Porto – Club Bub Brugge

Aston Villa vs Liverpool

VM är slut, men det är inget vi gråter över då klubblagsfotbollen är igång igen. Vi har boxing day framför oss och vi har en 18.30 match bestående av Aston Villa som möter Liverpool. Ett intressant möte på förhand och det finns både speltips och analys nedanför!

Tungt avbräck!

Aston Villa ligger i skrivande stund på en tolfte plats i Premier League har har fem poäng ner till nedflyttningsstrecket, som inte kommer vara någon fara enligt mig. Aston Villa avslutade med att slå Brighton på bortaplan inför VM och gick alltså in i uppehållet med bra självförtroende. Träningsmatcherna har varit av blandat kompott då man bland annat ha slagit Chelsea men också torskat mot Villareal. Aston Villa har bara gjort 16 mål på sina 15 spelade Premier League matcher, vilket måste höjas för att ta nästa kliv.

Emiliano Martinez kommer inte till start i morgon och istället får Robin Olsen chansen mellan stolparna, även Philippe Coutinho är borta. Danny Ings är målfarligast i hemmalaget med sina fem mål på åtta starter. Leon Bailey är även han en farlig spelare med sina tre mål och två assist. Ollie Watkins och Jacob Ramsey är också farliga hot framåt för Villa. Tyrone Mings leder backlinjen på ett bra sätt och har fina ytterbackar i Matty Cash och Lucas Digne

Börjar klättringen nu?

Liverpool har haft en ganska dålig start av Premier League. Gästerna är redan femton pinnar bakom täten i Premier League och måste nästan gå rent för att ha chans på titeln i år. Det viktigaste för Pool just nu är att ta en topp fyra placering i PL eller vinna CL för att få spela Champions League under nästa år. Liverpool var starka precis innan VM och hade fyra raka segrar, under uppehållet har Liverpool spelat mot Milan och Lyon, där man vann mot Milan men torskade mot Lyon. I veckan som gick spelade även Liverpool mot City i EFL men fick respass, men det var väl inget som någon Pool-supporter tyckte jätteilla om.

Liverpool har en lång skadelista och en lång kanske-spela lista. Spelare som Luiz Diaz, Arthur, Diogo Jota och Roberto Firmino kommer missa matchen. Salah har trots inte den bästa formen stått för sex mål och tre assist på 14 matcher, vilket är ett bra facit. Darwin Nunez har gjort fem mål på sina sju starter i PL, vilket också är mer än godkänt. Defensivt tycker jag Fabinho är riktigt bra och städar upp tillsammans med Henderson och Thiago på ett mycket fint sätt. Van Dijk är en av världens bästa mittbackar och styr försvaret med järnhand och längst bak en av världens bästa målvakter i Alisson.

Dagens speltips

Liverpool kliver in här som favoriter, med all rätt. Dock är Aston Villa ett lurigt lag med snabba spelvändningar och framförallt ett skickligt hemmalag där man endast släppt in sex mål under säsongen. Istället för 1X2 marknaden har jag tagit sikte på avslutsspelet där jag tycker linan är alldeles för låg. Linan ligger på 23.5 och här kommer lagens snitt:

  • Aston Villa snittar 10.9 avslut per match i PL, medan man snittar 11.1 på hemmaplan
  • Liverpool snittar 17.1 avslut per match i PL, medan man snittar 14.4 på bortaplan

Alltså skjuter båda lagen otroligt mycket och har otroligt många spelare som gillar att ta avslut. Spelet är enligt mig otroligt bra då vi får ett riktigt bra odds. Lycka till!

Fler speltips

26 May 15:00
Trav
Elitkampen vs 2024
26 May 15:00
Spelbolag
Odds
6.00
Speltips
Tangen Bork
25 May 12:45
Trav
Sweden Cup vs 2024
25 May 12:45
Spelbolag
Odds
4.35
Speltips
Just A Gigolo
n
21 May 12:20
Ishockey
Hockey vs VM
21 May 12:20
Spelbolag
Odds
1.83 - 9.00
Speltips
Flera
VISA ALLA SPELTIPS