logga tennis speltips

Andrey Rublev – Alexander Zverev

Oj, så enkelt tennisen satt under gårdagen och vi är uppe i en magisk streak för tillfället. Vi fortsätter på Turin-spåret och sista matchen i gruppspelet mellan Rublev och Zverev, en match som mycket står på spel i. Häng med nedan för speltips och analys!

Två titlar under 2023

Andrey Rublev har under sin karriär tagit hela 14 titlar, men bara två utav dessa kommer under 2023, trots det så är ryssen rankad på sina bästa position någonsin och det vill säga som nummer fem i världen. Rublev kliver in i denna sista match utan press då han har två raka nederlag (Alcaraz och Medvedev) men har trots det ganska mycket att spela för då en vinst ger ungefär tre miljoner svenska kronor. Formen under de senaste månaderna för ryssen är fullt godkänd då han innan Turin har en statistik på 11-2 på senaste två månaderna.

Den 188-centimeter långa ryssen spelar ett aggressivt spel och har en forehand som håller mycket hög nivå. Här i Turin har Rublev servat ganska svalt och inte ens kommit upp i tio serveess på två spelade matcher trots ett snabbt under. Detta underlag borde passa Rublev, men har inte fått upp fotarbetet. Detta är ryssens sista match för året (tre miljoner kronor står på spel alltså) då medverkan i Davis Cup (som är årets sista tävling) inte är aktuell.

Måste få med sig resultat i matchen innan

Alexander Zverev, eller Sasha som han kallas i tennissammanhang är född och uppvuxen i Tyskland. Tysken ligger på åttonde plats i världen och han har varit uppe som världstvåa, men det var Maj 2022. Zverev skadade foten allvarligt i Franska Öppna 2022, men har kommit tillbaka starkt efter det och har en statistik på 53-26 under detta år och tagit två titlar. Här i Turin har han slagit Alcaraz efter en stark insats och förlorat en jämn match mot Medvedev. Vinner Alcaraz i matchen mot Medvedev vid start 14.30 fredag så är Zverev ute, vilket gör att Zverev gått ut och sagt: On Friday, I will be the number one Daniil Medvedev an there is on this planet, for a change We’ll see how it goes.

Zverev är nästintill två meter lång (198cm) och spelar också han aggressivt. I vinsten mot Alcaraz så pangade Sasha in 16 serveess och i matchen mot Medvedev blev det nio, så detta underlag passar tyskens serve. Grundslagen är fina och han rör sig bra trots sin längd, det som kan tala emot tysken här är att han mycket väl kan tappa humöret, egentligen från ingenstans och då spelar han inte ens på topp 20-nivå.

Kvällens speltips

Indirekt kan denna match inte betyda något om Alcaraz slår Medvedev då ingen av dessa kan ta sig till semifinal. Men direkt så betyder matchen ganska mycket då miljoner kronor och många rankingpoäng ligger i potten, vilket gör att en sådan som Rublev är mycket motiverad här. Rublev har tre raka segrar mot Zverev, senast var i Wien för en månad sedan och det var en hård historia. Jag tror denna match kommer vara jämn och inte många servegenombrott och därför är över 22.5 game ett mycket fint spel, då vi har två mycket fina spelare i egen serve. Zverev har bara tappat serven vid tre tillfällen mot världstvåan och världstrean. Det ska också tilläggas att varken Zverev eller Rublev är något unikum när det kommer till returtagare. Över 22.5 spelas hos Nya expekt, Lycka till!

Fler speltips

Logga Dagens Bästa Spel
04 Apr 21:00
Fotboll
Man City vs Real Madrid
04 Apr 21:00
Spelbolag
Odds
3.00
Speltips
Boostad dubbel
c fc f aa ef x
13 Apr 13:30
Fotboll
RekStudion Special vs Newcastle vs Tottenham
13 Apr 13:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Båda lagen gör mål & Alexander Isak och Dejan Kulusevski över 1,5 avslut på mål tillsammans (Newcastle United - Tottenham)
c fc f aa ef x
07 Apr 16:30
Fotboll
RekStudion Special vs Manchester United vs Liverpool
07 Apr 16:30
Spelbolag
Odds
2.25
Speltips
Liverpool flest avslut, avslut på mål och hörnor i matchen (Manchester United - Liverpool)
VISA ALLA SPELTIPS