Äntligen dags för Aussie-rek!

Även om det finns många saker som är helt underbara med att ha flyttat ned till Australien är inte TV-tiderna en av dessa. Inte nog med att de vanliga streamingtjänsterna inte fungerar här nere, de flesta matcherna spelas mitt i natten eller väldigt tidig morgon. Hittills har jag ändå lyckats se ett gäng CL-matcher till frukost, men jag har också suttit tänderna i den lokala fotbollen – eller soccer som det kallas här nere.

Att spela på en liga bara för att man flyttar till landet är generellt inget jag rekommenderar, utan det tar onekligen tid att förstå olika faktorer spelar in. Däremot har jag under min första månad försökt gräva mig in ordentligt i ligan och också experimenterat lite med min modell, som jag tycker svarar rätt bra. Nåja, vi får se hur jag står mig men jag ska försöka dela lite spel här. Dessutom ska givetvis de lokala Newcastle Jets få ytterligare en åskådare på sina matcher.

Toppmöte med fördelaktigt truppläge
Förhandsfavoriterna Melbourne City har hittills hållit för trycket och är lite för bra för resten av ligan, men bakom dem är det ett riktigt getingbo. Då det – precis som MLS – vankas slutspel efter att grundserien är över så är det viktigt att sno åt sig andraplatsen och då lyckas skippa den första eliminieringsomgången. I skrivande stund hittar vi bägge dagens motståndare – Western Sydney och Central Coast Mariners närmast jagande.

Western Sydney är en väldigt nystartad klubb och ses av allmänheten som lillebror i staden. Förra året hade man också en riktig tung säsong, men det blev lite bättre sedan Mark Rudan tog över rodret. Den här säsongen har man verkligen vuxit ordentligt och befäst sin plats bland topplagen. Till den här matchen får man tillbaka ordinarie vänsterbacken Traore och vänsteryttern Ngabkoto från avstängning, vilket stärker truppläget ordentligt. För dagens gäster – Central Coast – är truppläget lite sämre efter trippla röda kort i förra omgången (mittbacken Kaltack, anfallaren Moresche och huvudtränaren Montgomery visade sig alla ut). Detta slår väldigt hårt på en ligans tunnaste trupper. Om det är en liten överraskning att WSW befinner sig på tredjeplats är det en enorm överraskning att CCM ligger tvåa. Sett till spelarmaterialet är man bland de sämre lagen i ligan och Montgomery har verkligen lyckats trolla med knäna denna säsong.

Skev prissättning
När vi granskar stängningsoddsen från tidigare omgångar noterar vi att Brisbane stängde ungefär till dessa priser hemma mot CCM för tre omgångar sedan. WSW är utan tvekan mycket bättre än Brisbane. Vi noterar också att WSW stängde till +0 (om än liten dog) även mot Sydney, vilket är ligans – på pappret – tydligt näst bästa lag (och då dessutom med lite mindre hemmafördel än vanligt). Modellen tycker också att prissättningen är skev och vill ha WSW till -0.25 @ 1.85. Lägg till de, för spelet, fördelaktiga truppsituationerna och vi har ett intressant spel.

Spel: Western Sydney +0 asian @ 1.82 hos Expekt

Korrekt odds: Western Sydney -0.25 asian @ 1.85

Expekt Expekt

1500 kr Freebet

18+ år – Regler & villkor gäller, Stodlinjen.se, Spelpaus.se. Min. insättning 100 kr. Gratisspelet är giltigt i 60 dagar utan omsättningskrav. Läs fullständiga regler och villkor här.

Hämta bonus

Fler speltips

iYnPkD z x
26 Mar 20:45
Fotboll
Luxemburg vs Portugal
26 Mar 20:45
Spelbolag
Odds
1.83
Speltips
Luxemburg u2.5 hörnor
c fc f aa ef x
24 Mar 11:30
Fotboll
Japan vs Uruguay
24 Mar 11:30
Spelbolag
Odds
1.93
Speltips
Under 2.25 (Asian)
dbs
24 Mar 20:45
Fotboll
Sverige - Belgien & Frankrike - Nedeländerna vs
24 Mar 20:45
Spelbolag
Odds
2,00
Speltips
ö 4,5
VISA ALLA SPELTIPS