Hockey-VM 26:e maj – Dagens bästa spel

Sista dagen av detta Hockey-VM och Sverige kunde dessvärre inte bryta ner värdnationen Tjeckien och kommer få spela en bronsmatch mot Kanada. Finalen är mellan Tjeckien och Schweiz, speltips och analys finns till båda matcherna.

Sverige – Kanada

Sverige gjorde sin särklass sämsta insats när den behövdes som mest i semin mot Tjeckien. Visst, det var ett par dåliga domarinsatser men över hela matchen så var det en slarvig defensiv som fick se mål efter mål från kontringar av Tjeckien. Nu är det bara att glömma och komma igen för att lösa en bronspeng. Problemet för Tre Kronor var att man fick en lättare grupp och bara fick ett par tuffa matcher medan tjeckerna spelade tuffa matcher genom hela gruppspelet inprincip. Tyvärr är detta inte bra nog för en trupp som håller riktigt hög klass.

Kanada fick under lördagskvällen ge sig mot Schweiz efter en straffläggning, vilket är mycket underligt att det ska få avgöras på straffar. Återigen blev det en jämn och tuff kamp där Kanada lyckades kvittera i slutet på matchen men sedan fick ge sig efter straffar. Mindre än 17 timmar matchen avgjordes ska man stå på banan i en bronsmatch och då undrar jag hur statusen på skallarna är i Kanada.

Två av favoriterna till VM-guldet möts i bronsmatchen och det är risk för en avslagen historia. På pappret så håller Sveriges defensiv bättre nivå än Kanada men forwardssidan så får Kanadas gäng en poäng mer. 2010 var året Sverige senast slog Kanada efter fulltid i en VM-turnering så oavsett hur så blir detta en tuff nöt att knäcka för Tre Kronor. Trots en på förhand oviss historia måste ändå under 5.5 mål klickas @2.35 hos Bet365Tror även på ett par poängspel här:

Pontus Holmberg minst en pinne till 2.25 hos Nya Expekt.

Fin center mellan två skickliga vingar i Raymond och Burakovsky men kommer troligen vaskas om nu. Men oavsett vad kommer Holmberg lira i en toppkedja och poäng är ett bra spel!

Rasmus Dahlin att göra mål till 4.50 hos Nya Expekt.

Var riktigt bra med puck under gårdagens semifinal och är en målfarlig back från blålinjen. Spelar även i Sveriges första PP, så ett mål från Västergötlands stolthet är inte helt omöjligt.

Schweiz – Tjeckien

Schweiz krånglade sig vidare till final efter en straffseger mot Kanada i en match där det kunde sluta egentligen hur som helst. Det är dock väldigt starkt av Schweiz att ta sig till denna final men mycket är tack vare sina NHL-spelare i Kevin Fiala, Nico Hischier, Roman Josi och Jonas Sieghentaler. Schweiz har bra minnen mot Tjeckien då man slog hemmanationen i gruppen och då var det jetlagg hos Kevin Fiala och Roman Josi. Jättechans här för Schweiz!

Tjeckien gjorde en makalös fin insats mot Tre Kronor under gårdagen där man straffade Blågults defensiv gång efter gång och sköljde faktiskt över motståndet i mitten på andra perioden. Hade dock ett par domslut på sin sida där man fick Jan Rutta avstängd i efterhand men inget på isen och ett mål där domaren stod i vägen. Trots att man gjorde sju mål framåt så var inte David Pastrnak i poängprotokollet en enda gång, vilket får tjeckerna att bära favoritskapet här!

Tjeckien är favoriter i denna final men har ett tungt avbräck i Jan Rutta som gör att Tjeckien får spela på sex backar. Det var en jämn historia i gruppen som Schweiz drog det längsta strået efter straffar. Jag tror även på en jämn final där båda vill ligga på rulle men tveksamt om något av lagen ger något ”rulläge”. Risken för en målsnål tillställning är ganska stor då båda lagen varit mycket fina i sin defensiv (Tjeckien har släppt in 17 mål på nio matcher medan Schweiz har släppt in 15 mål på sina nio matcher). Därför plockas under 5 mål till 2.50 hos HajperHar även ett fint poängspel i matchen:

David Pastrnak gör minst två poäng till 3.45 hos Nya Expekt.

Pastrnak gjorde hela 110 poäng i NHL men är här i VM helt poänglös efter tre spelade matcher. Jag tror dock han kommer igång här i finalen då han får mycket förtroende av coachen i offensiva lägen. Två pinnar från Boston-spelarens klubba är möjligt till fint odds!

Fler speltips

n
01 Jun 21:00
Fotboll
Borussia Dortmund vs Real Madrid
01 Jun 21:00
Spelbolag
Odds
1.70 - 3.65
Speltips
Flera
n
26 May 15:20
Ishockey
Hockey vs VM
26 May 15:20
Spelbolag
Odds
2.25 - 4.50
Speltips
Flera
n
25 May 14:20
Ishockey
Hockey vs VM
25 May 14:20
Spelbolag
Odds
2.00 - 4.70
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS