen kanonsäsong i Bundesliga utan kom ”endast” på en femte plats, vilket är en CL-plats, så oavsett hur det går i denna final kommer Dortmund att lira i CL även nästa säsong. I Europa har det gått bättre, man vann gruppen före PSG på sina elva inspelade poäng (Milan och Newcastle fanns även i gruppen). Fick drömlotten PSV i åttondelen där man vann med 3-1 sammanlagt. Åkte sedan på ett lurigt Atletico där Dortmund var det bättre laget över två matcher och vann med 5-3. Gjorde sedan två väldigt fina insatser mot PSG i semin och vann båda mötena med 1-0 och är nu i final.

Ett par skavanker finns i truppen men inget som stör den egentliga elvan. Nicklas Füllkrug kommer att starta som anfallare och det är han som stått för kassarna i såväl Bundesliga (12) som CL (3). Julian Brandt är viktig i sin tia-roll tillsammans med Sancho på ena kanten och troligen Adeyemi på andra. Emre Can och Sabitzer tar hand om det defensiva mittfältet och Mats Hummels tillsammans med keepern Kobel blir otroligt viktiga mot Real Madrids fina offensiv.

Går mot perfekt säsong!

Real Madrid vann La Liga på ett överlägset sätt då man endast förlorade en match av 38 möjliga och har Europa varit mycket stabila. Noterbart är att Real Madrid endast har två förluster på hela säsongen (bägge mot Atletico Madrid). I gruppspelet av CL hade man den ”enkla” gruppen bestående av Napoli, Braga och Union Berlin och där hade Real raden 6-0-0 med en målskillnad på 16-7. Stötte på Leipzig i åttondelen och det blev tuffa matcher (slutade 2-1 sammanlagt). Slog sedan ut Man City på straffar och vann mot Bayern i semin, så det är ett tufft slutspel som Real varit med om.

Alaba, Tchouameni och målvakten Lunin ser ut att missa denna final. Real Madrid har en fronttrio som består av Vini Jr, Rodrygo och Jude Bellingham och den trion har stått för 14 mål i CL samt 44 i ligaspelet. Mittfältet som kommer starta i CL-finalen kommer troligen bestå av Valverde tillsammans med Camavinga och Toni Kroos som gör sin sista match i Real-tröjan här. Nacho kommer troligen ta plats bredvid Rudiger i mittlåset medans Courtois får ta plats mellan stolparna.

Kvällens speltips

Real Madrid är såklart ganska stora favoriter att ta hem CL-titeln då man på pappret har det bättre laget, man har en bättre säsong och ryggen och Dortmund har endast vunnit en av de sju senaste matcherna mot Real. MEN, Dortmund ska absolut inte räknas bort och räkna med taggade spelare och en gul vägg som kommer höras mer än Los Blancos-fans. Har hittat ett par intressanta spel i matchen:

Över 26.5 avslut i matchen @1.86

Jag tror på en offensiv matchbild där vi har spelare på banan som älskar att ta avslut. Dortmund har under säsongen snittat 15.1 avslut i ligan samt 13.2 i CL medan Real Madrid har ett snitt på 15.7 i ligan och 16.8. Därför är linan 26.5 väldigt givmild då man snittar runt 30 avslut i CL tillsammans.

Toni Kroos minst en foul @ 1.70

Japp, det kommer vara den sista stora finalen för Toni i klubblagsfotboll. Räkna med en taggat tysk och han kommer ställas mot skickliga mittfältare/forwards i Borussia, så minst en foul är ett bra spel.

Jude Bellingham över 1.5 avslut på mål @3.65

Ett mycket spelvärt odds då Jude kommer ha mycket boll på offensiv planhalva och räkna med skott från Engelsmannens sida. Två på mål är inte helt omöjligt då han kommer ofta till avslut i boxen.

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS