Porto – Club Bub Brugge

Alaves – Sevilla

Rekarna sitter fint för tillfället och gårdagen var helt maxat med 3/3 gröna. Vi tar nya tag under tisdagen där utbudet är ganska skralt, men har hittat ett guldkorn i matchen mellan Alaves och Sevilla, i åttondelen av Copa del Rey. Häng med nedan för speltips och analys.

Rasade ner till Laliga2

Förra året blev inget bra år för Alaves, man kom sist i La Liga och fick respass till serien under efter att ha spelat i högsta ligan i sex raka säsonger. Årets säsong har startat på ett helt okej sett, då man efter 23 omgångar ligger på en femte plats, vilket betyder att man har chansen till spel i La Liga nästa säsong. Dock så är offensiven inget vidare då man endast stått för 23 mål framåt, men å andra sidan har man varit stabila defensivt och endast släppt in 21 mål. Det ska kommas ihåg att denna liga är mycket defensiv och det blir sällan målkalas. Alaves kommer från en torsk mot Real Oviedo i senaste omgången, men hade innan det tre raka segrar. Två av de segrarna kom just i Copa Del rey, mot Valladolid och Merida.

Det har varit en stor spelomsättning i Alaves sen degraderingen. Det är inte många som spelar kvar sedan förra säsongen. Dock har man valt att plocka in Salva Sevilla, Aleksandar Sedlar och Jon Guridi, där alla spelade La Liga fotboll förra säsongen. Miguel De La Fuente leder målligan på fyra gjorda mål. Det är ingen snack om att Alaves lirar snarlikt som man gjorda förra året, tufft spel. På 23 ligamatcher har Alaves dragit på sig 60 ostskivor och sex röda.

Knackig säsong av Sevilla

Sevilla har en risig säsong så här långt, ligger på nedflyttningsplats i ligan, fick respass i CL och har spelat bedrövligt egentligen hela säsongen. Något Sevilla har tagit på allvar är just Copa Del Rey, där man på tre spelade matcher har målskillnaden 10-0, dock mot ganska dåliga lag. Sevilla har inte riktigt fått till spelet under säsongen, formen är inte alls något vidare och man kommer från en 2-1 torsk borta mot Girona. Innan det slog man Getafe på hemmaplan med 2-1. Det är inget snack om att Sevilla måste börja vinna matcher och man har valt att plocka ut en riktigt stark 22 manna trupp inför mötet med Alaves.

Adnan Januzaj missar matchen, och det är det enda avbräcket för gästerna. Sevilla har på pappret ett bra lag, men inte alls fått till det. Erik Lamela leder målskyttet i ligan på fyra mål. I laget finns offensiva pjäser som Rafa Mir, Oliver Torres och En-Nesyri som alla finns med i truppen. Mittfältet med Suso, Jordan och Rakitic går inte av för hackor, men de har inte heller fått till det. Det finns även backar som håller hög klass i Acuna, Gudelj och Rekik. I mål är det Marokanska Bono som troligen får förtroendet.

Dagens speltips

Båda dessa lag har en match i ligan på lördag kväll, vilket inte drabbar denna match. Sevilla reser de dryga 80 milen med en 22-mannatrupp som håller hög La Liga klass. Alaves spelar till vardags i ligan under den högsta och spelar på ganska tunt med folk. Sevilla tar Copa Del Rey på stort allvar, vilket de visat i de tre första matcherna genom att spela sitt bästa möjliga lag. Jag tror Sevilla vinner denna match ganska komfortabelt mot ett offensivt ganska dåligt Alaves. Sevilla kommer äga mycket boll och det förvånar mig inte om Alaves tappar det och tar ett rött. Oavsett utgång på kortsidan ser jag Sevilla som ett bättre lag och när oddsen nästan stiger upp till två gånger pengarna hugger jag direkt. Skiljer mängder mellan Laliga och Laliga2, lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS