Blocken hörna med speltips

Ångestladdat bottenmöte i Premier League!

Imorgon vankas en stentuff kamp på Elland Road när Leicester gästar Leeds i en match om livsviktiga poäng. Bägge lagen ligger precis ovanför nedflyttningsstrecket och har haft det kämpigt på slutet. Bäddat för tillknäppt och trevande? Nej, jag tror faktiskt inte det. 

Speltips: Över 2.5 mål

Naturligtvis ska man inte förkasta matchens betydelse, men jag tycker ofta man ser folk läsa in lite väl mycket i specifika förutsättningar. Det handlar om väldigt små marginaler från att matchbilden tvärt ändras och jag tycker inget av dessa lag besitter den defensiva kvaliteten för att kunna stänga ned en hel match.

Leeds valde för några månader sedan att sparka Jesse Marsch och plockade då in spanjoren Javier Garcia. Även om laget sett ut att få lite mer struktur än man stundtals hade under Marsch så är man riktigt, riktigt sårbara i defensiva omställningar. Man ger upp livsfarliga chanser i en frekvens jag nästan aldrig skådat en lag göra tidigare. I så mycket som sju av nio matcher under Garcia har man släppt till minst 1.5 xGA – en nivå som man inte ens nådde i hälften av matcher under Marsch. I fem av dessa har man dessutom nått närmare 3 i xGA – något Marsch endast ”lyckades med” mot självaste Manchester City. Till denna match får Leeds tillbaka Bamford framåt men saknar fortfarande mittfältsgeneralen Tyler Adams bakåt och jag har väldigt svårt att se att man lyckas täppa till ytorna. Viss fans trycker också på att bänka Meslier efter att han sett allt annat än bra ut på slutet. Antalet mål i de senaste matcher (3, 7, 6, 3, 5, 6, 4) ger en fingervisning om vad vi kan vänta oss här.

Leicester målas upp som lite mer defensivt stabila av marknaden och det med all rätt. Däremot ska vi dock komma ihåg att man inte hållit nollan i ligaspelet sedan den 13:e november – dvs för 18 matcher sedan. Dessutom har även rävarna bytt tränare till den – i mina ögon – lite mer offensivt lagda Dean Smith. I hans inledande matcher har vi fått se ett total xG på 3.9 resp 3.3. Naturligtvis ska man inte lägga för mycket vikt vid sådana underliggande, men även i det öppna spelet tycker jag man ser ut att ha en högre inlagd växel i offensiven. Till denna match förväntas också Maddison att vara tillbaka från sin sjukdom och Barnes kommer att testa att träna för fullt idag, vilket onekligen är två stora plus.

Jag är personligen förvånad att vi inte får en favorit på 2.75-linan och väljer att ta över 2.5 mål till trevliga @ 1.82 på Pinnacle. Slut 2-2?

 

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS