Överlägsna Messi och stjärnskottet Openda – Datasummering av säsongsstarten

Argentina vs Frankrike

Nu är det dags för final av VM2022 och det är mellan två lag som förtjänar det och det kan bli en otroligt bra match. Gårdagens speltips på Kroatien satt mycket fint till dryga två gånger degen. Det är Messis Argentina som mötes Mbappes Frankrike. Häng med nedan för analys och speltips.

Bra genomförd semifinal

Argentina började VM skakigt när man fick torsk mot Saudiarabien, det kanske var det som behövdes för att väcka laget. De andra två gruppmatcherna vanns med 2-0 mot Mexico och Polen. I åttondelen fick man ett lurigt Australien, det blev en hård fight som Argentina lyckades nypa med 2-1. Kvartsfinalen mot Holland blev en riktig nagelbitare trots att Argentina hade 2-0 långt in i matchen. Argentina vann senare på straffa. I semifinalen mot Kroatien var det egentligen inget snack, trots att Argentina hade 31 % bollinnehav var det ett offensivt skickligt Argentina som vann med 3-0. Papu Gomez är den enda som har lite skavanker inför matchen. Messi har varit riktigt bra i detta VM och har varit inblandat i åtta av lagets tolv mål. Även Citys Julian Alvarez har varit mycket bra och stått för fyra mål. Defensivt är det den rutinerade mittbacken Nicolas Otamendi som får dra ett stort lass. Ytterbacken Nahuel Molina har också varit riktigt bra för Argentina. Emiliano Martinez är en stabil målvakt, som mycket väl kan vinna finalen åt Argentina om han har en fin dag.

Starka Frankrike

Frankrike har gått igenom detta VM på ett bra sätt, det var plumpen mot Tunisien i gruppen som inte var enligt plan. Dock spelade Frankrike med en form av B/C uppställning, och ingen som spelade roll i slutändan. Australien och Danmark slogs också i gruppspelet innan Polen väntade i åttondelen. Där var det inget som helst snack om vilka som skulle avancera, Frankrike var bättre under hela matchen. England i kvartsfinalen var dock en helt annan match, där kanske engelsmännen var det bättre laget efter 90 minuter men Frankrike har den extra lilla spetsen och vann med 2-1. I semin mot Marocko, vann Frankrike helt programenligt, men det var ett Marocko som var mycket bra under den matchen. Ja ni, det florerar rykten att virus har infunnit sig i Frankrikes trupp och ett par spelare är smittade, det mörkas såklart, så en elva är svår att fastställa innan 15.00. Mbappe och Olivier Giroud har varit ett mycket bra offensivt hot i Frankrike, den duon står för nio av Frankrikes 13 kassar. Antoine Griezmann har också varit mycket bra så här långt och har tre assist. Defensivt är det lite oklart vilka som får förtroendet men mycket tyder på att United-spelaren Varane tar en plats i mittlåset och att Hugo Lloris får plats mellan stolparna. Oavsett vad så kommer Frankrike har en världsspelare på varje position när avsparken sker 16.00.

Dagens speltips

Oddsen är otroligt jämna när det kommer till 1X2, vilket också är helt väntat. På pappret kanske det är Frankrike som har den lilla extra spetsen men det är ett Argentina som har en bättre bredd. Har istället siktet inställt på skottspelet, där linan ligger på låga 22.5. Argentina har ett snitt på 13.3 avslut per match medans Frankrike har ett snitt på 15.3. Jag tror inte något av lagen kommer lägga sig på försvar från en början och jag hoppas och tror på en svärd historia. Det ska också tilläggas att Messi, Mbappe och Giroud skjuter minst två avslut per gubbe oavsett matchbild. Nu kör vi! Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS