Aston Villa – Man City

Analys och speltips inför Sevilla vs Barcelona

Analys och speltips inför Sevilla vs Barcelona

Toppmatch väntar på Ramón Sánchez Pizjuán mellan två lag som väntas utmana Real Madrid i titelracet. Även om Sevilla sannolikt inte lär vara med hela vägen så var de länge Reals främsta och egentligen enda utmanare under förra säsongen. En intensiv vårspurt av såväl Barcelona som Atléitco Madrid gjorde dock att Sevilla till slut fick nöja sig med en fjärde plats, tre poäng från andraplatsen som man hade haft under merparten av säsongen bakom Real. 

Den här säsongen har laget dock inte alls startat övertygande har inte lyckats vinna någon av de inledande tre matcherna. Oavgjort hemma mot Valladolid men förluster borta mot såväl Osasuna som Almeria med 2-1 ger stora frågetecken kring Sevillas säsongsinledning. 

Om Sevilla

Ja starten har varit allt annat än positiv för Julen Lopeteguis mannar som redan tappat många viktiga poäng i jakten på topplagen och som just nu bara har fem lag bakom sig i ligan. Espanyol, Elche, Getafe och Valladolid är övriga lag som tagit en poäng medan Cádiz har 0 efter tre raka förluster. 

Nu väntar ett riktigt svårt test i form av Barcelona som förvisso kammade noll i premiären mot Rayo Vallecano då det blev mållöst men som efter det gjorde fyra mål mot såväl Real Sociedad som Valladolid. 

Sevilla har bara gjort tre mål såhär långt i ligan i år och ser ut att få klara sig utan Corona, Dolberg, Marcão och Rekik till detta möte som saknas på grund av skador. 

Om Barcelona 

Den som undrade hur Robert Lewandowski skulle anpassa sig till den spanska ligan behövde inte fundera särskilt länge. Tre matcher in på säsongen har Lewandowski gjort fyra av Barcelonas totalt åtta mål så här långt. 

En som ansåg slaget vara förlorat var Pierre-Emerick Aubameyang som efter bara sex månader i Barcelona återvände till London, men den här gången till Chelsea. Till saken hör att Aubameyang blev brutalt rånad i sitt hem av fyra maskerade män som hotade honom och hans familj med pistol tidigare i veckan. Det går att förstå att han inte kände sig trygg i Barcelona efter en sådan incident. 

Utöver Lewandowski så har Dembélé, Ansu Fati, Pedri och Sergi Roberto noterats som målskyttar för Barcelona hittills.

Efter att Xavi tog över förra säsongen uppträdde Barcelona som ett helt nytt lag. Det finns därför skäl att tro att katalanerna har vad som krävs för att utmana Real Madrid om guldet den här säsongen när man så att säga får starta på noll. Som ni kanske minns var de första månaderna förra säsongen totalt bortkastad tid innan Koeman fick sparken.  

Dyster historik för hemmalaget

Lagens senaste tio inbördes möten ger stor fördel till Barcelona som har vunnit sex av dem, tre har slutat oavgjort och Sevilla har bara lyckats vinna en gång. 

På hemmaplan är statistiken i princip lika dyster för Sevilla som har två segrar på de senaste tio hemmamatcherna, tre har slutat oavgjort och Barcelona har vunnit vid fem tillfällen. Förra säsongens möte här slutade 1-1. 

Det är inte mycket som talar för Sevilla till helgen. Varken historiken eller nuvarande form. Barcelona däremot med åtta gjorda mål på två matcher kommer till Ramón Sánchez Pizjuán med stort självförtroende och en Robert Lewandowski längst fram som redan visat vilken impact han kommer ha för laget den här säsongen.

Speltips till Sevilla – Barcelona

Sevilla står högt, 4.84 hos Pinnacle, som samtidigt ger Barcelona 1.81 och oavgjort till 3.78. 

Några andra intressanta odds att kika in är exempelvis:  

  • Under 2.5 mål till 2.0 (Unibet) känns också intressant, det kan absolut bli en tät match med få mål.
  • Båda lagen gör mål, Ja – 1.70 (Betsson) är också värt att titta på. 
  • 3.78 för krysset känns intressant. Sevillas svaga inledning till trots så är det ändå ett starkt lag fullt av rutinerade och landslagsmeriterade spelare som sannolikt höjer sig till den här matchen. 

Vi väljer att gå för mål i halvlekarna som ges till 1.68 (Betsson)

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS