AIK – Mora

Det är dags för den femte matchen mellan AIK och Mora där det står 2-2 i matcher efter två hemmasegrar var. Nu är det dags för match på Hovet och jag har hittat ett intressant spel i matchen. Häng med nedan för speltips och analyser.

Två tuffa förluster

AIK har under Blomqvist ledning tagit stora kliv och gjorde en fin grundserie där man slutade trea. I slutspelet valde man mellan Björklöven och Mora, där det tillslut blev det sistnämnda laget. AIK började med att vinna sina två hemmamatcher på Hovet men har nu i de två senaste förlorat efter två tuffa matcher. Framförallt den senaste som Mora tog hem efter förlängning där det blev ett jätteslagsmål vid avgörandet och AIK fick tre spelare avstängda. AIK behöver få med sig en seger idag, annars kommer nog Mora ro hem detta då man är starka hemma i Dalarna. AIK har dock ett mycket vasst spelarmaterial och om spelarna håller sig ifrån utvisningsbåset samt kapa sina individuella misstag så är AIK det bättre laget.

Daniel Muzito Bagenda som är en av AIKs viktigaste spelare i offensiven är avstängd tre matcher och vi har två herrar till som fick två matcher och det är Oscar Magnusson samt energiknippet William Ignberg Nilsson, tre viktiga herrar i AIKs offensiva spel. Även viktiga Kristoff Kontos ser ut att missa hela säsongen. Det finns dock gott om skickliga spelare tillgängliga i offensiven och då tänker jag framförallt på Richard Gynge, Zion Nybeck och kanadickerna Gerry Fitzgerald och Nick Hutchison. I defensiven är det syndabocken från senast Matthew Maione som får lyfta mycket istid och gör det riktigt bra, även Eric Norin, Alfred Barklund och Filip Windlert håller hög allvensk klass. AIK har fått klara sig utan Tobias Normann i målet och får istället ha duon Andreas Bosson och Antoine Bibeu som burväktare.

Skickliga Mora

Mora är ett skickligt lag och kan egentligen störa alla lag i denna serie, framförallt hemma i Mora. Under grundserien förlorade Mora 14 av 26 spelade bortamatcher, vilket inte är ett bra bortafacit. Mora har faktiskt vunnit skottstatistiken i alla fyra matcher i denna kvartsfinal men har stundtals varit ganska iskalla i sista tredjedelen och framför kassen. Dock så är det ett uppumpat Mora som reser till Stockholm då man har två raka segrar på AIK men det ska tilläggas att Mora har sex raka förluster på Hovet mot AIK. Nej, en vinst för Mora ikväll och en semifinal plats är nära då man som sagt är riktigt bra hemma i Dalarna.

Det är ett oklart vad Mora ställer på isen ikväll då man har mycket skavanker i truppen. Anthon Eriksson och Jakob Stöfftling är avstängda från senast och spelare som Markus Modigs, Chad Yetman och Gustav Willman Borvik var borta senast och mycket viktiga Daniel Ljunggren gick av i match fyra. Tillgängliga spelare som kommer bli viktiga är rutinerade Johan Persson, retstickan och skickliga Måns Carlsson samt den unga norska trion (Steen, Vesterheim och Brandsegg-Nygård). Defensivt har William Pethrus spelat riktigt bra i slutspelet och Roope Laapainen var bra i grundserien och längst bak har man den stabila finnen Waltteri Ignatjew.

Kvällen speltips

Senaste matchen avslutades med rallarslagsmål och fem avstängningar, så räkna med två uppretade och taggade lag på Hovet ikväll. Jag tror mer på en kamphistoria än en skicklig sådan då det står så otroligt mycket på spel. AIK kommer att spela mer defensivt och framförallt mer enkla passningar. Mora kommer inte heller bjuda på mycket is för det skickliga anfallarna i AIK. Under 5.5 mål är ett bra spel då de sex senaste matcherna på Hovet mellan lagen slutat under 5.5 samt att 6/8 matcher mellan lagen under denna säsong blivit målsnåla och relativt täta/tighta matcher. Under 5.5 mål i match sex spelas till ett vettigt odds. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS